Home Ranking nieuws Hermie van Orsouw zorgt voor sensatie in Beuningen

Hermie van Orsouw zorgt voor sensatie in Beuningen

hermievanorsouw18-8-2

Topdrukte in café de Vrijboom met maar liefst 52 deelnemers die streden om de laatste plaatsen voor de eindronde die volgende week maandag plaatsvindt. We hadden er al een beetje op gerekend want ook de opbouwbanen stonden al gereed zodat we 12 dartbanen tot onze beschikking hadden. In totaal streden 12 poules, waarvan vier van 5 deelnemers en acht van 4 deelnemers, om uit te maken wie er doorgaan naar de laatste 32.

Allereerst God straft onmiddellijk of is het in dit geval Allah? Ahmad Ahmaddy had namelijk het lef om mij er in de RDB ranking de eerste ronde uit te gooien. Had hem nog zo gewaarschuwd dat dit zijn loting niet ten goede zou komen…  En wat denk je tovert de loting Danny Klompenburg, winnaar van diezelfde RDB ranking, en Jelle Klaasen uit de hoge hoed. Ik kon een, klein gemeen, glimlachje dus niet onderdrukken. Jelle was in de poule fase ijzersterk aan het gooien. In 1 leg begon hij zelfs met twee keer 180, maar helaas kon hij er geen gevolg aan geven. Maar één leg later gooide hij de altijd mooie 170-finish uit. Dit komt natuurlijk ook doordat er altijd goede betrouwbare borden hangen in de Vrijboom.

De eerste halve finale ging tussen Sebastiaan Kuppen en Christiaan van Overdijk. Sebas liet een paar kansjes liggen en Christiaan maakte daar dankbaar gebruik van 4-2. De tweede halve finale ging tussen Jelle Klaasen en Hermie van Orsouw. Hermie liet zich niet het kaas van zijn brood eten en bleef Jelle onder druk houden wat resulteerde in een 4-3 overwinning. De finale was net een brug te ver voor Christiaan en Hermie gaf zich een verlaat verjaardag cadeautje door met 5-2 te winnen. De hoogste finish was er voor Jelle Klaasen met 170 en de meeste 180-ers gingen ook naar hem met 8 stuks.

Hoogste Finishes:  
170 van Jelle Klaasen
136 van Jermaine Hardeman
117 van Christiaan van Overdijk
 
Meeste 180’ers:  
8 van Jelle Klaasen
6 van Christiaan van Overdijk
4 van Ahmad Ahmaddy

Nu het belangrijkste namelijk wie zijn er geplaatst voor de finale volgende week. Dit zijn op volgorde in de A-klasse:
1 Jordy Terburg
2 Jelle Klaasen
3 Wim van Schaik
4 Dave van de Lee
5 Bjorn Fransen
6 Sebastiaan Kuppen
7 Joey Aeissing
8 Danny Klompenburg
9 Patrick van Olderen
10 Theo Thijssen
11 Erik van de Geyn
12 Christian Jordan
13 Danny Gietman
14 Sander Voz
15 Niels Mauel
16 Roy Leenders
17 Jermaine Hardeman
18 Angelino Kranenburg
19 Neal Din
20 Sam van Velzen
21 Andries Sterk
22 Christiaan van Overdijk
23 Toon Greebe
24 Wesley Heijmans
25 Gino Vos
26 Ronnie van Binsbergen
27 Mark Giezen
28 Wilchard van Melis
29 Arno Westendorp
30 Gino Artz
31 Henk Verweij
32 Roy Otten

De reserves zijn:
1. Joop Lemmens
2. Roy Peters
3. Ahmad Ahmaddy
4. Tonnie van Binsbergen

Joop en Roy zijn gelijk geëindigd, dus eventueel is een beslissinde leg vooraf indien nodig. Ahmad en Tonnie waren ook op 33 punten geëindigd maar hadden een wedstrijd minder gespeeld. Eventueel ook hier een beslissing leg indien nodig.

De volgorde in de B-klasse is als volgt:
1 Lars Fransen
2 Richard Janssen
3 Tonnie Willems
4 Mireille Jordan
5 Ed van de Broek
6 Jacqueline Jansen
7 Carla Hubbers
8 Peter Janssen (zeer groot)

Reserves zijn:
1. Levi Frauenfelder
2. Peter van Koolwijk
3. Priscilla de Wildt
4. Sarn Brinkert

Weer zijn er 3 dames doorgedrongen tot de finale. Ik heb nog niet van iedereen de bevestiging dat hij/zij aanwezig zal zijn volgende week maandag. Dit is wel nodig omdat ik dan de reserves kan oproepen. Doe dit per e-mail aan jcmc.megens@chello.nl of sms aan 06-51283944. Dit voorkomt veel werk voor mij en duidelijkheid voor de reserves.

Wie niet tot de uitverkorenen hoort kan en mag ze natuurlijk komen aanmoedigen. De deelnemerslijst voorspelt een aantal zéér spannende en hoogstaande partijen. En anders de maandag erop, 5 april, starten we weer een nieuwe ranking met een finale op maandag 28 juni. Deze eerste ranking maandag kon wel eens een drukke worden omdat iedereen natuurlijk vrij is, behalve ik. Het is namelijk 2e paasdag.

Tekst: Jos Megens