Home Ranking nieuws Herrie in ‘t Hof RDO bekerwinnaar 2010

Herrie in ‘t Hof RDO bekerwinnaar 2010

RDO_RegioReport

Zaterdag 22 mei 2010 werd de bekerfinale van de RDO gespeeld. Van de deelnemende teams was Herrie in ‘t Hof vooraf de grote favoriet. In 2009 wonnen zij de dubbel (zij het onder de naam ‘t Haasje naar de speelgelegenheid waar zij op dat moment speelden, inmiddels zijn zij overgestapt naar Cafe ‘t Hof van Jericho) en dit seizoen werden zij uiteindelijk vrij simpel kampioen van de Eredivisie.

De concurrentie kwam deze bekerfinale van One 4 One (de runner-up in de Eredivisie), Winners Team (nummer 8 in de Eredivisie) en The Flyers (nummer 2 in de 2e divisie).
Herrie in ‘t Hof begon het bekertoernooi met een wedstrijd tegen The Flyers. Normaal gesproken is een wedstrijd tussen de Kampioen in de Eredivisie en de nummer 2 uit een tweede divisie geen eerlijke partij. In de eerste twee partijen van de dag kwam dit ook tot uiting. Dennis Zijderhand won zijn partij met 3-0 en Robin Ferdinandus stond ook heel snel, met onder andere 2 maximumscores (180 dus) op 2-0 voor tegen zijn tegenstander Frenk Warnaar. Deze stribbelde even tegen en snoepte een leg af, maar daar bleef het ook bij. Robin won met 3-1 en de stand was al snel 2-0. Bij afwezigheid van Marijn mochten Peter Langeveld en Lesley Verkerk de derde en vierde singlepartij gooien. Peter was hierin snel klaar met een 3-0 overwinning, maar Lesley kwam 1-2 achter tegen Raymond de Baan. Omdat Lesley nog orde op zaken stelde en 3-2 won was de eerste overwinning voor de favoriet een feit. Met glans maakten Dennis, Robin en invallers Mark van Manen en Anoop Ramdajal de partij af door de koppelpartijen en de teamronde te winnen. Eindstand 7-0 dus.

Op de andere baan werd een spannendere partij verwacht tussen One 4 One en Winners Team. In de competitie werd het twee keer 6-3 voor One 4 One maar in het bekertoernooi kan het heel anders lopen. Na 2 singles stond het in ieder geval 1-1. Stefan Couwenberg deed wat hij meestal doet, namelijk zijn singlepartij winnen. Zijn tegenstander wist geen leg te pakken. Op het andere bord moest Savas (hij verving de niet aanwezige Edwin Boot bij One 4 One) tegen Wesley Bunk aantreden. Hierin was Wesley sterker en hij won met 1-3. In de derde en vierde singles van deze partij won One 4 One captain René de Graaff met 3-0, zijn teamgenoot Glenn Maertens had het veel moeilijker want hij kwam met 1-2 achter tegen Lenard Fiere. Glenn vocht echter terug en won met 3-2 waarna de stand 3-1 voor One 4 One was. In de koppels leek het erop dat de beslissing toch pas in de teamronde zou gaan vallen. Wesley Bunk en Remco Schilperoord wonnen namelijk zonder leg te verliezen van Glenn en Savas en op de andere baan kwamen Ruben Schilperoord en Lenard Fiere 0-2 voor tegen Stefan en René. De twee laatstgenoemden legden zich hier echter niet bij neer en vochten zich terug in de partij. Zij gingen erop en erover en pakten hierdoor het beslissende vierde punt en dus de overwinning voor One 4 One. De teamronde ging voor de statistieken nog wel naar Winners Team waardoor de eindstand 4-3 in het voordeel van One 4 One was.
In de tweede wedstrijden van elk team mocht Herrie in ’t Hof opnemen tegen Winners Team. One 4 One ging de degens kruisen met The Flyers. In de wedstrijd tussen Herrie in ’t Hof en Winners Team rekenden Robin Ferdinandus en Dennis Zijderhand snel af met respectievelijk en Lenard en Justin. Lenard verloor hierbij met 3-0 en Justin startte met een geweldige leg, maar zag daarna Dennis over hem heen walsen. De tweede serie singlepartijen leverde de wedstrijden Anoop vs Remco en Peter vs Wesley Bunk op. Anoop had hierin een zware kluif aan zijn tegenstander, maar won wel met 3-1. Peter Langeveld deed dit niet. Hij kreeg klop van Wesley Bunk die dus weer als enige voor zijn team een singlepartij won. Dit was ook het enige wat Winners Team deze wedstrijd won want zowel de koppelpartijen als de teamronde werd een prooi voor Herrie in ’t Hof. Een 6-1 overwinning dus.

Op het andere bord zogezegd One 4 One tegen The Flyers. Stefan en René beten het spits af en wonnen beide vrij simpel hun singlepartijen. Savas Cavdar deed dit daarna ook tegen Raymond de Baan, Glenn verloor echter van Patrick de Baan (toevallig -ook de sterkste speler van The Flyers in het reguliere single-klassement). Behalve de single van Patrick was er voor The Flyers deze wedstrijd weinig eer te behalen, waardoor de eindstand 6-1 was voor One 4 One.

Omdat de wedstrijdleiding besloten had dat het aantal overwinningen bepalend zou zijn, was het nadat alle teams 2 wedstrijden gespeeld hadden duidelijk dat wij een finale kregen en een wedstrijd om de derde en vierde plaats.

De finale werd gespeeld tussen de nummer 1 en 2 van de Eredivisie afgelopen seizoen, oftewel Herrie in ’t Hof versus One 4 One. In de competie wist Herrie in ’t Hof beide wedstrijden te winnen (met 4-5 en met 8-1), maar One 4 One is een team wat niet te onderschatten is. Besloten werd niet meer op 2 borden te gooien, maar op 1 bord tegelijk. De eerste wedstrijd bracht Robin Ferdinandus en Glenn Maertens achter de oche. Hierin besloot Robin om het deze dag bij één verloren leg te houden; hij won met 3-0. Hierna Dennis Zijderhand tegen Savas Cavdar. Ook Dennis bleef vandaag ongeslagen in zijn singlepartijen. Hij hoefde slechts één leg af te staan tegen zijn tegenstander. Als derde Peter Langeveld tegen René de Graaff. Hierin was de dubbel in de eerste leg heel erg duur. Maar nadat Peter deze uiteindelijk toch maar gooide, was het verzet van René meteen gebroken. Een simpele 3-0 voor Peter was het logische gevolg. De stand dus 3-0 in het voordeel van de bekerhouder. One 4 One moest nu dus alle partijen winnend afsluiten om de cup over te nemen van de tegenstander. Anoop Ramdajal moest het laatste sprankje hoop van One 4 One aan diggelen gooien tegen Stefan Couwenberg. Dit lukte Anoop echter niet. Stefan, de nummer 4 van het afgelopen singleklassement en de nummer 2 van het singleklassement een seizoen eerder, won de partij met 1-3.
Nog één punt en de beker zou voor Herrie in ’t Hof zijn. Captain Fer Ferdinandus stelde dan ook Dennis en Robin op in de eerste koppelpartij. Een overwinning op Stefan en Glenn was voldoende. In een koppelpartij van hoog niveau was het verrassend genoeg echter het koppel van One 4 One dat met 2-3 won. De stand was nu 3-2, waarna Peter en Lesley het moesten doen voor de kampioenen uit ’t Hof van Jericho. Dit deden zij ook, zij wonnen 3-2 van Savas en René en Herrie in ’t Hof leverde een uitmuntende prestatie door 2 jaar achter elkaar de dubbel te winnen in de RDO.

In de wedstrijd om de derde plaats liet Winners Team zich verrassen door The Flyers. The Flyers die als tweede divisie team vochten voor wat ze waard waren pikten dus het brons weg voor de neus van het team uit Numansdorp. Waarschijnlijk zullen The Flyers hun huid ook duur verkopen in de eerste divisie. In ieder geval hebben zij de charme van het bekertoernooi weer laten zien. Na Geen Idee vorig seizoen stonden zij namelijk dit jaar als tweede divisie team mooi in de finale!

Geschreven door uw RDO regio Reporter.