Home Ranking nieuws Hoofdklasse: Blue Fingers koploper na winst op Venlo

Hoofdklasse: Blue Fingers koploper na winst op Venlo

Superleague_wedstrijdverslagen

Na drie speelronden in de hoofdklasse van de superleague staan de Blue Fingers trots bovenaan de ranglijst. Na winstpartijen tegen Sneek en Ridderkerk moest nu ook Venlo er in Wapenveld aan geloven (7-3).

De round robin startten we in de vertrouwde basisopstelling. Het wilde in de beginfase echter totaal niet vlotten. We kwamen snel met 3-0 achter en hadden het geluk dat Jac Proosten drie kansen miste voor de 4-1. Vijf legs pakten we op rij (6-3) en deze voorsprong werd uitgebreid naar 8-5. Het niveau was niet om over naar huis te schrijven en even leek het missen van de dubbels ons op te breken. Het werd nog 8-7, maar hierna was het Ron Meulenkamp die middels een knappe eindsprint voor het negende punt zorgde. Eindstand 9-7.

Fabian Roosenbrand- Dave Proosten 4-3 (17,14,18,17) tegen (20,17,13).

Afgelopen zondag nam Fabian de koppositie van de Nederlandse ranglijst over van Jan Dekker. Hij deed dat door winst in het NDB-toernooi in Den Bosch. Vandaag begon Fabian sterk tegen Dave Proosten. Hij brak meteen en kwam met 2-0 voor. In de derde leg miste Fabian vier pijlen op de dubbel, waarna Proosten kon profiteren en terugbrak. De man uit Venlo hield vervolgens zijn eigen leg gemakkelijk en brak opnieuw, ditmaal in 13 pijlen. In het zesde bedrijf was Proosten dichtbij de winst. Hij kreeg twee wedstrijdpijlen, maar slaagde er niet in om de dubbel te vinden. Fabian gooide 70 uit en dwong daarmee een beslissende leg af. Hij won het bullen, mocht als eerste aanleggen voor de dubbel en faalde niet.

Michel van der Horst- Jac Proosten 3-4 (15,12,18) tegen (16,15,15,12).

Michel moest aantreden tegen een ervaren rot op superleague-gebied. Het werd een geweldige partij van beide kanten en het venijn zat hem in de staart. Michel kreeg in de beginfase meteen een tik te verwerken. Na twee gemiste pijlen kon Proosten breken door 96 uit te gooien. De Deventenaar brak terug in 15 pijlen, maar moest toezien hoe Proosten opnieuw zijn klasse liet zien. Michel miste een pijl op tops, waarna Proosten 80 uitgooide op de dubbele bull. In het vijfde bedrijf zette Proosten hem na 15 pijlen keurig weg op 36, waarna Michel een fantastische 170-finish produceerde. Alsof dat nog niet genoeg was, gooide Michel 115 uit op de bull voor de gelijkmaker, met de man uit Venlo op een dubbel. Proosten won vervolgens het bullen en gaf Michel precies negen pijlen. Via een 116-finish en een 12-darter pakte hij de winst. Proosten gooide het indrukwekkende gemiddelde van bijna 34 per pijl. Ook het gemiddelde van Michel (31,3 per pijl) mocht er zijn.

Ron Meulenkamp- Patrick van Veldhoven 4-0 (22,14,18,18).

Een eenzijdige partij in het voordeel van de man uit Leusden. Ron speelde prima, daar waar Van Veldhoven zichtbaar aan het worstelen was. Alleen de openingsleg was spannend, maar daarna zakte Van Veldhoven behoorlijk door het ijs en kon Ron eenvoudig uitlopen naar een 4-0 zege.

Vincent Kamphuis- Jan Martens 3-4 (17,19,18) tegen (17,15,20,15).

Martens won de eerste leg met de darts mee en brak Vincent in het tweede bedrijf na een knappe uitgooi van 96. Vincent had op dat moment twee kansen laten liggen. De man uit Epe liet het er niet bij zitten en pakte drie legs op rij waarvan twee tegen de darts in. Vincent kon het dus op zijn eigen leg afmaken. Maar juist in die leg gooide de ervaren Martens zijn beste pijlen. Hij miste een 12-darter, maar kon de leg eenvoudig binnenhalen. Ook het bullen werd door Martens gewonnen, waarna hij de partij besliste in 15 pijlen.

Fabian/Vincent- Jac Proosten/Dave Proosten 3-1

Een dijk van een wedstrijd met hoge scores en adequaat finishen. Beide koppels deden weinig voor elkaar onder. Fabian en Vincent braken via een fantastische leg naar 2-0 en gaven die voorsprong niet meer uit handen.

Michel/Ron- Martens/Geert Verhagen 3-2

Een zware bevalling voor Michel en Ron. De beginfase was rommelig en met name op scorend gebied bracht het thuisspelende koppel te weinig. Michel gooide in de tweede leg 80 uit, nadat de mannen van DVT vier pijlen op de dubbel om zeep geholpen hadden. Het werd 2-2 en dus diende een vijfde leg gespeeld te worden. Michel en Ron mochten beginnen en deden dat keurig met elk een score van 140. Ron klaarde de klus door 52 uit gooien met DTV nog ver boven de 100. Het betekende de 5-2 tussenstand in de wedstrijd.

Fabian/Vincent- Martens/Verhagen 1-3

Zo goed als Fabian en Vincent in hun eerste koppel opereerden, zo zwak was het optreden in hun tweede partij samen. Scorend was het allemaal nog wel voldoende, maar op de dubbels was het met name Fabian die wat steekjes liet vallen. Martens en Verhagen speelden op hun beurt een prima partij en pakten de verdiende winst.

Michel/Ron- Proosten/Proosten 3-0

Michel en Ron speelden een uitstekende wedstrijd. Ze scoorden er lustig op los en alle kansen op de dubbel werden meteen verzilverd met DTV steevast op een dubbel.

Michel vd Horst – Geert Verhagen 4-2 (15,18,15,22) tegen (21,19).

Michel was vandaag zeer goed op dreef en dan is het logisch dat je de captainsgame mag gooien. Een partij om des keizers baard, maar dat weerhield Michel er niet van om zijn uiterste best te doen. Michel boog een 1-2 achterstand om in de 4-2 winst en bracht daarmee de totaalstand op 7-3.

180’ers:

Michel (2), Fabian, Van Veldhoven, Jac Proosten, Jan Martens en Geert Verhagen.

Finishes:

Michel (170,115,101), Jac Proosten (116).

Over vier weken spelen de volgende wedstrijd. We reizen dan af naar Mariahout voor de uitwedstrijd tegen Oranjebar.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.