Home Ranking nieuws Christian Kist wint 3e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS Nijverdal

Christian Kist wint 3e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS Nijverdal

De afgelopen week gebeurde er van alles in dartend Nederland. Ook bij s.v.ENC’09 was Christian Kist het gesprek van de dag en bij de nieuwjaarsreceptie zaterdag, stond de televisie aan en zo zagen we dat Ted Hankey verslagen werd. Zondag tijdens de finale werd de kantine apart open gedaan en in grote getale werd de finale gevolgd en de ontlading was groot, dat na de comeback van Tony O’Shea, Christian uiteindelijk de dubbel 16 gooide en zo Lakeside kampioen 2012 werd.

Een echte tukker als wereldkampioen. Een aantal wedstrijden van ENC DARTS werden uitgesteld maandag en een groot aantal darters ging naar de huldiging. Het mooiste was dat we Christian nog konden spreken in Cafe Kremer. De grote vraag voor ons was of hij mee zou blijven doen aan de ranking bij ons. Donderdag waren er dan ook een aantal jeugddarters zenuwachtig en foto’s van Christian waren meegenomen voor een eventuele handtekening. We begonnen om 19.00 uur met 9 kinderen met de jeugdtraining die abrupt werd onderbroken door een luid applaus omdat Christian binnen kwam lopen, samen met Kirsten. De nodige felicitaties, kussen, omhelzingen volgden waarna de kinderen hun handtekeningen konden bemachtigen. Van de jeugdtraining kwam niet veel meer terecht, want wanneer maak je mee dat je een wereldkampioen darts dezelfde week nog tegen het lijf loopt.
De verwachting was dat de ranking nog wel eens druk kon worden en dat gebeurde ook. In totaal melden zich 33 darters die zoals gewoonlijk door Patricia en Danielle over de poules verdeeld werden. De nummers 1 en 2 van de poules gingen naar de winnaarsronde en de rest naar de verliezersronde. De uitslagen:

Voorronde verliezersronde:
Marten Mulder-Domingus Souhuwat 2-0

Achtste-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Benjamin Reede 2-1 (Arjan 2×180)
Marco ten Pas-Geert Spenkelink 2-0
Mark Meijer-Dick Bontekoe 2-0
Martin de Blecourt-Marten Mulder 2-1
Gerard Snoeijer-Manon Meijer 2-1
Alfred van Dorth-Laurens van Munster 2-1
Patricia Zandvoort-Wim Peppelenbos 2-1
Patrick Hendriks-Martijn Bernhardt 2-0

Kwart-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Marco ten Pas 2-0
Mark Meijer-Martin de Blecourt 2-0
Gerard Snoeijer-Alfred van Dorth 2-0
Patricia Zandvoort-Patrick Hendriks 0-2

Halve-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Mark Meijer 3-1
Gerard Snoeijer-Patrick Hendriks 2-3

Finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Patrick Hendriks 1-3

Arjan Lepelaar zetten een mooie reeks neer in de verliezersronde en versloeg de nummers 1 en 3 van de vorige ranking. Patrick lukte het 2 keer achter elkaar niet om de winnaarsronde te winnen en na een zware poule mocht hij het in de verliezersronde proberen. Dit ging hem beter af, maar leverde hem minder punten op. Maar ook deze week lijkt het niveau hoger te worden.

Achtste-finale winnaarsronde:
Christian Kist-Ronald Lenderink 3-1 (Christian 1×174, 131-check en 123-check)
Christian Hekman-Wilfred Lubbers 3-2
Sander Zwarthof-Maikel van Munster 3-0
Marcel Beernink-Antoine Hoop 2-3
Marco Jansen-Wilco Pas 0-3
Robert Jansen-Arjen Maneschijn 3-1
Danielle Scholman-Marco Schalen 3-2
Michael Stoeten-Bert Blaauw 3-2 (Michael 1×180)

Kwart-finale winnaarsronde:
Christian Kist-Christian Hekman 3-1 (Christian 1×180)
Sander Zwarthof-Antoine Hoop 1-3 (Antoine 128-check)
Wilco Pas-Robert Jansen 0-3
Danielle Scholman-Michael Stoeten 0-3 (Michael 1×180)

Halve-finale winnaarsronde:
Christian Kist-Antoine Hoop 3-0 (Christian 1×180)
Robert Jansen-Michael Stoeten 1-3 (Michael 130-check)

Finale winnaarsronde:
Christian Kist-Michael Stoeten 4-2 (Christian 1×180)

De beide teamgenoten van Cafe Kremer hadden zichtbaar zin om tegen elkaar te gooien. De weg tot de finale was voor Christian niet al te moeilijk, al moet gezegd worden dat Christian Hekman toch wel erg goed kon meekomen. Michael had het in de achtste-finale moeilijk tegen Bert Blaauw. De finale mocht Christian beginnen, maar het was Michael die direct met een 14-darter brak. Christian was niet onder de indruk en brak direct met een 17-darter terug. Wat er hierna gebeurd is nog steeds niet helemaal duidelijk. Christian gooide een keer 26 en bij het verwijderen van zijn pijlen uit het bord, zei hij ineens miaaauw. De darters die waren blijven kijken kon je hierna opvegen, want een luid gelach volgde. De concentratie was volledig weg, Michael pakte een leg in 23-darts en Christian in 27-darts. Hierna vond Christian het genoeg en gooide de wedstrijd uit in 13 en 15-darts. Hierna werd er nog lang nagepraat en de klok liep gauw in de richting van de kleine uurtjes.
Michael loopt door zijn finaleplek verder uit op Patrick Hendriks en Christian komt met stip binnen op plaats 16. De tussenstand is te vinden op www.encdarts.nl

Hoge Finishes
170 + 130 Michael Stoeten
131 + 123 + 120 + 100 Christian Kist
128 Antoine Hoop
126 Christian Hekman
112 Robert Jansen
110 Patrick Hendriks

Hoge Scores
4×180 Michael Stoeten
3×180 + 1×174 Christian Kist
2×180 Arjan Lepelaar
1×180 Patricia Zandvoort
1×180 Christian Hekman
1×180 Patrick Hendriks
1×180 Ronald Lenderink
1×171 Wim Peppelenbos

Volgend week de 4e avond van de ranking met dan op 29 januari het 21e koppeltoernooi. Alle informatie is te vinden op onze site.

Tekst: Dick Bontekoe