Home Ranking nieuws Ingestuurd bericht “Hoe het niet moet”

Ingestuurd bericht “Hoe het niet moet”

RegioDarts_Limburg

Hoe regel je een darttoernooi. Afgelopen Zondag werd er een toernooi gehouden in Limbricht (L). De organisator van een groots evenement dacht , omdat de tent op zondag leeg stond, de tent te vullen met een groot aantal darters. Maar ja , als je daar dus 3 weken voor datum mee aan komt ben je al veel te laat. Helaas dus met de voorinschrijving maar 50 deelnemers. Resultaat: prijzengeld gehalveerd van € 5000,- naar € 2500,-. Ik bezoek veel toernooien en dat je soms moet betalen voor een parkeergelegenheid is niet vreemd, maar dit sloeg alles. Je komt ruim op tijd aan en voordat je de auto weg kunt zetten staat daar een “steward” die je om € 2.50 vraagt voor de parking. Je betaald dit omdat je anders het terrein niet op mag. Maar tot ieders verbazing moet je de auto neerzetten op een weiland ( modderpoel) waar je als je pech hebt ook nog moet worden uitgetrokken door een tractor. En als je dan uitstapt zak je tot je enkels weg in de modder en moet je ook nog eens 40 meter hier doorheen baggeren. Resultaat: smerige auto, smerige schoenen en je broek ziet er ook al niet meer zo fraai uit. Een gevolg daarvan is dat je de auto moet wassen en de kleding moet reinigen, waarvan de kosten meer zijn dan € 10,-. Weer een minpunt.

Kom je eindelijk binnen in de tent, wil je koffie, is er geen Koffie en ook geen broodjes. Deze werden echter wel later bezorgt. Wel tegen zeer hoge prijs. ( klein bekertje voor € 2,-). Broodje was nog erger namelijk € 4,-. En de frituurwagen kwam pas om 17:00 uur. De darters waren om 12:00 uur aanwezig voor de koppels. En de toiletten , waar je wel voor moest betalen( € 1,- per dag), hadden bij aanvang geen water. Sommige darters vonden bij het betreden van deze toiletten dan ook een onaangename verrassing in de pot. Dit werd later ook opgelost. De wedstrijdleiding was echter wel goed. Het is ook bekent dat als je in een tent speelt het ook verwarmt moet kunnen worden omdat je nooit weet wat voor weer het is. Dit was ook niet het geval , waardoor iedereen na een aantal partijen stond te rillen van de kou. Hieruit blijkt maar weer eens dat je niet in 3 weken tijd een goed toernooi kunt neerzetten en dat de details zeer belangrijk zijn. De organisatie had meer mensen verwacht maar het publiek blijft zo altijd weg en de darters zullen in deze omstandigheden volgende keer ook liever in bed blijven. Een belofte konden ze echter wel doen. Volgende keer zal het gehouden worden in de grote zaal in het kasteel Limbricht.

Dit wilde ik even kwijt .

Peter Hendriks

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.