Home Ranking nieuws Mark Brouwers wint 1e Premier League ranking Eindhoven

Mark Brouwers wint 1e Premier League ranking Eindhoven

Gisteravond zijn we gestart met de eerste Premier League ranking van dit seizoen. Het hoofdtoernooi is nog niet afgelopen, maar desondanks zijn we toch gestart met de plaatsing voor de aankomende editie. Dat deden we met 19 deelnemers, waaronder een aantal nieuwe gezichten. Zo zagen we Nico Thissen en Glenn Thorne en daarnaast Joost Derksen van buiten regio Eindhoven. Met Johnny Vos, Kevin Selders en Gerard de Jong vonden we spelers die binnen Eindhoven bekend zijn.

Rond 20.00 werd er aangevangen met het toernooi waarbij Mark Brouwers en Joppe Bakens zich rechtstreeks plaatsten voor de finale. Mark bereikte deze door overwinningen op Clifford Saffrie, Roy Hamers en Patrick de Vos. Joppe deed dit door overwinningen op Gerard de Jong, Fred Burger, Alexander Merkx en Oswin Streden. Beide heren hadden tot dat moment uitstekend spel laten zien, waarbij bijna alle legs rond de 15 darts of zelf eronder zaten.
In deze eerste finale was Mark Brouwers met 3-1 te sterk voor Joppe Bakens dus Mark plaatste zich voor de grote finale aan het eind van de avond.

In de verliezersronde barstte de strijd los voor een plek in de finale waarbij vooral Glenn Thorne en Clifford Saffrie sterk spel lieten zien. Glenn boekte overwinningen op Fred Burger, Johan Bloks, Gerrit Bakermans, Roy Hamers en Oswin Streden tot dat hij bij de laatste 5 Clifford Saffrie tegen kwam. Deze Clifford won van Gerard de Jong, Junni Ruiter, Nico Thissen, Giedo Vissers en Patrick de Vos. In de onderlinge confrontatie van Glenn en Clifford was het Saffrie die met 3-2 won.

Hierdoor verzekerde Clifford zich van een plek bij de laatste 3. Hij moest nu aantreden tegen Joppe Bakens voor een plek in de grote finale tegen Mark Brouwers. Bij Clifford was het kruid enigszins verschoten waardoor Joppe met 3-0 won. De grote finale zou dus gaan tussen Mark Brouwers en Joppe Bakens waarbij Joppe 2x moest winnen. Tot 3-3 ging het gelijk op waarna Joppe de laatste leg won en er dus een tweede finale uitsleepte. Hier nam Joppe een 2-1 voorsprong waarna Mark 157 finishte om gelijk te maken. Daarna ging het ook weer gelijk op tot 3-3. Joppe zette hem weg op 68 na 12 darts met Mark op 182. Joppe gooit 68 niet uit en Mark scoort 100. Ook de resterende 16 punten weet Bakens niet weg te poetsen waarna Mark knap 82 uitgooit met 2 darts en dus de eerste premier league ranking op zijn naam schrijft.

De meeste 180’ers waren er voor Joppe Bakens met 7 stuks, op de voet gevolgd door Mark Brouwers die er 5 wist te raken. 100+ finishes waren er veel maar Mark Brouwers stak er met kop en schouders bovenuit door 157 te finishen in de finale.

180ers                            100+ Finish 
7 Joppe Bakens               116 Joppe Bakens
5 Mark Brouwers              120 Roy Hamers
2 Clifford Saffrie              130 Patrick de Vos
1 Roy Hamers                 121 Joppe Bakens
1 Patrick de Vos              120 Oswin Streden
121 Gerard de Jong
106 Roy Hamers
116 Roy Hamers
100 Gerrit Bakermans
104 Roy Hamers
104 Joppe Bakens
157 Mark Brouwers

.