Home Ranking nieuws Michael Stoeten neemt koppositie ENC Darts Nijverdal over

Michael Stoeten neemt koppositie ENC Darts Nijverdal over

Michael_stoeten

En wederom was er voetbal op tv afgelopen donderdag en wederom had dat gevolgen voor het deelname-aantal. Vorige week kwamen er nog 30 deelnemers en deze week maar 15. Wel op tijd klaar, het uitwerken neemt ook niet zoveel tijd in beslag, maar de prijzenpot groeit wat minder snel. De Die Hards werden over 3 poules verdeeld en speelden allemaal een best off 5 en konden hierdoor al 12 punten in de poule halen, een beloning voor het feit dat zij toch wel de meeste trouwe deelnemers waren. Niet iedereen maakte van deze gelegenheid gebruik om meer punten te pakken, gewoonweg omdat de andere spelers in hun poule een stukje beter darten. Het was er niet minder gezellig om.

Achtste-finale verliezersronde:
Patricia Zandvoort-Domingus Souhuwat 2-1

Kwart-finale verliezersronde:
Marco Schalen-Gerwin Dollen 2-0
Alfred van Dorth-Danielle Scholman 2-1 (Alfred 1×180)
Mark Meijer-Jeremy Scholman 2-1 (Mark 1×180)
Marten Mulder-Patricia Zandvoort 0-2

Halve-finale verliezersronde:
Marco Schalen-Alfred van Dorth 2-3
Mark Meijer-Patricia Zandvoort 3-2

Finale verliezersronde:
Alfred van Dorth-Mark Meijer 0-3

Ja, wat moet ik hier van zeggen. Mark was aan de uitslag te zien duidelijk beter. Alfred zal zijn kruit al verschoten hebben in de partij tegen Marco… Of zoiets. Oftewel, ik was er niet bij.

Kwart-finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Arjan Lepelaar 2-3 (Patrick 1×180)
John Berendsen-Marcel Beernink 1-3

Halve-finale winnaarsronde:
Michael Stoeten-Arjan Lepelaar 3-0
Marco ten Pas-Marcel Beernink 1-3

Finale winnaarsronde:
Michael Stoeten-Marcel Beernink 4-1 (Michael 2×180)

Michael was in deze partij weer goed aan het gooien. Marcel deed niet veel onder voor Michael maar liet het op de dubbels liggen. Michael gooide de legs in 14,17,18 en 17-darts uit en Marcel in 18-darts. Door de overwinning van Michael neemt hij de 1e plaats over van Patrick Hendriks die onverwachts verloor van Arjan Lepelaar.

Hoge Checks:
140 Marcel Beernink
120 Patrick Hendriks
120 Patrick Hendriks
120 Michael Stoeten
120 Marco ten Pas
114 Marcel Beernink

Hoge Scores:
4×180 Patrick Hendriks
2×180 Alfred van Dorth
2×180 Mark Meijer
1×180 Michael Stoeten
1×180 Marcel Beernink
1×180 John Berendsen

Zondag 18 maart gaat ENC DARTS voor het eerst in haar bestaan 2 toernooien tegelijk organiseren. Een koppeltoernooi en een jeugdtoernooi. Omdat de eigen jeugd toch wel wil zien waar ze nou eigenlijk staan en niet altijd tegen dezelfde dartertjes willen gooien en omdat de jeugd in Oost-Nederland weer aan het groeien is. De jeugddartertjes zijn vaak kinderen van seniorendarters en dus kunnen 18 maart de ouders en de kinderen tegelijk een toernooi gooien. Of het idee van ons erachter ook daadwerkelijk zal slagen, zullen we 18 maart zien. Alle verder informatie staat op www.encdarts.nl
.