Home Ranking nieuws Ingestuurde wedstrijdverslagen inhaalweek

Ingestuurde wedstrijdverslagen inhaalweek

IngezondenWedstrijdverslagen

Deze week bij de ingestuurde wedstrijdverslagen de inhaal wedstrijden van speelweek 5 van de hoofdklasse tussen DTV en Memory Almelo en De Pepersteeg – The Fanatics uit de overgangsklasse B en deze week een keertje tussendoor een verslag van de LACO de wedstrijd tussen DVO en FDB

 

 

 

 

 

 

Na iedere speelweek van de Superleague ontvangt de Dartfreakz redactie diverse wedstrijdverslagen van hoofdklasse tot regioklasse, om dit in goeie banen te lijden heeft de redactie besloten ieder team tot maandagavond 23:00 uur na de betreffende speelweek de tijd te geven om hun verslag in te sturen en deze word dan meegenomen in de dinsdag editie van ingestuurde wedstrijdverslagen.

Hoofdklasse: DTV – Memory Almelo.

datum: 16 januari 2010 Remise

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Memory Almelo op het programma. Op papier een wedstrijd die makkelijk gewonnen moest worden, maar in de superleague gaat dat niet op. De Round Robin moest helemaal afgegooid worden, voordat het eerste punt vergeven was, DTV liet bij een 8-6 voorsprong Memory bij komen en in de 17de leg het eerste punt pakken.

In de single’s was het taak om een voorsprong te pakken. De eerste single ging tussen Dave Proosten en Michael Stoetten. De beide spelers wisten elkaar in evenwicht te houden en dus moest de 7de leg de beslissing brengen. Uiteindelijk was het Dave die DTV op gelijke hoogte bracht met Memory. Patrick van Veldhoven moest aantreden tegen Martijn Soomers. Beide spelers lieten zeer goede scores zien. Alleen de dubbels wilden niet gelijk vallen bij Patrick en Martijn maakte hier gretig gebruik van (1-4). Aan Jan Martens de taak om weer gelijk te komen met Memory. Hiervoor moest hij winnen van Erwin Extercatte. In een partij die weer over de volle lengte ging, was het Jan die de winnende dubbel gooide. Jac zou voor de voorsprong kunnen zorgen. Echter Christian Kist was in de 7de leg iets koelbloediger en won.

Tussenstand na de singles 2-3

De koppels moesten nu het verschil gaan maken. De eerste koppel ging tussen Patrick/Dave en Christian/Michael. Bij het koppel aan de zijde van DTV was het echter het ijzer wat tussen de pijl en de dubbel zat en zo werd er met 3-0 verloren. Nu werd het toch echt zaak om te gaan winnen. In de tweede koppel werd een nieuwe speler van DTV ingebracht: Nico Thissen. Samen met Jac wist hij met 3-1 te winnen van Martijn/Erwin. Het verschil was weer terug gebracht naar één punt. Patrick/Dave wisten deze goede lijn door te zetten door ook te winnen van Martijn/Erwin. De laatste koppel was nu heel belangrijk. Ga je met 5-4 of 4-5 de solo in. Deze koppel moest over de hele lengte gespeeld worden, voordat de beslissing was gevallen. In de 7de leg stelde Memory het eerste seizoenspunt veilig

Tussenstand na de koppels 4-5

Weer zou de beslissing in de solo vallen. Werd het nog gelijkspel of zou Memory de eerste winstpartij van het seizoen spelen. In een werkelijk geweldige partij tussen Patrick en Christian was het weer de 7de leg die gespeeld moest worden. Christian won de Bull en mocht beginnen. Het was muisstil in de Bascule en heel DTV en supporters zien Christian twee pijlen voor de winst krijgen. Beide zaten strak tegen het ijzer aan, waarna Patrick voor de winst mocht gooien. Patrick maakt hier gretig gebruik van en zorgt voor een gelijkspel

Eindstand 5-5

Het ging vandaag met vlagen heel goed en met vlagen minder. Op belangrijke momenten wilden de dubbels niet vallen. Bij Memory was dit niet anders. Beide teams hadden kunnen winnen, dus is gelijkspel dan een terechte uitslag. DTV blijft op de vierde plaats staan met Bluefingers en The Legend vlak erachter. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Havenzicht Ridderkerk op het programma.

180-scores: Patrick v. Veldhoven 9x, Jac Proosten 2x en Dave Proosten 1x
Memory:Christian Kist 4x, Martijn Soomers 2x en Michael Stoetten en Erwin Extercatte 1x

Hoge finishes: Memory: Martijn Soomers 170 en Christian Kist 140 en 136.

 


 

 

Zaterdag 16 Januari Superleague overgangsklasse B De Pepersteeg Roelofarendsveen – The Fanatics Weert 

Wegens slechte weersomstandigheden ging de geplande partij van vorige week niet door. Deze week moesten we dus inhalen tegen De Pepersteeg uit Roelofarendsveen. Het team dat op dit moment laatste staat op de huidige ranking, maar waar we vorig jaar niet van wisten te winnen. Het werd toen twee keer een gelijkspel. Paul Wacanno kon de trip niet meemaken, want er moesten nog kerstbomen geteld worden in Eindhoven.

De Pepersteeg Roelofarendsveen – The Fanatics Weert

Op de Round Robin starten : Martijn, Davy, Wouter en Davyd
Na een 2-0 achterstand, gaan de komende 13 legs gelijk op tot aan 8-7. Roelofarendsveen kan de eigen leg behouden en trekt de Round Robin naar zich toe.
Ferry 180

Singles :

Jan van Veen – Davyd Venken 4-1
De beste speler aan de kant van De Pepersteeg maakt het onze Davyd moeilijk. Waar de Belg kansen kreeg op 2-2 wist van Veen echter de 3-1 te noteren, waarna hij de match niet meer uit handen gaf.
Jan 180

Sjors van Veen – Martijn Soentjens 2-4
Tinus wist helaas maar 1 puntje te pakken in de Round Robin en dat was nu juist tegen Sjors. Bij een 2-2 gelijke stand, dendert Martijn door om het eerste punt voor het Weerter team aan te tekenen.
Martijn 180

Danny Azier – Davy Cardinaal 2-4
Een uitstekend spelende Davy gaf Danny nauwelijks enige kans. Met een 116 en een 96 finish laat de man uit Budel 1-2 en 1-3 op het bord noteren. Azier, die hoge scores afwisselde met matige beurten, kan dan geen aanspraak meer maken op de zege en zo is de stand weer in evenwicht.
Davy 180 / Davy 116 Finish

Ferry van Veen – Wouter Vaes 4-3
Spannende single, waarin Wouter problemen had om de kop erbij te houden. Bij een 3-1 achterstand weet hij zich wel nog terug te knokken naar 3-3. Ferry wint het bullen en behoudt z’n eigen leg.
Ferry 2 x 180

Tussenstand : 3-2

Koppels :

Jan + Gert-Jan de Wolf – Martijn + Davyd 3-2
Davyd 180 / Jan 180
Danny + Ferry – Davy + Johan van Lier 1-3
Davy 125 Finish / Ferry 180
Jan + Gert-Jan – Davy + Johan 0-3
Danny + Ferry – Martijn + Davyd 2-3

Voor de eerste keer vanmiddag weten we op voorsprong te komen. De meest ervaren man aan de zijde van The Fanatics mag het gaan doen op de solo.

Solo :

Jan van Veen – Johan van Lier 4-1
De eerste 3 legs gaan tegen de darts in en zo staat van Veen met 2-1 voor. Joepie moet eigenlijk 2-2 maken, maar mist de dubbel, waarna Jan een tik uitdeelt door 100 uit te gooien. Met vele 100+ scores is het te lastig om bij te blijven vandaag en zo staat er wederom een 5-5 op het formulier.
Jan 100 Finish

Uitslag : 5-5

Waar we de vorige partij nog wisten te winnen van de nummer 2, bleven we vandaag steken op een gelijkspel tegen de nummer laatst. Wel een terechte uitslag overigens. Dat is ook het leuke aan Super League. Je hebt nooit zomaar even van ieder team gewonnen.

The Fanatics bedanken :

-De sponsoren
-Cafe De Hook voor het ter beschikking stellen van het busje.
-Dave, onze meegereisde supporter
-De Pepersteeg voor een gezellig potje darten

Door het verzetten van deze wedstrijd mogen we volgende week alweer aantreden in een thuiswedstrijd tegen Nieuwegein All-stars. Locatie : Cafe De Hook. Aanvang : 13.00 uur.

Tot dan !!!


Zaterdag 16 Januari Laco Heren DVO – FDB 8-9

Singels :

Jeffrey de Ruiter – Dennis Iedema 2-3 —> Dit was een wedstrijd van een goed niveau, de ene triple na de andere vloog erin, alleen lieten beide spelers het wat liggen op de dubbel. Jeffrey kreeg na het missen van de dubbel in de 4de leg voor de winst een mokerslag van Dennis te verwerken, Dennis die finisht 110. Daarna heeft Dennis niet meer achter om gekeken en klaarde de partij.

Stefan Schoer – Evert Kluitenberg 2-3 —> Beide spelers maakten het zich zelf behoorlijk moeilijk, het was Evert die in de beslissende leg het snelste uitgooide.

Dennis Stoelhorst – Jan van der Bij 3-1 —> Jan kwam mede door een 180 score op een 0-1, maar daarna kwam Dennis steeds beter in zijn spel en liet hij Jan het nakijken. Dennis pakte vervolgens de 3 erop volgende legs.

H. Klomp – Sylvester Paassen 0-3 —> H. Klomp is de man met de darts van 23,5 cm, wat een speren zijn dat. Sylvester maakte korte metten met hem, hij won eenvoudig met 0-3.

H. Spies – Leo Boom jr 3-1 —> Leo startte uitstekend, hij pakte meteen een 0-1 voorsprong, maar in de 2de leg lieten de dubbels hem in de steek en zo kon zijn tegenstander er 1-1 van maken. Daarna was het zowel in de punten als met de dubbels gedaan bij Leo. Spies won zijn partij met 3-1.

Y. Lenderink – Yde Miedema 1-3 —> Yde kwam snel 1-0 achter, maar daarna kwam hij steeds beter in zijn spel met de triples. Mede door een 180 in de 3de leg, kwam Yde met 1-2 voor en kon zo op zijn eigen leg de partij naar zich toe trekken.

Jeroen Geerdink – Rudolf Bruinsma 2-3 —> Jeroen en Rudolf maakten er een spannende wedstrijd van, 1-0 Rudolf, 1-1, 2-1 Rudolf, 2-2 . In de beslissende leg gooide Rudolf voor de partij een 120 finish uit.

R. Bekhuis – Jitze Veldstra 3-1 —> Jitze kon niet echt in zijn spel komen, gooide weinig triples en zijn tegenstander kon zo uiteindelijk vrij makkelijk een 3-1 overwinning pakken.

Als laatste Marcel Snippe – Mollo van der Schaaf 3-2 —> Mollo begon ijzersterk van zijn singel, pakte zijn eigen leg en brak vervolgens de leg van zijn tegenstander 0-2, maar daarna kwam Marcel in zijn spel en brak meteen terug en hij hield ook nog zijn eigen leg. Dus ook hier een beslissende leg, alleen was het Marcel die mocht beginnen en door zijn hoge punten de eerste kans kreeg op een dubbel en hem meteen verzilverde.

Tussenstand na Singels 4-5 voor FDB

Koppels :

Jeffrey de Ruiter/ Marcel Snippe – Rudolf Bruinsma/ Evert Kluitenberg 3-1 —> Rudolf en Evert braken meteen de eerste leg van Jeffrey en Marcel. In de 2de leg zette Marcel hem knap van 169 op 32 weg, waarna Evert hem ook knap wegzetten van 217 op tops. Jeffrey miste de dubbel, waardoor Rudolf de kans kreeg er 0-2 van de maken, dit mislukte en zo werd het 1-1. Daarna kregen Rudolf en Evert geen kans meer 3-1 voor Marcel en Jeffrey.

H. Klomp/ R. Bekhuis – Jan van der Bij/ Jitze Veldstra 1-3 —> Klomp en Bekhuis konden op beslissende momenten geen vuist maken en daar profiteerden Jan en Jitze van en konden zo gemakkelijk 1-3 noteren.

H. Spies/ Jeroen Geerdink – Sylvester Paassen/ Mollo van der Schaaf 1-3 —> Een goede partij, met o.a. een 180 score van Sylvester en een 103 finish in de leg voor de winst gegooid door Sylvester.

Stefan Schoer/ T. Koster – Robert Nienkemper/ Yde Miedema 3-2 —> Yde en Robert kwamen 0-2 voor en in de 3de kregen ze de kans om het af te maken, dubbels vielen tegen het ijzer ipv erin. Zo maakten Stefan en Koster 1-2, daarna begonnen ze te groeien in de partij en uiteindelijk wonnen ze zelfs de partij 3-2.

Tussenstand na de koppels 6-7 FDB

Triples :

Jeffrey/ Marcel en Stoelhorst – Robert/ Yde en Rudolf 2-0 —> De wedstrijd kreeg een wending, DVO begon beter te gooien en pakte dit trio met 2-0.

Jeroen/ Bekhuis en Klomp – Jitze/ Jan en Evert 2-0 —> Ook in deze partij nam DVO het over van de FDB, de triples vielen niet meer zo als in het begin en bij DVO wel. Dus ook een 2-0.

Stefan/ Spies en Koster – Dennis/ Sylvester en Mollo 0-2 —> Op dit moment stond DVO met 8-7 voor en er moest iets gebeuren om er toch nog een gelijkspel zo niet een overwinning voor de FDB uit te slepen. Dennis/ Sylvester en Mollo haalden alles uit de kast, kwamen 0-1 voor en toen DVO op een dubbel stond finishte Dennis 116 en maakte er 0-2 van.

Tussenstand 8-8

Sologame :

Dennis Stoelhorst – Dennis Iedema 1-3 —> De partij tussen de 2 Dennissen. Een partij met een snelle Dennis ( DVO ) en een iets tragere Dennis ( FDB ). Het werd uiteindelijk een mooie partij. Dennis ( FDB ) kreeg als eerste de kans om uit te gooien, helaas miste hij 2 volle beurten op de dubbel en zo pakte Dennis ( DVO ) de leg met een 78 finish in 2 darts (23 darts ) 1-0. De 2de leg was het nu net Dennis ( DVO ) die de dubbel er niet in kreeg en zo pakte Dennis ( FDB ) de leg in 22 darts. Daarna hield Dennis ( FDB ) zijn eigen leg in 20 darts met o.a. een 180. Voor de 2-2 moest Dennis DVO er alles voor uit de kast halen, maar Dennis FDB dacht hier anders over, na 12 darts stond Dennis FDB op 106 ( Dennis DVO na 15 darts op tops wachtende ) en gooide deze uit en zo pakte hij niet alleen de overwinning in de sologame, maar ook nog eens de overwinning voor de FDB 8-9.

Bijzonderheden :

180-scores :

2x Dennis Iedema
1x Rudolf Bruinsma, Sylvester Paassen, Mollo van der Schaaf, Jan van der Bij, Yde Miedema, Jeffrey de Ruiter, Marcel Snippe

Finishes :

103 Sylvester Paassen
106 Dennis Iedema
110 Dennis Iedema
116 Dennis Iedema
120 Rudolf Bruinsma