Home Ranking nieuws Ingezonden wedstrijdverslagen “United Leiden pakt belangrijke punten”

Ingezonden wedstrijdverslagen “United Leiden pakt belangrijke punten”

IngezondenWedstrijdverslagen

We hebben weer vier leuke wedstrijdverslagen ontvangen deze week. We hebben een verslag van de wedstrijd D.T.V en United Leiden uit de superleague hoofdklasse, The Fantatics Weert – The Switch DSWN Den Haag uit de overgangsklasse B en de LaCo wedstrijd tussen RDO en FDB. Daarnaast hebben we nog een verslag ontvangen van No-Score Den Bosch – Dartteam Venray.

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslag.
LaCo
wedstrijd: RDO – FDB
datum: 20 februari 2010

RDO – FDB 5 – 12

R. Westdijk – Dennis Iedema 3-2 —–> Dennis had de pech dat de dubbels op bepaalde momenten er niet in gingen en zo kon Ron de partij naar zich toetrekken.

Jan Postma – Evert Kluitenberg 3-0 —-> Evert kreeg helemaal niets in het bord, na de partij zei hij zelf al “ik geef Jan de hand en kreeg last van trillemientjes”

D. van Katwijk – Bennie Nienkemper 2-3 —-> Bennie kwam snel 2-0 achter, maar gaf niet op en zo kon hij uiteindelijk in een super spannende leg de winst aantekenen voor friesland.

N. Vermeulen – Sylvester Paassen 0-3 —-> Syl gooide goed en won vrij makkelijk

S. van Gilst – Sander de Boer 1-3 —–> Sander kwam snel 0-2 voor, na die 0-2 verzwakte Sander wat, maar kon toch zijn hoofd weer de goede kant uit zetten toen zijn tegenstander 1-2 maakte om er vervolgens over heen te gaan en de partij winnend af te sluiten.

F. Rousse – Rudolf Bruinsma 0-3 —-> Rudolf gooide net als Syl een goede singel en ook deze partij werd eenvoudig gewonnen.

M. Marijkes – Wouter Fabriek 3-2 —-> Wouter had in de eerste 2 legs de pech dat zijn dubbels niet er in gingen, maar knokte zich wel helemaal weer terug tot 2-2. In de beslissende leg gingen zijn punten niet meer en moest toekijken hoe zijn tegenstander uitgooide voor de winst.

A. Snel – Jitze Veldstra 0-3 —-> Jitze had geen kind aan zijn tegenstander en gunde hem ook geen leg.

A. vd Wetering – Mollo vd Schaaf 0-3 —-> Mollo won eenvoudig zijn partij met 0-3.

Westdijk/ Snel – Sander en Mollo 3-2 —-> Sander en Mollo kwamen 0-2 voor en daarna kwamen de tegenstanders weer helemaal terug en bogen de westrijd om en pakte zelfs de winst.

Postma/ Vermeulen – Jitze en Evert 1-3 —-> In de singel raakte Evert helemaal niets, maar in de koppels begon hij zijn triples te raken, net als Jitze. Jitze gooide een 80 finish om 1-2 voor te komen en toen brak er wat bij de tegenstander.

Katwijk/ Marijkes – Wouter en Syl 3-1 —-> Wouter en Syl konden de dubbels niet raken en op bepaalde momenten gooiden ze ook geen punten.

Gilst/ ( wissel ) M v Deurssen – Rudolf en Bennie 1-3 —-> Bennie en Rudolf gooiden hier een puike pot, beide gooiden goeie punten en raakten de dubbels snel, super om naar te kijken.

Katwijk/ Marijkes en Westdijk – Jitze/ wouter en Evert 0-2 —-> Goeie partij, lage scores werden goed opgevangen door hoge scores en de dubbels gingen er snel in.

Postma/ Gilst en Snel – Bennie/ Rudolf en Syl 0-2 —-> Ook dit trio ging goed, De jongens vingen elkaar goed op, wanneer het moest en er werd snel uitgegooid.

Deursen/ Vermeulen en (wissel) Donny Exter – Mollo/ Sander en Dennis 1-2 —> Het trio vd FDB kwam met 1-0 achter, maar vocht zich terug in de partij en toen ze uiteindelijk de 1-1 er kregen, begonnen de punten te lopen. Daarna kwam RDO ook niet meer in de buurt en maakte de fdb er een eind aan.

A. vd Wetering – Dennis Iedema 0-3 —-> Dennis begon goed, maar na de 0-1 zakte Dennis in omdat zijn tegenstander niet de punten er in kreeg zodat het een spannende partij kon worden. Dennis klaarde de partij in 3 legs.

 

Bijzonderheden :

180-scores :
Sander de Boer 2x
Dennis Iedema, Bennie Nienkemper, Wouter Fabriek, Mollo vd Schaaf, Rudolf Bruinsma, Jitze Veldstra 1x

RDO
Jan Postma en Marcel van Deursen 1x

Finish

Sander de Boer 112


Wedstrijdverslag.
Superleague hoofdklasse
wedstrijd: D.T.V. – United Leiden
datum: 20 februari 2010

Off day

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen United Leiden op het programma. Het is belangrijk voor DTV om punten aan deze wedstrijd over te houden. Het gat naar de nummer één is reeds 8 punten en moet niet groter worden. De Round Robin loopt niet heel soepel. Na een 6-1 achterstand weten we nog terug te komen tot 7-8, maar Leiden maakt het in de 16de leg af.

In de single’s moeten de punten gepakt worden. Helaas wilde het bij Dave Proosten niet echt lukken en zo wint Henny van der Ster met 4-2. De tweede partij gaat tussen Patrick van Veldhoven en Willem Kralt. In de 7de leg pakt Patrick de winst voor de partij. Het verschil is nu weer teruggebracht naar 1 punt. Voor de derde single komen Jan Martens en Wim Mink aan de oche. Jan komt geen moment in zijn spel, terwijl Wim met de leg beter gaat gooien. Zo staat het uiteindelijk 4-1 voor Wim. Jac Proosten heeft nu de taak om het verschil weer terug te brengen naar één punt. In een partij die over de volle lengte gaat, is het Elmer Kralt die in de laatste leg de dubbel weet te vinden.

Tussenstand 1-4

Met een toch wel grote achterstand beginnen we aan de koppels. We weten dat we er een schepje bovenop moeten doen. Met name het afwerken en uitgooien verloopt tot nu toe niet echt soepel (of gewoon af en toe echt niet). In de eerste koppel is het Patrick/Dave tegen de gebroeders Kralt. In een partij waarin beide koppels elkaar in evenwicht houden, zijn het Patrick/Dave die DTV in de race houden. De tweede koppel gaat tussen Jac/Jan en Henny/Wim. Jac/Jan komen met 2-1 voor, maar weten de partij niet af te maken. United stelt zo minimaal gelijkspel veilig. Nu mag DTV geen partij meer verliezen willen er punten in Velden blijven. Helaas is dit na de derde koppel al niet meer mogelijk. Patrick/Dave krijgen kansen in de partij, maar alle pijlen staan tegen het ijzer in plaats van in de dubbel. In de laatste koppel wordt Nico Thissen ingebracht voor Jan Martens. Helaas weet hij samen met Jac de koppel niet te winnen van de gebroeders Kralt.

Tussenstand 2-7

In de Solo mag Nico de eer van DTV een beetje herstellen. In een solide partij tegen Wim maakt hij 4-0 en wordt de uitslag iets minder dramatisch.

Eindstand 3-7.

Vandaag was echt een dag dat het allemaal net niet wil. United weet hoe ze hier mee om moeten gaan en pakken zo de volle winst. De middenmoot heeft vandaag allemaal verloren, waardoor de nummers 4 t/m 8 op 4 punten van elkaar staan. De top drie loopt vandaag weer iets uit. Door de winst van Oranjebar staan zij weer tweede, maar het gat naar kampioenschap is nog steeds 4 punten.

180-scores: DTV: Patrick van Veldhoven 5x, Dave Proosten en Jan Martens 1x
United: Willem Kralt 4x, Wim Mink 3x en Henny vd Ster 1x

Hoge finishes: DTV: Dave Proosten 120
United: Henny vd Ster 121


Wedstrijdverslag.
Superleague overgangsklasse B
wedstrijd: The Fanatics Weert – The Switch DSWN Den Haag
datum: 20 februari 2010

De eerste helft van de competitie zit er al weer op en dus mochten despelers van The Switch Den Haag dit keer op bezoek komen. In september wisten we niet te winnen in de openingswedstrijd, terwijl we daar zeker wel kansen toe hadden. Met slechts 3 punten achterstand op The Switch, waren we gebrand om iets recht te zetten.

 

Round Robin:

Voor The Fanatics beginnen Davyd, Martijn, Johan en Wouter.
Venken en Soentjens weten beide hun eerste leg te pakken. Dan gaat het
om en om tot aan de 5-3. Door een opleving aan de kant van Den Haag
weten ze een voorsprong te nemen tot 5-6. Davyd, Martijn en 2 x Joep
trekken vervolgens even door en weten zo de Round Robin binnen te
hengelen voor ons Weeter team.
Davyd 180 / Martijn 180 / Raymond 180 / Patrick 106 finish

Singles :

Davyd Venken – Vincent v/d Meer 2-4
Vincent weet mede dankzij een 110 finish weg te lopen naar de 0-2.
Davyd gooit er een schepje bovenop en knokt zich terug naar 2-2. v/d
Meer, die erg sterk stond te spelen, vond het welletjes en scoorde er
lustig op los naar de 2-4 toe.
Davyd 2 x 180 / Vincent 180 / Vincent 110 finish

Martijn Soentjens – Raymond Minkman 2-4
Onze Tinus wist op de Round Robin nog van Minkman te winnen. Raymond was echter warm gedraaid en hoewel Martijn zeker niet onverdienstelijk speelde, kwam hij net ietsje tekort. Hetzelfde als de vorige single, gelijk op tot aan 2-2 en dan lopen de Hagenezen weer weg.

Johan van Lier – Patrick Dekker 4-1
Onze Joep mocht het toevallig opnemen tegen een speler waar hij enkele
weken terug met 3-0 van had weten te winnen op de Dutch Open. Of dat
Dekker dat nog tussen de oren had zitten of niet, feit blijft wel dat
Joepie in ieder geval zat sjoeskes op had om lekker te knallen. Met
een 101 finish weet Joep het lot te beslissen.
Johan 180 / Johan 101 finish

Wouter Vaes – Kevin Vennik 1-4
Een hoogstaande pot van beide mannen, waarin Wouter vergeet om
zichzelf op 2-2 te zetten en dat sterkt Vennik alleen maar aan om nog beter te gaan gooien. Toch wel weer een terecht punt voor The Switch en zo moeten we toezien dat het team uit Den Haag ons weer voorbij gaat.

Wouter 180

Tussenstand : 2-3

Koppels:

Johan + Wouter – Vincent + Patrick 3-2
Wouter 180 / Vincent 180

Davyd + Davy Cardinaal – Kevin + Raymond 3-0
Johan + Wouter – Kevin + Raymond 3-0

De eerste leg 701 gaat voor onze mannen in 19 pijlen uit, nadat beide 180 weten te scoren.
Johan 180 / Wouter 180

Davyd + Davy – Vincent + Patrick 3-2
Belangrijke koppel en dat betekent dat de 3 punten in Weert blijven.

 

Solo:

Davyd Venken – Anton 4-1
Lastige invalbeurt voor Anton, omdat Davyd gewoon doorgaat met hoge scores gooien en nog een puntje extra weet te pakken voor The
Fanatics.

Davyd 2 x 180

Uitslag : 7 – 3

En zo komen we in ieder geval gelijk met The Switch. Op de koppels
hebben we misschien wat geluk gehad, maar al met al zeker geen slecht resultaat dus. We kunnen weer naar boven kijken, waar ons volgende week alweer een zware opponent staat te wachten.

The Fanatics bedanken :

-Hun sponsoren
-De supporters voor het aanmoedigen
-Lynn voor het schrijven
-The Switch Den Haag voor een gezellig potje darten

Volgende week mogen we dus alweer aan de bak tegen Cafe Samsam in Beek. De huidige nummer 2 van de ranking.


Wedstrijdverslag.
Superleague Regioklasse Zuid
wedstrijd: No-Score Den-Bosch – Dart Team Venray
datum: 20 februari 2010
 
Vandaag de wedstrijd tussen de nummer laatst, Dart Team Venray, en de nummer voorlaatst, No-Score. De winnaar kon van plaatst 8 zo doorschieten naar plaats 5. Dus voor de winnaar was genoeg te halen en kon het degradatiespook weer (tijdelijk) afgewend worden…
 
Om 10.45 uur begon de lange rit van Den Bosch naar Venray. Na een tussenstop bij Berlicum om iemand op te pikken arriveerden wij om 11.45 uur in Venray. Ruim op tijd om in te gooien. Ron Schouten arriveerde om 12.20 uur en na een babbeltje, drankje en een aantal pijlen was het tijd om te starten met de Round Robin.
 
Jan van den Broek – Peter Peters 1-0
Leo Hendriks – Peter Thijls 2-0
Matthé de Nooij – Pascal Jansen 2-1
Ron Schouten – Harry Xhofleer 2-2
Jan – Peter T. 3-2
Matthé – Peter P 3-3
Leo – Harry 4-3
Ron – Pascal 5-3
Matthé – Harry 6-3, Matthé 180.
Leo – Peter P. 7-3
Ron – Peter T. 8-3
Jan – Pascal 8-4, Pascal 180, Jan 180.
Ron – Peter P. 9-4
 
Wederom was het eerste punt voor No-Score. Konden de heren de sterke lijn doortrekken in de singles?  De eerste single werd gestart door Jan van den Broek tegen Peter Peters.
0-1 Peter scorend beter en tijd om uit te gooien.
1-1 Jan scorend beter en gooit uit.
1-2 Peter pakt het initiatief terug.
2-2 Jan scorend beter mist veel dubbels maar gooit wel uit.
2-3 Peter scorend beter, mist veel dubbels. Jan mist zijn dubbel en Peter gooit uit.
2-4 Peter scorend beter en gooit in een keer 84 uit.
 
Na de eerste single was de stand NS 1-1 DTV. Jan haalde niet zijn gebruikelijke niveau en Peter kon relatief makkelijk de winst binnenhalen. De tweede single werd gegooid door Ron Schouten tegen Harry Xhofleer. Hopelijk kon No-Score nu weer het initiatief overnemen.
 
1-0 Ron springt uit de startblokken, na 12 pijlen op 28! Mist veel dubbels maar wel uit.
2-0 Harry gooit 180, Ron mist 150-finish. Harry mist zijn dubbel. Ron gooit uit.
3-0 Ron mist een 120 finish, gooit vervolgens uit.
4-0 Ron mist 102 finish, gooit vervolgens uit.
 
Ron was als een raket gestart en alleen jammer van de vele 100+finish missers, voor de rest een mooie pot waarin Harry alleen door de 180 kans had op de dubbels. Door deze strakke pot was het initiatief voor No-Score 2-1.

De derde Single was tussen Leo Hendriks en Jos Leenders. Zou No-Score verder uit kunnen lopen?
1-0 Leo 180 en gooit bull dubbel 18 voor een 14 darter.
2-0 Leo gooit een goede leg 17 darter. Mist tevens 101.
2-1 Leo neemt gas terug en Jos gooit een 19 darter.
3-1 Leo mist een 160 finish maar gooit wel een 16 darter.
3-2 Jos start beter en gooit uit.
4-2 Leo gooit degelijk en snel uit.
 
Na een leuke pot kwam No-Score op een 3-1 voorsprong, De mannen waren goed op weg naar de overwinning. Kon Matthé de Nooij tegen Pascal Jansen de lijn doortrekken?

0-1 Matthé scorend beter, zakt af waardoor Pascal uit kon gooien.
0-2 Gelijk opgaande leg waarin Pascal eerder uitgooide.
0-3 Pascal scorend beter.
1-3 Matthé herpakt zich en breekt terug.
1-4 Matthé 180, Pascal 180. Pascal mist een 114 finish, gooit vervolgens uit.
 
Matthé begon goed, hij kon dit alleen geen passend vervolg geven. In leg 4 kwam hij opgang. Maar helaas te laat want met een mooie vijfde leg kon Pascal de partij binnen trekken. De stand was ondertussen NS 3-2 DTV geworden.
 
Er was nu een goede planning nodig voor de heren van No-Score om de winst binnen te trekken. De koppels moesten de beslissing brengen… De koppels werden snel gemaakt, Ron/Matthé en Leo/Jan (speltip 9: spreid je winkansen).

Ron Schouten en Matthé de Nooij mochten starten tegen Harry Xhofleer en Jos Leenders.
1-0 Jos mist zijn dubbel, Matthé met 1 pijl uit.
1-1 DTV scoren beter en gooit uit.
2-1 NS pakt de leg terug.
3-1 NS scorend beter, Jos mist 115finish waarop Matthé uitgooit.
 
Na een degelijke pot van No-Score was de stand NS 4-2 DTV geworden.
 
Leo Hendriks en Jan van den Broek tegen Peter Peters en Pascal Jansen. Kon het gelijkspel veilig gesteld worden?
0-1 NS mist veel dubbels en DTV profiteert.
0-2 DTV scorend beter.
1-2 NS zet aan en pakt de leg terug.
1-3 NS zet weg op tops. DTV gooit uit.
 
Na goed spel van DTV en een slechtere pot van NS was de stand dichterbij elkaar gekomen, NS 4-3 DTV. Leo en Jan mochten blijven staan, konden zij het gelijkspel veilig stellen? En weer een fatsoenlijke partij neerzetten? De tegenstanders waren Harry en Jos.
1-0 NS scorend uit de startblokken, moeite met dubbels. Uit met dubbel 3.
2-0 Harry 180, DTV mist dubbels, Leo gooit een 100 finish.
3-0 NS mist dubbels, Jos mist 112 finish. Jan gooit dubbel 1 uit.
 
Na een betere (scorende) pot, veel problemen met de dubbels, was de stand 5-3 en had No-Score al 1 punt binnen. Konden Ron en Matthé de winst al veilig stellen? De tegenstanders waren Peter Peters en Pascal.
0-1 DTV scorend beter, DTV en NS missen beide veel dubbels. DTV gooit uit.
0-2 DTV wederom scorend beter en gooien nu wel uit.
0-3 Ron 180, DTV voor de rest scorend beter en gooien uit.
 
Na een mindere pot van NS was de stand NS 5-4 DTV. Een gelijke stand met de thuiswedstrijd bij No-Score, ook hier kwam het aan op de captains choice. In de thuiswedstrijd verloor Ron Schouten en werd het hierdoor 5-5. Ron werd wederom uitgekozen voor de captains choice en mocht zich nu gaan herstellen tegen Peter Peters.
1-0 Ron mist een 104 finish, beide missen veel dubbels. Maar Ron gooit toch uit.
2-0 Ron scorend beter en gooit uit.
3-0 Peter zet weg op dubbel 18, ron gooit 32 uit.
4-0 Ron scorend beter en gooit uit.
 
Ron had zich goed hersteld, je kon merken dat Peter de druk minder aankon en aanzienlijk minder gooide dan in zijn voorgaande partijen. Maar No-Score had zijn overwinning binnen 6-4 tegen Dart Team Venray!!!

Op naar volgende week waarin de nummer voorlaatst wacht. Paddock Deurne.
De reporter is dan afwezig dus hopelijk maakt iemand anders een verslag van deze partij…
 
100+Fin:
100 Leo Hendriks
 
180’s:
2 Matthé de Nooij
2 Harry Xhofleer
2 Pascal Jansen
1Jan van den Broek
1 Leo Hendriks
1 Ron Scouten