James Linan en Carla Molema winnen 1e donderdagavondranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

James Linan en Carla Molema winnen 1e donderdagavondranking

Deze 1e aflevering van de 5e cyclus waren er helaas niet zo veel deelnemers. In de poule van Martien Heijnen, Eric Peeters, Gert Basten en Kay van Gulik eindigden de drie eerst genoemden gelijk en moesten middels een mini double trouble bepalen wie zich zou plaatsen voor de kruisfinales. Gert Basten raakte als eerste de 5 doubles en Martien als tweede.

In de andere poule werd James Linan 1e voor Marco Verhofstad en Kay Basten en Jozef Schaeffer complementeerden het kwartet.

Bij de dames plaatsten van poule A zich Carla Molema en Bianca Burhenne zich voor de kruisfinales, Wilma Hölscher werd 3e.

In poule B werd Gerdina Heijnen 1e voor Christina Achten die 2e werd en Tineke Savelkouls werd 3e. De halve finale tussen Carla Molema en Christina Achten was eenvoudig met 4-0 voor Carla. De andere halve finale ging tussen Gerdina Heijnen en Bianca Burhenne en werd grootste moeite gewonne met 3-4 door Bianca. Mede door twee 180-scores van Carla Molema was de finale tussen haar en Bianca Burhenne een makkelijke prooi voor Carla.

De eerste halve finale tussen Gert Basten en Marco Verhofstad werd met 4-1 gewonnen door Gert. De andere halve finale tussen James Linan en Martien Heijnen werd ondanks een 141-finish van Martien gewonnen door James met 4-1.

In de finale liep Gert Basten snel uit naar een 3-0 voorsprong op James Linan en mistte vervolgens alle dubbels, zodat James terug in de wedstrijd kwam en zelfs met 3-4 voor kwam, Gert maakte nog 4-4 en toen was het op bij Gert en won James deze 1e editie van de 5e cyclus met 4-5. Martien Heijnen had een finish van 141 en 100.

Gert Basten kon 3 snackbonnen inwisselen bij snackbar Joosten voor drie 180-scores, Carla Molema had er 2 en Kay van Gulik, Gerdina Heijnen en James Linan hadden er ieder 1.