Home Ranking nieuws Jan Karel Veni Vidi Vici tijdens Havenzicht Masters

Jan Karel Veni Vidi Vici tijdens Havenzicht Masters

HavenzichtMasters2010

Maandagavond 15 november, tijd voor de Havenzicht Masters!
Inmiddels is de organisatie er in geslaagd, om voor de finaledag in 2011 geld bijeen te krijgen. Deze sponsering zal mede aangewend worden voor een heerlijk koud/warm buffet op die dag.

Dan over tot de training van gisteren. De opkomst was wederom 16 man, met weer een aantal nieuwe gezichten, wat goed is voor het niveau, en de gezelligheid.

Poule 1: Hierin zaten Bryan de Hoog, Deborah Postma, Dick van Dijk en Carlo Malta bij elkaar. In deze poule waren er weinig verrassingen, en het waren Dick en Bryan die tegen elkaar uitmaakte wie er nummer 1 of 2 werd. Dick scoorde 2x een 180 en een 113 finish, maar moest Bryan toch voorlaten met 4-3. 

Deborah maakte een verdienstelijk debuut vanavond, en wist lekker mee te doen. Dick en Carlo maakte er een mooie pot van voor schrijver Bryan. Dick werd na een 3-0 voorsprong op tijd wakker en won met 4-3. Carlo gaf zich niet zo snel gewonnen in de wedstrijd tegen Bryan, en noteerde een 161 finish, en de leg erna nog een 103! Helaas voor Carlo was dit toch te weinig tegen Bryan, die won met 4-2.

Poule 2: Jan Karel, Brian Ruffi, Ron Willemstein, en Anoop Ramdajal. Het was Jan Karel die doorging
waarmee hij de laatste weken was begonnen, namelijk winnen! Hij won met 4-1 tegen Brian, met een 133 finish, met 4-0 tegen Ron Willemstein en met 4-2 tegen Anoop met 2x 180. Voor de andere spelers restte er niets anders dan voor de 2e plaats te spelen. Het was Anoop die doorging ondanks zijn verlies tegen Ron. Voor Brian en Ron zat er niks anders op, dan de verliezersronde.

Poule 3: Met Arco de Bruin, Stefan Couwenberg (terug uit New York) Jan Postma (terug naar Friesland?) en Big Ronals Visser waren er zwaargewichten genoeg in deze poule, en dat beloofde een mooie strijd! Stefan liet zien geen last te hebben van een jetlag ,en won de eerste partij met 4-0 van Arco met een 130 finish. Jan Postma, liet in zijn eerste wedstrijd zien, niet onder de indruk te zijn van Big Ron, en won met 4-0! Stefan won vervolgens zijn 2e wedstrijd met 4-1 van Ron, die door kon gaan naar de verliezersronde. Jan postman won ook van Arco, en mocht samen met Stefan uitmaken wie er nummer 1 en 2 werden. Het was uiteindelijk Stefan die met een mooie 4-2 overwinning
op Jan de 1e plaats opeiste.

Poule 4: Jeroen v Die, Rene vd Giessen, Daan de Lange en Hans vd Giessen. In de laatste poule was het Jeroen v Die, die de trom sloeg. Met 3 overwinningen plaatste Jeroen zich duidelijk als eerste. Daan de Lange, die er net op tijd was, had wat moeite om in zijn spel te komen. Maar dat is het voordeel van trainen, daar leer je ook weer van! De broederstrijd tussen Rene en Hans, werd ditmaal in het voordeel van Hans beslist, die met 4-3 won. Hans ging derhalve dan ook als nummer 2 door naar de winnaarsronde. In deze poule een 140 finish van Daan de Lange!

De knock-out verliezersronde:
Carlo Malta – Daan de Lange 3-2 (spannende pot van beiden heren, die aan elkaar gewaagd waren)
Ronald Visser – Ron Willemstein 3-2 (Ron W. die duidelijk moet wennen aan de korte nachten, na de bevalling van zijn vrouw)
Brian Ruffi – Arco de Bruin 3-2 (Brian kon profiteren van het feit dat Jaap Dijksman er niet was, en de rode lantaarn over kon geven aan Jaap)
Rene vd Giessen – Deborah Postma 3-0 (Rene toch een maatje te groot voor Deb)

Halve Finale’s:
Carlo Malta – Ronald Visser 3-1 (Het was Carlo die zich als eerste plaatste voor de finale)
Brian Ruffi – Rene vd Giessen 3-2 (wederom een 3-2 voor Brian, die zich ook kon opmaken voor een finale)

Finale:
Carlo Malta – Brian Ruffi 1-4 (Het beste was weg bij Carlo, die getrakteerd werd op een duidelijke nederlaag)

Winnaarsronde:
Bryan de Hoog – Hans vd Giessen 4-1 (Bryan heer en meester in deze wedstrijd, onder het toeziende oog van zijn nieuwe vlam)
Stefan Couwenberg – Anoop Ramdajal 4-3 (een spannende pot tussen beiden spelers, en het was Stefan die aan het langste eind trok)
Jan Karel – Jan Postma 4-0 (Duidelijk overwinning van een Jan Karel in vorm!)
Jeroen v Die – Dick v Dijk 4-3 (het was Dick die een voorsprong nam, het niet af kon maken, en Jeroen die toesloeg)

Halve Finale’s:
Bryan de Hoog – Stefan Couwenberg 4-3 (Bryan met de hakken over de sloot tegen een goed spelende Stefan)
Jan Karel – Jeroen v Die 4-0 (Wie stop deze man? Al weken in topvorm en een hoog niveau!)

De finale:
Bryan de Hoog – Jan Karel 4-5

Een geweldige pot van beiden heren. Jan kwam met 1-0 en 4-2 voor en er leek niks aan de hand. Bryan vocht zich knap terug tot 3-4 en zelfs 4-4. In deze 8e leg opende Bryan met 180-48-180 maar kreeg de dubbel niet uit. Het was Jan die een kans kreeg, miste, en vervolgens aan de bak moest in de laatste leg. Bryan mocht beginnen, maar er was geen kruid gewassen tegen Jan, die opende met 180-140. Jan gooide in deze beslissende leg een 11 darter voor de winst. Wederom een knappe prestatie van de man uit Zuid!

Over 2 weken is er weer een Havenzicht Masters, hopelijk met Cor Ernst die node gemist word, om Jan Karel een halt toe te roepen.