Jeffrey Bekema wint het 1ste Sjappie Open Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jeffrey Bekema wint het 1ste Sjappie Open

Jeffrey Bekema wint het 1ste Sjappie Open

Afgelopen vrijdag 1 juli is het 1ste Sjappie Open gespeeld in Cafe De Vrijbuiter Met een gegarandeerde 1ste plek van €200 waren er 44 spelers die de wegnaar Apeldoorn hadden gevonden. Onder die 44 spelers enkele topfavorieten.Onder andere Ahmad Ahmaddy, Michel van der Horst, Marco Smit, Tokan Ata,Christiaan Kist en Jeffrey Bekema waren aanwezig.

Om 20.00 uur zijn we start gegaan met 11 poules. Geen verrassende uitslagendaar maar wel een opmerkelijk geval, namelijk in 2 poules was er een gelijkestand tussen 3 spelers! Daardoor moesten alle heren een beslissende leg gooienom uit te maken wie er door ging naar de winnaarsronde. In poule 1 waren datChristiaan Kist, Bjorn Vijge en Boy van Veluwen. Na een flitsende start van zowelBjorn en Christiaan kreeg Boy nog een kansje maar deze ging helaas niet raaken zo waren Bjorn en Christiaan verzekerd van een plaats in in de winnaarsronde.In poule 2 was er al een nummer 1. Edwin Veldhuis had deze poule gewonnen.Waardoor Alexander Pas, Gert Jekel en Wenno van Luttikhuizen moesten gaanstrijden voor de 2de plek naar de winnaarsronde. Vrij eenvoudig wist Wenno dezeleg te winnen en plaatste zich zo voor de winnaarsronde.

Na de poules was er een korte pauze waar iedereen even lekker wat kon eten vanhet koud buffet! Na een kwartier goed gegeten gingen we van start met de winnaarsen verliezersronde. 22 man in de winnaars en 22 man in de verliezers. Na enkele voorrondes kregen wewat krakers te zien bij de laatste 16. Christiaan kist tegen Michel van der Horst,Tokan Ata tegen Ahmad Ahmaddy. Christiaan wist vrij overtuigend te winnen vanMichel met maar liefst 4-0! Tokan en Ahmad daar in tegen werd een partij dat in dealler laatste leg beslist moest gaan worden. Met een stand van 3-3 was het Tokandie mocht beginnen en stond na 15 darts op 110 en Ahmad na 12 darts op 100.Deze wist Ahmad uit te gooien met S20-D20-D20! En wist zo te winnen met 4-3!

Inmiddels aangekomen bij de laatste 8 hadden we gelijk weer een partij om van tegenieten Ahmad tegen Marco Smit. Marco was niet voor niets uit Rotterdam naarApeldoorn gekomen en liet dat in deze partij zien. Met 4-2 werd Ahmad aan de kantgezet en zo plaatst Marco zich voor de halve finale waarin hij het mag gaan opnementegen de favoriet Christiaan Kist. De andere Halve finale gaat tussen Jeffrey Bekemaen Martijn Frederiks. In een partij met legs alleen maar onder de 15 darts wist Marco aan het langste eind tetrekken. Op een stand van 3-3 mocht Marco zelf beginen voor de winst. Hij deed dat met100-140-131-90 waardoor hij 40 liet staan na 12 darts. Christiaan antwoorde metv140-140-57 waardoor hij 164 liet staan. Na met de 1ste pijl de tripple 20 weten te rakenwas het bij de tripple 18 net mis. Waardoor Marco moch aanleggen voor 3 matchdarts.Deze wist hij gelijk te verzilveren en won zo met 4-3 van Christiaan.

De andere halve finale tussen Jeffrey Bekema en Martijn Frederiks was net zo spannend alsde 1ste halve finale. Beide spelers lieten een goed niveau zien en ging redelijk gelijk op.Bij een stand van 3-3 mocht Jeffrey beginnen en trok ook aan het langste eind.Hij won met 4-3. We konden ons gaan klaarmaken voor een leuke finale tussen Marco Smit en Jeffrey Bekema. Na een goede start van Jeffrey met een 15 darter mede door een 120 finish werd het een partij waarin debeide heren elkaar in evenwicht zouden houden. Eigen legs werden behoudenin een redelijk constant niveau van rond de 19 darts uit. Op 3-3 mocht de beslissende leg begonnenworden door Jeffrey. Hij wist deze leg in 21 darts af te ronden en was daarmee de winnaar van hetallereerste Sjappie Open.

Er was ook nog een prijs te verdienen voor de hoogste finish deze werd gegooid door Sander Vos met164 en bleef daarmee onder andere de 156 finish van Martijn Kleermaker en de 155 finish van AhmadAhmaddy voor. Na een zeer geslaagde avond willen wij u graag doorverwijzen naar de site www.cafe-vrijbuiter.nl waarbinnenkort meer informatie over een nieuw Sjappie Open op komt te staan.

Hieronder de uitslagen wr en vr vanaf de kwartfinales.

Verliezersronde:

Kwartfinales:

Alexander Pas - Boy van Veluwen 3-0

Ard - Sjoerd Nieuwhof 0-3

Quin Wester - Sander Vos 2-3

Gert Jekel - Bjorn Hartman 1-3

Halve Finales:

Alexander Pas - Sjoerd Nieuwhof 1-3

Sander Vos - Bjorn Hartman 2-3

Finale:

Sjoerd Nieuwhof - Bjorn Hartman 3-1

Winnaarsronde:

Kwartfinales:

Enrico Moes - Christiaan Kist 1-4

Ahmad Ahmaddy - Marco Smit 2-4

Jeffrey Bekema - Derek Telnekes 4-2

Martijn Frederiks - Bjorn Vijge 4-2

Halve Finales:

Christiaan Kist - Marco Smit 3-4

Jeffrey Bekema - Martijn Frederiks 4-3

Finale:

Marco Smit - Jeffrey Bekema 3-4

180-ers
Jefrrey Bekema 6x
ChristaanKist 4x
Ahmad 3x
Marco Smit 2x
Sjoerd Nieuwhof 2x
Enrico Moes 2x
Tokan Ata 1x
Martijn Kleermaker 1x
Henk Van Es 1x
Jan Fransen 1x
Rene van Randwijk 1x
Davide Chielinni 1x
Bjorn Vijge 1x
Bernard Langeveld 1x
Roberto Di Natale 1x

100+ finishes
Sander Vos 164
Martijn Kleermaker 156
Ahmad Ahmaddy 155
Derek Telnekes 142
Quin Wester 126
Michel vd Horst 125
Jeffrey Bekema 120
Martijn Frederiks 120
Quin Wester 120
Bjorn Hartman 117
Bjorn Vijge 115
Marco Smit 110
Geert Jan Wolf 110
Sander Vos 109
Ahmad Ahmaddy 100
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws