Home Ranking nieuws Sparidaans en de Laat pakken eerste titels Dinsdagranking

Sparidaans en de Laat pakken eerste titels Dinsdagranking

IMG_8446

Met 54 deelnemers ging de vierde No-Score Dinsdagranking van start. Bij de heren maakte Ron Meulenkamp zijn debuut en strandde net voor het podium tegen de latere winnaar, Jeffrey Sparidaans. Het was echter Gino Vos die zich rechtstreeks plaatste voor de finale door een mooie rij van overwinningen op Nick van Schaijk, Walter de Kort, Toon Greebe, Andries Sterk, John de Kruijff en Jelle Klaasen. Jeffrey Sparidaans verloor in de halve finale van de winnaarsronde van Jelle Klaasen waardoor hij in de verliezersronde voor een comeback moest zorgen. Allereerst versloeg de 16-jarige Sparidaans zijn teamgenoot Benito van de Pas, waarna ook Ron Meulenkamp het moest ontgelden. Voor een plaats in de finale mocht Jeffrey wederom aanleggen tegen Jelle Klaasen en ditmaal sloot hij de wedstrijd wel winnend af. De finale vond dus plaats tussen Gino Vos en Jeffrey Sparidaans en aangezien Gino nog geen wedstrijd had verloren, mocht hij de finale nog  één keer verliezen. Dit bleek ook snel te gebeuren aangezien Jeffrey de eerste finale met 4-2 won. De allesbeslissende tweede finale werd spannend en liep op tot 3-3. In de laatste leg besloot Jeffrey Sparidaans de wedstrijd met een 15-darter en stond zo voor het eerste op de hoogste trede. Hij gooide in de finale maar liefst 6 keer een 180-er en behaalde een overall gemiddelde van 86,28.

Ook bij de dames ging de winst voor de eerste keer naar Charona de Laat. Ze versloeg op weg naar de finale o.a. Daphne Brynaert, Annet van Elten en Marilou Daamen. In de verliezersronde streden vervolgens Macy Netten, Angela van der Meijden, Marjolein Voogd, Daphne Brynaert, Annet van Elten en Melissa Jacobs om alsnog een plaats op het podium te veroveren. Annet van Elten kwam als sterkste uit de verliezersronde door overwinningen op Angela van der Meijden en Daphne Brynaert. Voor een plaats in de finale mocht ze het opnemen tegen Marilou Daamen. Annet mistte één wedstrijdpijl waarna Marilou terugkwam en de wedstrijd winnend afsloot. In de finale mocht ze aantreden tegen Charona de Laat die eerder al 3-1 won van Marilou Daamen. Ditmaal was de uitslag 4-2 in het voordeel van Charona en hiermee pakt ze ook haar eerste titel bij de dames.

IMG_8447De hoogste finish was er voor Benito van de Pas met een 150-finish. Hermie van Orsouw volgde de Tilburger met een 144-finish en Jelle Klaasen en Robert Treffers wisten beide een 126-finish te gooien.

Binnenkort zal de bovenverdieping bij No-Score ook weer open worden gesteld voor liefhebbers zodat er iedere avond weer 34 dartsbanen beschikbaar zijn. Volgende week dinsdag staat de vijfde ranking op het programma. Inschrijven tot 19:15 uur, aanvang 19:30 uur.