Home Ranking nieuws Jeffrey Sparidaans wint de Premier League voor de 3e keer op rij

Jeffrey Sparidaans wint de Premier League voor de 3e keer op rij

Sparidaans_PL

Op zaterdagavond 6 oktober werd de finaledag van de Premier League Eindhoven afgewerkt. De halve finales en finale verliezersronde en de halve finales en finale winaarsronde stonden vandaag op de planning, waarbij er voor de winnaar een hoofdprijs van 1000 euro klaar lag.

In de eerste halve finale stonden Willem Mandigers en Giedo Vissers tegenover elkaar. Willem Mandigers heeft Giedo Vissers met 4-1 in sets verslagen. Gedurende de wedstrijd liet Willem sterk spel zien, waarin de finishes de doorslag gaven. Willem finishte sterk en daar lag het verschil vandaag. In totaal gooide Willem 5x 180 gedurende de wedstrijd tegenover 1 van Giedo. Giedo wist nog wel zijn set te pakken met een 108 finish, maar Willem nam toch weer de overhand en won de laatste set overtuigend. 
Willem Mandigers (28.00) – Giedo Vissers (25.87) 4-1

In de tweede halve finale stonden Jeffrey Sparidaans en Fred Burger tegenover elkaar. Met een whitewash heeft Jeffrey Sparidaans zich geplaatst voor de finale van de Premier League. Hij gunde zijn tegenstander uit Eindhoven maar één leg. In de beginfase van de wedstrijd zaten we zelfs nog even te hopen op een 9 darter. Jeffrey opende met 6x triple 20 maar helaas, de 7e dart belandde in de enkel 20. Hierna werd de wedstrijd met name beslist op de finishes. Bij Fred wilde geen enkele dubbel vallen, ondanks dat hij scorend prima bij kon blijven bij de jonge Tilburger. 
Fred Burger (22.91) – Jeffrey Sparidaans (25.83) 0-4

De grote finale! Deze ging over het format van best of 9 sets en met name in het begin ging het erg gelijk op. Uiteindelijk was het toch de Tilburger die het meest constant was en de titel opeiste. Willem begon sterk aan de finale en leek aanvankelijk de overhand te hebben. Jeffrey kwam echter ijzersterk terug en maakte dankbaar gebruik van de missers van Willem. Nadat hij op 4-3 was gekomen door 8 legs op rij te winnen kwam Willem nog heel even terug. Helaas voor hem wilde de dubbel niet meer vallen waarna Jeffrey met een 73 finish via tops de titel en daarmee de bijbehorende 1000 euro opeiste. 
Willem Mandigers (26,06) – Jeffrey Sparidaans (26.98) 3-5

In de verliezersronde was het Oswin Streden die in de finale Eric Wouters met 3-1 in sets versloeg. 

A.s. maandag zullen we van start gaan met een nieuwe opzet. 10 Maandagen op rij zal er gespeeld worden door middel van een poule en dubbel knock out systeem. De winnaar na 10 maandagen zal een Champions League of Darts ticket winnen en daarnaast het bijbehorende prijzengeld.
.