Home Ranking nieuws Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen eindronde dinsdagranking

Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen eindronde dinsdagranking

SDC10402

Alle geplaatste deelnemers voor de eindronde waren aanwezig waardoor we met 32 spelers van start gingen die zouden strijden om de prijzenpot van ruim 1.500 euro. In het herentoernooi plaatste Jelle Klaasen zich rechtstreeks voor de finale door overwinningen te boeken op Bram de Jong (4-0), Kim Huybrechts (4-0), Jerry Hendriks (4-3), Michael van Oosterhout (4-2) en Braulio Roncero (4-3). De Spaanse Roncero won eerder van Jimmy van Schie (4-2), Leo Hendriks (4-0), Wouter Vaes (4-1) en Benito van de Pas (4-3). In de verliezersronde kenden we de volgende uitslagen vanaf de laatste 12: Gino Vos – Jermain Heijmans (4-1), Tony West – Jerry Hendriks (4-3), Jörgen Aerts – Wouter Vaes (4-3) en Kim Huybrechts – Roy Hamers (4-0). Bij de laatste 8 won Gino Vos met 4-3 van Tony West en boekte Kim Huybrechts een 4-1 overwinning op zijn landgenoot Jörgen Aerts. Gino Vos ging vervolgens met 3-4 onderuit tegen Benito van de Pas terwijl Kim Huybrechts met 4-2 won van Michael van Oosterhout. Hierna mochten Kim Huybrechts en Benito van de Pas het tegen elkaar opnemen. Met een 4-1 overwinning plaatste Kim Huybrechts zich voor het podium waarbij hij mocht aanleggen tegen Braulio Roncero voor een finaleplaats. Met 4-2 plaatste de Belgische speler zich voor de finale waarin hij het mocht opnemen tegen Jelle Klaasen. In de finale liep Kim uit naar een 2-0 voorsprong waarna Jelle terugkwam tot 2-2. Vervolgens liepen de heren uit naar een 4-4 tussenstand waardoor het aankwam op de laatste en beslissende leg. Jelle Klaasen pakte deze laatste leg en wist zo een tweede finale te voorkomen en de eindronde op zijn naam te schrijven.

Het damestoernooi werd gespeeld met de 8 dames die zich voor de eindronde hadden geplaatst. Annet van Elten wist zich ongeslagen te plaatsen voor de finale door overwinningen op Melissa Jacobs (4-2), Tonnie van de Kallen (4-2) en Charona de Laat (4-3). In de verliezersronde streden Daphne Brynaert, Marilou Daamen, Sylvia van de Pas, Melissa Jacobs, Tonnie van de Kallen en Lynn Taeymans om alsnog het podium te bereiken. Marilou Daamen slaagde hierin door overwinningen te boeken op Melissa Jacobs (4-0) en Tonnie van de Kallen (4-3). Voor een finaleplaats mocht ze aanleggen tegen Charona de Laat die afgelopen weekend zeer knap een tweede plaats behaalde tijdens het Hemeco Open Rosmalen. Met een 4-3 overwinning trok Marilou aan het langste eind en plaatste ze zich voor de finale tegen Annet. De dames kwamen op een 1-1 tussenstand waarna Annet uitliep naar 4-1. Vervolgens pakte Marilou nog een leg waarna Annet de wedstrijd uitgooide en met een 5-2 overwinning de eindronde op haar naam schreef.

De hoogste finish van de avond was deze keer in handen van Michael van Oosterhout die een 161-finish noteerde. Hiermee bleef hij Leo Hendriks voor die een 160-finish wist te gooien. De meeste 180-ers waren er voor Kim Huybrechts met 9 stuks, gevolgd door Jelle Klaasen met 7 maximale scores.

De zomerranking was wederom een succes waaraan in totaal 124 verschillende deelnemers hebben meegedaan. Vanaf volgende week dinsdag 7 september gaat de reguliere No-Score Dinsdagranking weer van start waarbij er iedere keer een reeks van zes rankings worden gespeeld gevolgd door een eindronde. De beste 24 heren en de beste 8 dames plaatsen zich na 6 rankings voor de eindronde.

180-ers 100+ finishes
9 Kim Huybrechts
7 Jelle Klaasen
4 Tony West
4 Jorgen Aerts
3 Patrick Sterckx
3 Braulio Roncero
3 Jimmy van Schie
3 Benito van de Pas
2 Gino Vos
2 Tony West
1 Jerry Hendriks
1 Robert Treffers
1 Michael van Oosterhout       
1 Rico Dera
1 Christiaan van Overdijk
1 Jermain Heijmans
161 Michael van Oosterhout
160 Leo Hendriks
143 Tony West
126 Braulio Roncero
120 Jelle Klaasen
116 Jelle Klaasen
113 Jimmy van Schie
112 Gino Vos
108 Michael van Oosterhout
101 Marilou Daamen