Home Ranking nieuws Jelle Klaasen en Lynn Taeymans winnen eindronde dinsdagranking

Jelle Klaasen en Lynn Taeymans winnen eindronde dinsdagranking

foto2

Eindelijk was het dan zover en was het tijd voor de eindronde van de No-Score Dinsdagranking. Zes weken lang hebben de darters ervoor gezwoegd om zich hiervoor te plaatsen en vandaag een mooie prestatie betekende tevens een mooi geldbedrag. Alle deelnemers vallen overigens in de prijzen tijdens de eindronde. Keken we vorige week nog naar de televisie waar Jelle Klaasen zich van zijn beste kant liet zien tijdens de Championship League of Darts. Deze keer was hij weer aanwezig om ons allen te laten genieten van zijn mooie spel. The Matador boekte overwinningen op Davy Kardinaal, Oswin Streden, Jerry Hendriks, Christiaan van Overdijk en Rico Dera waarmee hij zich verzekerde van een plek in de finale. Met de vele aanwezige topspelers werd het een mooie strijd om de tweede finaleplek. Jerry Hendriks won eerder die avond van Benito van de Pas maar verloor vervolgens van Jelle Klaasen waardoor hij al vroegtijdig naar de verliezersronde werd verwezen. Hierin kreeg hij niet de minste spelers voor zijn kiezen maar dat weerhield hem er niet van om overwinningen te boeken op Michael van de Ven, Andries Sterk, Toon Greebe en Christiaan van Overdijk. Door deze zegereeks had hij zich verzekerd van een podiumplek en mocht hij aanleggen tegen Rico Dera voor een finaleplek. Rico Dera is de laatste tijd in goede doen en won vorige week nog de dinsdagranking. Ook deze avond liet hij zijn pijlen weer spreken waarbij hij nipt onderuit ging tegen Jelle Klaasen. In de confrontatie tegen Jerry Hendriks om een finaleplaats kon hij het echter niet meer bolwerken. Met een 4-1 overwinning plaatste Jerry zich voor de finale waarin hij over een best of 9 mocht spelen tegen Jelle Klaasen. De heren wisten er weer een waar spektakel van te maken tot groot enthousiasme van het aanwezige publiek. Ze hielden elkaar in evenwicht en liepen uit naar een 4-4 tussenstand waarna het aankwam op de laatste leg. In deze leg sloeg the Matador toe die met een 5-4 overwinning de eindronde op zijn naam schreef en de hoofdprijs pakte.

De 8 geplaatste speelsters gingen in het damestoernooi de strijd aan om hun eigen hoofdprijs. Lynn Taeymans wist de laatste rankingavond van vorige week op haar naam te schrijven en ook deze avond begon ze weer sterk. Ze boekte overwinningen op Marilou Daamen, Annet van Elten en Tonnie van de Kallen en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale. Ook bij de dames werd het een ware strijd om die felbegeerde tweede finaleplek waarbij het erg spannend werd. Met een 4-3 overwinning op Betty Lenting, een 4-3 overwinning op Daphne Brynaert en een 4-3 overwinning op Tonnie van de Kallen was het Annet van Elten die zich alsnog voor de finale wist te plaatsen. In de finale die werd gespeeld over een best of 9 was het wederom Lynn Taeymans die haar niveau van de laatste weken liet zien en met een 5-1 overwinning de titel en de hoofdprijs bij de dames pakte.

foto1De hoogste finish van de avond kwam op naam van Nick van Schaijk die een 170-finish noteerde. Hiermee bleef hij de 160-finish van Sven Wens en 152-finish van Jelle Klaasen voor. In totaal werden er 52 stuks aan 180-ers genoteerd waarbij Jerry Hendriks er met 10 stuks het meest voor zijn rekening nam, waarvan hij er 4 wist te gooien in de finale. Jelle Klaasen, Rico Dera en Benito van de Pas volgden Jerry op enige afstand met allen 6 maximale scores.

Volgende week dinsdag gaat de nieuwe rankingreeks weer van start welke voor een aantal de laatste training zal zijn in aanloop naar de Winmau World Masters 2010. Zoals gebruikelijk zal er iedere ranking gegarandeerd een prijzenpot aanwezig zijn van ten minste 100 euro voor het herentoernooi en 50 euro voor het damestoernooi. Na 6 speelweken zal er ook in de eindronde weer gespeeld worden om een prijzenpot van minstens 950 euro en voor degene die erin slaagt om een perfecte leg te gooien ligt er een prijs klaar die inmiddels is opgelopen tot 710 euro.

180-ers Hoogste finish
10 Jerry Hendriks
6 Jelle Klaasen
6 Rico Dera
6 Benito van de Pas
5 Christiaan van Overdijk       
3 Davy Kardinaal
3 Steve West
2 Toon Greebe
2 Sven Wens
2 Oswin Streden
2 Michael van de Ven
2 Gino Vos
1 Junni Ruiter
1 Nick van Schaijk
1 Andries Sterk
170 Nick van Schaijk
160 Sven Wens
152 Jelle Klaasen
146 Rico Dera
130 Jerry Hendriks
130 Jerry Hendriks
120 Oswin Streden
118 Christiaan van Overdijk
117 Jelle Klaasen
111 Jelle Klaasen
107 Michael van de Ven
106 Sven Wens
100 Jelle Klaasen