Home Ranking nieuws Jelle Klaasen pakt de 6e ranking in Beuningen

Jelle Klaasen pakt de 6e ranking in Beuningen

jelle_klaasen_3

Zo’n 8 volle poules deze maandag 8 februari in café de Vrijboom voor de wekelijkse ranking. En er werd weer lustig op los gescoord met maar liefst 37 keer de hoogste score waarvan Sebastiaan Kuppen het leeuwendeel voor zijn rekening nam met 7 stuks. Jelle Klaasen was een goede tweede met 6 stuks. In de poule fase kwamen de hoogste outshots op het bord. Tonnie van Binsbergen had zelfs twee hele mooie finishes met 130 en 137. Danny Klompenburg maakte er 140 van en Dave van de Lee zelfs 144. Maar ook hier was het Sebastiaan Kuppen die bovenaan het lijstje staat met 145.

Normaal begin ik met de halve finales te verslaan maar toevallig heb ik een kwartfinale gezien. En wat voor een! Royke “matglas” Leenders nam brutaal, en met zéér goed spel, een 3-1 voorsprong op niemand minder dan Jelle Klaasen. Royke bleef goed spelen maar Jelle kwam helemaal los met een 10, 13 en 13 darter om de partij alsnog met 4-3 naar zich toe te trekken. De laatste 3 legs waren dus 125 gemiddeld!

De eerste halve finale ging tussen Sebastiaan Kuppen en Jordy Terburg. Deze wedstrijd werd pas in de beslissende leg gewonnen door Jordy 5-4. De tweede halve finale ging tussen Jelle Klaasen en de winnaar van vorige week Danny Klompenburg. Danny nam brutaal een break voorsprong maar Jelle brak gelijk weer terug. Ondanks het goede spel van Danny was het toch Jelle die op de beslissende momenten net even beter de dubbels weet te vinden en met 5-3 de wedstrijd naar zich toe trekt.

In de finale tussen Jordy en Jelle nam Jelle een vroege break en een 2-0 voorsprong. Jordy brak snel terug maar Jelle stoomde door. Jordy wist onderweg nog 1 leg te pakken maar de winst ging naar Jelle met 6-2.

Volgende week maandag GEEN maandag ranking ivm Carnaval! Maandag 22 februari is de volgende ranking in café de Vrijboom. Voorinschrijven op 06-51283944. Een overzicht van de huidige rankingstand vind je hier.

Winnaarsronde – 1e en 2e plaats
Jordy Terburg – Jelle Klaasen 2-6
 
Winnaarsronde – Halve finale
Sebastiaan Kuppen – Jordy Terburg 4-5
Jelle Klaasen – Danny Klompenburg 5-3
 
Winnaarsronde – Laatste 8
Roy Leenders – Jelle Klaasen 3-4
Sebastiaan Kuppen – Bjorn Fransen 4-1
Andries Sterk – Jordy Terburg 0-4
Ronnie van Binsbergen – Danny Klompenburg 2-4
 
Winnaarsronde – Laatste 16 
Jelle Klaasen – Danny Gietman 3-1
Sebastiaan Kuppen – Angelino Kranenburg 3-0
Bjorn Fransen – Sam van Velzen 3-2
Amdries Sterk – Djordy Veenhof 3-0
Jordy Terburg – Tonnie van Binsbergen 3-0
Roy Leenders – Theo Thijsen 3-2
Ronnie van Binsbergen – Niels Mauel 3-2
Danny Klompenburg – Wim van Schaik 3-1

Hoogste Finishes:  
145 van Sebastiaan Kuppen
144 van Dave van de Lee
140 van Danny Klompenburg
 
Meeste 180’ers:  
7 van Sebastiaan Kuppen
6 van Jelle Klaasen
4 van Jordy Terburg