Home Ranking nieuws Jelle Klaasen pakt hattrick bij dinsdagranking, Meeus is runner-up

Jelle Klaasen pakt hattrick bij dinsdagranking, Meeus is runner-up

foto1

De derde dinsdagranking ging met 43 deelnemers van start en was daarmee goed bezet. In het herentoernooi was het Jelle Klaasen die zich rechtstreeks plaatste voor de finale door overwinningen op Dave van de Lee, Michael van der Heijden, Koen van Engeland, Roy Hamers, Ruzdya Hopic en Christiaan van Overdijk. Alleen Roy Hamers slaagde erin om één leg van The Matador af te snoepen, de overige wedstrijden werden gewonnen zonder een leg af te staan. Een nieuwe naam dook er op in de halve finale van de winnaarsronde, namelijk de uit België afkomstige Patrick Meeus. Regelmatig mogen we al enkele Belgische toppers verwelkomen en ook deze naam bleek er weer één om rekening mee te houden. Hij wist overwinningen te boeken op Rico Dera, Jordy Waalboer en Steve West waarna zijn meerdere moest erkennen in Christiaan van Overdijk. In de verliezersronde kreeg hij een herkansing en deze greep hij met beide handen aan door te winnen van Koen van Engeland en Ruzyda Hopic. Hiermee had hij zich verzekerd van een podiumplek en mocht hij strijden tegen Christiaan van Overdijk voor een finaleplaats. Met een 3-1 overwinning plaatste Patrick Meeus zich voor de finale en was de verrassing compleet. In deze finale stond Jelle Klaasen te wachten en hij was gewaarschuwd voor zijn tegenstander. Slechts twee legs waren er deze keer aan onze zuiderbuur besteedt waardoor Jelle Klaasen met een 4-2 overwinning de derde avond op rij won en daarmee een hattrick maakte.

Afgelopen week spraken we al over een ander talent dat België heeft voortgebracht, namelijk Lynn Taeymans. Dit weekend bevestigde ze nogmaals haar kracht door bij het damestoernooi van het Mystic Indoor Darts de tweede plaats te behalen en ook deze avond bleek ze weer niet te stoppen. Nadat ze een vrijloting had in de eerste ronde won ze vervolgens van Annet van Elten en van Betty Lenting waarbij ze geen enkele leg afstond. Met deze overwinningen plaatste ze zich rechtstreeks voor de finale. Haar tegenstandster werd evenals vorige week Annet, die zich in de verliezersronde herstelde en won van Tonnie van de Kallen en Betty Lenting. In de finale liepen de dames uit naar een 3-3 tussenstand waarna de kracht van Lynn weer kwam bovendrijven en de wedstrijd op slot gooide en de ranking op haar naam schreef.

In de overzichten van 180-ers en finishes komt wederom de naam van Jelle Klaasen bovendrijven. Met 6 maximale scores noteerde hij er het meest gevolgd door Oswin Streden en Rico Dera met ieder 3 stuks. Ook de hoogste finish was aan The Matador besteedt. Hij noteerde namelijk een 170-finish en ook zijn 136-finish was goed voor tevens de tweede plaats.

Volgende week weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen tijdens de vierde rankingavond. Voor de huidige tussenstand van de ranking, klik hier.

180-ers 100+ finishes
6 Jelle Klaasen
3 Wouter Vaes
3 Oswin Streden
2 Rico Dera
2 Steve West
2 Christiaan van Overdijk     
2 Ruzdya Hopic
2 Koen van Engeland
1 Teun van Iperen
1 Ron Schouten
1 Nick van Schaijk
1 Roy Hamers
1 Dave van de Lee
1 Sven Wens
1 Randy Hendrick
1 Siebe Sluiter
1 Adrie Pieters
1 Stefan Fabrie
1 Kevin Swinkels
1 Gerard de Jong
1 Gino Vos
1 Andries Sterk
170 Jelle Klaasen
136 Jelle Klaasen
130 Steve West
122 Ruzdya Hopic
120 Patrick Meeus
113 Roy Hamers
112 Gerard de Jong
110 Kevin Swinkels
108 Gerard de Jong
104 Steve West
104 Jelle Klaasen
100 Koen van Engeland