Home Ranking nieuws Jelle Klaasen wint 5e dinsdagranking, Benito van de Pas is runner-up

Jelle Klaasen wint 5e dinsdagranking, Benito van de Pas is runner-up

foto_heren

De vijfde speelweek van de No-Score Dinsdagranking werd een uiterst rustige avond met slechts 36 deelnemers. De tijden waarbij we meer dan 80 deelnemers mochten verwelkomen lijken vervlogen. Daarentegen is er wel een lichte stijging te zien in het aantal deelnemers aan het damestoernooi. In het herentoernooi was Jelle Klaasen weer oppermachtig. Hij wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door overwinningen op Oswin Streden, Nick van Schaijk, Roy Hamers en Gino Vos. Voor de overige podiumplaatsen werd er volop gestreden in de verliezersronde die eveneens mooie partijen opleverde.  Om er eens een aantal mooie wedstrijden uit te halen, Steve West – Kevin Swinkels (3-2), Andries Sterk – Davy Cardinaal (3-2), Sven Wens – Christiaan van Overdijk (3-2), Benito van de Pas – Andries Sterk (3-2), Nick van Schaijk – Sven Wens (3-2), Roy Hamers – Jerry Hendriks (3-2), Gino Vos – Achmed Ahmaddy (3-2), Roy Hamers – Andries Sterk (3-2) en Jelle Klaasen – Roy Hamers (3-2). Dit is slechts een selectie van de mooie wedstrijden die er op dinsdagavond te zien zijn. Benito van de Pas begon in de winnaarsronde met overwinningen op Martin Pieters en Rico Dera waarna hij onderuitging tegen Achmed Ahmaddy. In de verliezersronde wist hij zich echter te herstellen en won hij van Andries Sterk, Steve West, Roy Hamers en nam hij revanche op Achmed Ahmaddy waardoor hij het podium had bereikt. Voor een plaats in de finale mocht hij spelen tegen Gino Vos. In deze partij was er slechts één leg besteed aan de Ossenaar waardoor Benito van de Pas zich plaatste voor de finale waarin hij mocht aanleggen tegen Jelle Klaasen. Dit keer liet The Matador het niet aankomen op een tweede finale en met een 4-0 overwinning pakte hij winst van de avond.

Zoals al eerder gezegd wordt het damestoernooi steeds beter bezocht en deze keer verschenen er weer 9 dames aan de start. De dame die zich rechtstreeks voor de finale wist te plaatsen was Annet van Elten. Ze boekte overwinningen op Betty Lentink, Sylvia van de Pas en Tonnie van de Kallen. De winnares van vorige week, Daphne Brynaert, won van Macy Netten maar ging nipt onderuit tegen Tonnie van de Kallen. Ook Lynn Taeymans verslikte zich in Tonnie, maar herstelde zich in de verliezersronde door overwinningen op Carla Gloudemans, Macy Netten en Sylvia van de Pas. Betty Lentink gaf een 2-0 voorsprong tegen Daphne Brynaert alsnog uit handen en dus streden Lynn Taeymans en Daphne Brynaert voor een podiumplek. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in 3-2 in het voordeel van Daphne. Wederom stonden Daphne en Tonnie oog in oog om te strijden voor een finaleplaats en nadat een eerdere confrontatie die avond eindigde in 3-2 voor Tonnie gebeurde dit nu weer. De finale werd dus gespeeld tussen Annet en Tonnie en deze werd met 4-1 gewonnen door de jeugdspeelster.

Wederom was het Andries Sterk die de hoogste finish van de avond op zijn naam schreef. Daar waar hij vorige week de hoogste finish noteerde met een 156-finish gooide hij ditmaal een 167-finish en bleef daarmee iedereen op ruime afstand voor. Een andere noemenswaardige finish is de 118-finish die werd gegooid door Lynn Taeymans in het damestoernooi. De meeste 180-ers waren er voor Rico Dera met 8 stuks gevolgd door Benito van de Pas met 5 stuks.

Met nog slechts één ranking te gaan wordt het spannend welke heren en dames zich verzekeren van een plaats in de eindronde. De top 24 van de heren en de top 8 van de dames mogen in de eindronde weer gaan strijden om een prijzenpot ter waarde van minstens 950 euro. Bovendien geldt er iedere week een minimale prijzenpot ter waarde van 150 euro, ongeacht het aantal deelnemers.

180-ers 100+ finishes
8 Rico Dera
5 Benito van de Pas
4 Steve West
4 Jerry Hendriks
4 Nick van Schaijk
4 Andries Sterk
4 Gino Vos
4 Jelle Klaasen
4 Achmed Ahmaddy
3 Kevin Swinkels
2 Christiaan van Overdijk         
2 Jordy Waalboer
1 Wouter Vaes
1 Roy Hamers
1 Davy Cardinaal
1 Junni Ruiter
167 Andries Sterk
128 Sven Wens
122 Nick van Schaijk
120 Rico Dera
118 Lynn Taeymans
109 Achmed Ahmaddy
108 Jelle Klaasen
100 Rico Dera