Jelle Klaasen wint 6e dinsdagranking, Braulio Roncero is runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint 6e dinsdagranking, Braulio Roncero is runner-up

Jelle Klaasen wint 6e dinsdagranking, Braulio Roncero is runner-up

Met 43 deelnemers ging de zesde dinsdagranking van start bij een rookvrije dartvereniging in ’s-Hertogenbosch. Na een lange tijd van afwezigheid was Braulio Roncero weer aanwezig om deel te nemen aan de loodzware trainingsavond. Met vele aanwezige toppers wist de kleine Spanjaard het ver te schoppen met overwinningen op Teun van Iperen, John de Kruijff, Walter de Kort en Leo Hendriks. Hij moest deze avond alleen in één persoon zijn meerdere erkennen, namelijk Jelle Klaasen. Die wist zich dan ook rechtstreeks te plaatsen voor de finale door een 3-1 overwinning op Braulio Roncero. De namen die het wisten te schoppen tot de laatste 12 zijn Jorgen Aerts, Gino Vos, Hermie van Orsouw, Sven Wens, Ron Schouten, Walter de Kort, Ruzdya Hopic, Toon Greebe, Christiaan van Overdijk en Leo Hendriks. Uiteindelijk was het Bosschenaar Toon Greebe die met overwinningen op Ruzdya Hopic, Walter de Kort, Leo Hendriks en Christiaan van Overdijk een podiumplaats wist te bemachtigen. Voor een plaats in de finale mocht hij het opnemen tegen Braulio Roncero. Met een 3-0 overwinning plaatste de Spanjaard zich voor de finale waardoor hij wederom oog in oog stond met The Matador. De wedstrijd vergde het uiterste van beiden en liep uit naar een 3-3 tussenstand. De laatste leg moest de beslissing brengen of er nog een tweede finale aan te pas zou komen of dat de dagwinst naar Jelle Klaasen ging. Met een 4-3 overwinning won het talent van de ervaring waardoor een tweede finale overbodig was.

Bij de dames gingen Kimberly Bogemans, Lynn Taeymans, Annet van Elten, Regina Diependaal en Tonnie van de Kallen met elkaar de strijd aan in een poulesysteem. Met vier overwinningen in de poule plaatste Kimberly zich rechtstreeks voor de finale. Echter moest ze noodgedwongen afzien van deelname hieraan aangezien het damestoernooi nogal uitliep en ze nog een lange reis voor de boeg had. Om een vergelijkbare situatie in de toekomst te voorkomen zal er vanaf heden bij een deelname van vijf dames best of 3 worden gespeeld in de poule. De strijd tussen de overige dames ging door en Lynn Taeymans won van Regina Diependaal, maar verslikte zich vervolgens in Tonnie van de Kallen. Vanwege deze opmerkelijke situatie werd er nu gespeeld voor de eerste en derde plaats aangezien de tweede plaats was toegekend aan Kimberly. In deze wedstrijd nam Tonnie een voorsprong maar slaagde ze er niet in om het af te maken waarna ze haar opponnente alsnog voorbij zag komen.

Maar liefst 17 finishes van 100 of meer werden er genoteerd alleen ontbrak er een uitschieter. De hoogste finish was namelijk in handen van Jorgen Aerts die erin slaagde om een 136-finish te noteren. Hij werd op de voet gevolgd door Kevin Swinkels met een 130-finish en Braulio Roncero met een 128-finish. De meeste 180-ers waren er voor Toon Greebe die er 9 wist te gooien in zijn wedstrijden. Jelle Klaasen volgde met 7 stuks waarna de overige spelers op grote achterstand volgde.

Gebruikelijk is dat na zes speelweken de eindronde volgt, maar we gaan nog even vier weken door aangezien de rankingreeks is verlengt naar 10 rankingavonden. Daarom staat aanstaande dinsdag de zevende dinsdagranking op het programma. Na de 10 speelweken plaatsen de beste 24 heren en de beste 8 dames zich voor de eindronde.

De huidige tussenstand is tijdelijk te bekijken op www.no-score.nl. In het linkermenu staat er een link naar de dinsdagranking stand.

180-ers 100+ finishes
9 Toon Greebe
7 Jelle Klaasen
3 Hermie van Orsouw
3 Christiaan van Overdijk     
3 Ron Schouten
3 Kevin Swinkels
2 Braulio Roncero
2 Walter de Kort
2 Sven Wens
2 Roy Hamers
2 Leo Hendriks
2 Rene de Hoog
1 John de Kruijff
1 Gino Vos
1 Bas van Laarhoven
1 Andries Sterk
1 Gaston Meunier
1 Jorgen Aerts
1 Freddy de Geus
1 Tonnie van de Kallen
136 Jorgen Aerts
130 Kevin Swinkels
128 Braulio Roncero
127 Christiaan van Overdijk
126 Jelle Klaasen
124 Rico Dera
124 Toon Greebe
118 Patrick Meeus
117 Gaston Meunier
115 Hermie van Orsouw
110 Junni Ruiter
109 Ruzdya Hopic
107 Randy Hendrick
106 Danny Confurius
104 Leo Hendriks
104 Braulio Roncero
100 Toon Greebe

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws