Home Ranking nieuws Jelle Klaasen wint de 3e ranking in Den Bosch

Jelle Klaasen wint de 3e ranking in Den Bosch

IMG_2275

Maar liefst 153 dartpijlen met daarachter 51 spelers streden op de dinsdagavond tijdens de No-Score zomerranking. De ranking trekt ook meer internationale spelers aan, zo zijn al regelmatig spelers als de gebroeders West deelnemers aan de ranking. Maar ook onze Zuiderburen de Belgen weten inmiddels No-Score te vinden. Vandaag debuteerde Patrick Bullen uit België, deze Belg was onderandere verantwoordelijk voor de uitschakeling van  twee jonge favorieten Benito van de Pas en Gino Vos. Uiteindelijk wist Toon Greebe een einde te maken aan de droom van Bullen, Greebe versloeg de vriendelijke Belg met 3-1

Vier dames verschenen ook deze editie aan de startstreep: Rowena van Schijndel, Roughanne Kusters, Denise Trouerbach en Regina Diependaal. No-Score werkt nog aan een idee om dames meer bij de ranking te kunnen betrekken. De organisatie hoopt met meer prijzengeld voor de dames en een selectie procedure voor de eindranking meer dames naar Den Bosch te ‘lokken’.

Ook de winnaar van het Open Hongarije 2009 Ad van Haaren debuteerden in Den Bosch, van Haaren wist het tot de laatste 24 te brengen waar hij verloor van Michael van Oosterhoud met 3-2.

Opmerkelijk was de vroege uitschakeling van Free Willy. Van de Wiel verloor van Jelle Klaasen en Gino Vos.

Christiaan van Overdijk liet weer zien in vorm te verkeren. Hij kwam deze editie tot de 3e plaats. Overdijk liet onder andere Rico Dera, Jordy Terburg, Gijs de Wilde en Toon Greebe achter zich. Om een plek in de finale moest Overdijk Davy Venken voor laten gaan, Venken won met 3-2. Van Overdijk wist 6 pijlen niet te verzilveren waardoor Venken in de herkansing toch dubbel 16 voor de wedstrijd wist te finishen.

De finale ging tussen El Matador Jelle Klaasen en Davy Venken, El Matador kwam zonder kleerscheuren door de sheet waardoor hij met de joker nog in de zak kon aantreden in de finale. Klaasen won op zijn road to victory van: Roy Hamers, Willy vd Wiel, Michael van Oosterhoud, Patrick Bullen, Toon Greebe en in de finale winnaarsronde van Davy Venken. Venken kon in de grand finale geen vuist maken tegen de oud Lakeside kampioen Klaasen en bleef steken op twee legs. Klaasen maakte het karwei af in de 6e leg door met 17 pijlen te finishen, 2-4 in het voordeel van Jelle Klaasen.

9e/12e plaats
Christiaan van Overdijk 3 0 Rico Dera
Jordy Terburg 3 0 Michael van Oosterhout
Patrick Bullen 3 2 Benito van de Pas
Gino Vos 3 2 Braullio Roncero
7e/8e plaats
Christiaan van Overdijk 3 2 Jordy Terburg
Patrick Bullen 3 2 Gino Vos
5e/6e plaats
Christiaan van Overdijk 3 0 Gijs de Wilde
Toon Greebe 3 1 Patrick Bullen
4e plaats
Christiaan van Overdijk 3 2 Toon Greebe
3e plaats
Davy Venken 3 2 Christiaan van Overdijk
Finale
Jelle Klaasen 4 2 Davy VenkenTussenstand
1 Jelle Klaasen 38
2 Toon Greebe 34
3 Benito van de Pas 30
4 Braulio Roncero 26
5 Christiaan van Overdijk 23
6 Walter de Kort 22
7 Gino Vos 22
8 Michael van Oosterhout 17
9 Jordy Terburg 16
10 Robert Treffers 15

     meer…

{vsig}Dinsdagranking/16-06-2009{/vsig}