Home Ranking nieuws Jelle Klaasen wint Dinsdagranking, Hermie van Orsouw is runner-up

Jelle Klaasen wint Dinsdagranking, Hermie van Orsouw is runner-up

SDC10037

De avond ging van start met 53 deelnemers. Hermie van Orsouw wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door een schitterende reeks neer te zetten waarbij hij won van Gino Vos, Robert Treffers, Andries Sterk, Jeffrey Sparidaans en Tony West. `The Tornado` wist de finale te bereiken door af te rekenen met Ron Schouten, Walter de Kort, Gaston Meunier, Rico Dera en Jermain Heijmans waarna hij in de finale met 1-3 onderuit ging tegen de uit Oss afkomstige Hermie van Orsouw. De overige namen die wisten door te dringen tot de laatste 12 waren Willem Mandigers, Benito van de Pas, Ruzdya Hopic, Rico Dera, Gino Vos, Jelle Klaasen, Toon Greebe, Andries Sterk, Jermain Heijmans en Jeffrey Sparidaans. Willem Mandigers kende een sterke avond en wist door te dringen naar de laatste 4 door overwinningen op o.a. Benito van de Pas, Rico Dera en Jermain Heijmans. Het was uiteindelijk toch Jelle Klaasen die zich wist te plaatsen voor het podium door overwinningen op o.a. Gino Vos, Toon Greebe, Jeffrey Sparidaans en Willem Mandigers. Jelle Klaasen mocht daarom aantreden tegen Tony West voor een plaats in de finale. Vorige week stonden de heren tegenover elkaar in de finale en werd het een erg spannende pot. Dit keer was dat niet het geval en ging de overwinning met 3-0 naar `The Matador`. De finale zou dus gaan tussen Hermie van Orsouw en Jelle Klaasen waarbij de Ossenaar een verliespot kon leiden. Al snel bleek dat `The Dutch Terminator` gebruik zou gaan maken van die tweede finale, want Klaasen won overtuigend de eerste finale met 4-1. De tweede finale was spannender en de heren kwamen op een 2-2 tussenstand, waarna Jelle Klaasen er een eind aan maakte door de tweede finale met 4-2 te besluiten.

In het damestoernooi was het Marilou Daamen die zich rechtstreeks plaatste voor de finale door overwinningen op Marjolein Voogd, Charona de Laat en Annet van Elten. Voor een plaats op het podium streden vervolgens Macy Netten, Marjolein Voogd, Charona de Laat en Angela van der Meijden. Charona de Laat wist zich door overwinningen op Macy Netten en Marjolein Voogd te plaatsen voor het podium. Voor een finaleplaats mocht ze aanleggen tegen Annet van Elten. De Laat boekte een 3-1 overwinning en trof in de finale Marilou Daamen. Daamen, winnares van o.a. de Dutch Open Jeugd bij de Meisjes, liet het niet aankomen op de tweede finale en boekte een 4-1 overwinning.

SDC10039De hoogste finish werd enigszins verrassend gegooid door Martin Quik. Hij wist al vroeg op de avond een strakke 160-finish te noteren. Hermie van Orsouw kwam nog in de buurt met een 156-finish en Ron Schouten noteerde nog een 154-finish, maar de finish van Martin werd niet meer ingehaald. In totaal werden er deze avond 21 finishes genoteerd van 100 of hoger. Het aantal 180-ers lag op 64 stuks waarbij Toon Greebe met 8 stuks de leiding nam. Hij werd gevolgd door Jelle Klaasen met 6 stuks en Tony West en Jeffrey Sparidaans noteerde ieder 5 stuks.

Inmiddels is het prijzengeld voor een 9-darter opgelopen tot maar liefst 400 euro.

Volgende week is er gewoon weer een dinsdagranking. Inschrijven tot 19:15 uur, aanvang om 19:30 uur.

180-ers 100+finishes
8 Toon Greebe
6 Jelle Klaasen
5 Tony West
5 Jeffrey Sparidaans
4 Jermain Heijmans
3 Benito van de Pas
3 Henri van Es
2 Hermie van Orsouw
2 Willem Mandigers
2 Ronald Voogd
2 Gaston Meunier
2 Ruzdya Hopic
2 Christiaan van Overdijk               
2 John de Kruijff
2 Gino Vos
2 Andries Sterk
2 Ron Schouten
1 Leo Hendriks
1 Kevin Swinkels
1 Tim Fonteijn
1 Gilbert van der Meijden
1 Djordy Veenhof
1 Rico Dera
1 Sjef Weber
1 Walter de Kort
1 Ruud Verdonk
1 Marilou Daamen
160 Martin Quik
156 Hermie van Orsouw
154 Ron Schouten
135 Gaston Meunier
130 Jelle Klaasen
130 Jelle Klaasen
130 Jelle Klaasen
121 Marilou Daamen
121 Jeffrey Sparidaans
120 Christiaan van Overdijk
120 Jeffrey Sparidaans
117 Tony West
116 Jelle Klaasen
114 Bas van Laarhoven
112 Willem Mandigers
110 Hermie van Orsouw
110 Davy Kardinaal
105 Benito van de Pas
105 Rico Dera
104 Willem Mandigers
100 Jelle Klaasen