Home Ranking nieuws Jerry Hendriks en Annet van Elten winnen vierde dinsdagranking

Jerry Hendriks en Annet van Elten winnen vierde dinsdagranking

SDC10245

Zo’n 53 deelnemers reisde af naar ’s-Hertogenbosch om deel te nemen aan de No-Score Dinsdagranking. Rico Dera wist zich ondanks een zeer zware loting rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Hij boekte hierbij overwinningen op Oswin Streden, Kim Huybrechts, Jelle Klaasen, Carlo van Kleef, Tony West en Toon Greebe. Rick Veugelers maakte zijn debuut en schopte het in de winnaarsronde tot de halve finale. Uiteindelijk eindigde hij op een zeer nette gedeelde 5e plaats. Jerry Hendriks en Jelle Klaasen verloren beide respectievelijk vroeg in de winnaarsronde maar kwamen elkaar tegen in de verliezersronde. Jelle Klaasen liep eenvoudig weg en nam een 2-0 voorsprong waardoor het gespeeld leek te zijn. Maar toch werd het nog een zeer spannende strijd aangezien Jerry terug kwam tot 2-2 en nadat Jelle een aantal pijlen op de dubbels liet liggen gooide Jerry Hendriks een 114-finish voor de wedstrijd. Met deze overwinning was hij verzekerd van een podiumplek, maar dat bleek niet genoeg. Het duel voor een finaleplaats tegen Toon Greebe werd met 3-1 gewonnen en dus mocht hij in de finale aantreden tegen Rico Dera. In de eerste leg werd de toon gezet en gooide Rico Dera een 164-finish en pakte de leg daarmee in 12 pijlen. De heren bleken aan elkaar gewaagd en liepen uit naar 2-2. Jerry Hendriks noteerde vervolgens in de vijfde leg een 109-finish en nam een 3-2 voorsprong, maar Rico Dera kwam terug tot 3-3. In de beslissende leg hield Jerry Hendriks zijn zenuwen het best onder controle en pakte daarmee de eerste finale. Alles zou aankomen op een beslissende tweede finale. Ook in de tweede finale gaven de heren elkaar geen ruimte om van elkaar weg te lopen en nadat er wederom 3-3 op het scoreboard kwam te staan kwam alles aan op de laatste en beslissende leg. Jerry Hendriks pakte uiteindelijk de leg via dubbel 20 en daarmee was zijn eerste overwinning bij de No-Score Dinsdagranking een feit.

Bij het damestoernooi was Sabine van Oijen er weer bij nadat ze een lange tijd afwezig was. Ze maakte haar return en wist de finale van de winnaarsronde te halen. Eerder won ze o.a. van Macy Netten die ook voor een verrassing zorgde. Macy won eerder op de avond namelijk verrassend van Angela van der Meijden met 3-1. Annet van Elten won op weg naar de finale van Marjolein Voogd en Marilou Daamen en mocht daarom in de finale van de winnaarsronde aantreden tegen Sabine van Oijen. In een spannend duel eindigde de wedstrijd in 3-2 in het voordeel van Annet. In de verliezersronde wonnen Marilou Daamen en Charona de Laat en daarom mochten ze tegen elkaar strijden voor een podiumplek. In een eerdere confrontatie die avond nam Charona een 2-0 voorsprong maar zag ze Marilou alsnog met 3-2 voorbij komen. Opmerkelijk genoeg gebeurde dit wederom. Marilou mocht vervolgens dus tegen Sabine van Oijen spelen voor een finaleplaats. Met een 3-1 overwinning plaatste Marilou zich voor de finale waar Annet op haar stond te wachten. Daar waar de dames over het algemeen aan elkaar gewaagd zijn en er veelal een spannende pot van maken werd de finale dit keer overtuigend gewonnen door Annet met 4-0. 

SDC10246In totaal werd er een recordaantal van maar liefst 95 maximale scores gegooid. Jerry Hendriks noteerde er maar liefst 17 en werd op grote achterstand gevolgd door Jelle Klaasen met 9 stuks. Ook in het damestoernooi werden er 4 maximale scores gegooid. Annet van Elten noteerde er 3 en Marilou Daamen volgde met ook een 180-er. Michael van der Ven noteerde de hoogste finish van de avond met een 170-finish. Opvallend was dat hij deze finish 5 minuten na aanvang van de ranking al noteerde. Rico Dera volgde met een 164-finish die hij in de finale wist te gooien tegen Jerry Hendriks en Jelle Klaasen gooide nog een 157-finish.

Het prijzengeld voor een 9-darter is inmiddels opgelopen tot een bedrag van maar liefst 500 euro. Ook tijdens de Dinsdag Zomerranking die op 22 juni weer van start gaat zal het prijzengeld voor de 9-darter beschikbaar worden gesteld.

Hoogste finish                             180-ers                                         
170 Michael van der Ven
164 Rico Dera
157 Jelle Klaasen
151 Gijs de Wilde
148 Rico Dera
146 Oswin Streden
121 Jerry Hendriks
116 Walter de Kort
114 Jerry Hendriks
110 Djimmy van Mol
110 Christiaan van Overdijk
109 Jerry Hendriks
108 Walter de Kort
108 Jerry Hendriks
107 Rico Dera
106 Andries Sterk
102 Andries Sterk
101 Davy Kardinaal
100 Andries Sterk
17 Jerry Hendriks
9 Jelle Klaasen
6 Rico Dera
6 Christiaan van Overdijk
5 Andries Sterk
4 Michael van der Ven
4 Toon Greebe
3 Robert Treffers
3 Henri van Es
3 Carlo van Kleef
3 Annet van Elten
3 Michel van den Bongerd
3 Rick Veugelers
3 Gilbert van der Meijden
3 Dave van de Lee
2 Jeffrey Sparidaans
2 Roy Hamers
2 Hermie van Orsouw
2 Ruzdya Hopic
2 Leo Hendriks
2 Gijs de Wilde
2 Kim Huybrechts
2 Walter de Kort
1 Marilou Daamen
1 Gino Vos
1 Tony West
1 John de Kruijff