Home Ranking nieuws Jerry Hendriks pakt dubbel bij nieuwe locatie DC de Koets

Jerry Hendriks pakt dubbel bij nieuwe locatie DC de Koets

RegioDarts_Limburg

Op zondag 28 februari werd voor het eerst het VDO-ranking toernooi van DC de Koets gespeeld op de nieuwe locatie in feestzaal ’t Ven. Er werd een koppel en een singeltoernooi georganiseerd met een aparte damesronde. Om 11 uur werd er aangevangen met het koppeltoernooi.

 

 

 

Hier waren het Jerry Hendriks en Dennis Niens (terugkerend naar het dartcircuit) die de titel pakte door in de finale met 4-2 te winnen van het koppel Ricky Proosten en Marco Verhofstad. In de halve finale waren ze ook te sterk voor het goed spelende duo Pedro Heijnen en Carla Molema. In het dames toernooi was het Carla Molema die sterk spel liet zien en met 4-0 won van Billy Out. In het heren toernooi waren een aantal mooie partijen te zien.

 

In de 1e halve finale waren het Jerry Hendriks en Pedro Heijnen die tegenover elkaar stonden. Het was een partij waar beide heren elkaar weinig ruimte lieten, bij een stand van 2-2 was het Jerry die direct het initiatief nam de partij wist te winnen met een 127 finish.

 

In de andere halve finale waren het Michel van den Bongard (rankingaanvoerder) en René Ooms die voor een finaleplaats streden, hierin had Michel de overhand en hij wist deze partij met 3-0 te winnen.

 

In de finale was het Jerry die snel op een 3-1 voorsprong kwam maar Michel wist toch nog dichtbij te komen en 3-2 te maken. Jerry mocht zelf de 6e leg beginnen en wist de finale en hiermee ook de toernooizege te pakken. Er werd in totaal 28 keer de maximale score van 180 gegooit, Jerry had met 8 maal de maximale score het grootste aandeel hierin.

 

Singeltoernooi heren:

Halve finale:
Jerry Hendriks – Pedro Heijnen 3-2
René Ooms – Michel van den Bongard 0-3

Finale:
Jerry Hendriks – Michel van den Bongard 4-2