Home Ranking nieuws Johan Henskens wint Apollo Ranking

Johan Henskens wint Apollo Ranking

De 2e Apollo Ranking was door PDC Player Championships in Nuland matig bezocht. Slechts 12 deelnemers wisten hun weg te vinden naar Vlijmen. Na de poules was het in de verliezersronde Betty Lentingk die wederom in vorm was, vorige ranking wist ze nog de kwartfinale van de winnaarsronde te halen en vandaag haalde ze de finale van de verliezersronde. Hierin moest ze echter wel haar meerdere erkennen in Joep Boelen die met 3-1 won.

Onder het geringe deelnemersveld wel lokale favorieten Rick van Kuik en Martin de Vaan. Beide spelers kwamen elkaar na een sterke poulefase tegen in de halve finale. In een enorme spannende en gelijkopgaande partij was het Martin de Vaan die aan het laatste eind trok en 4-3 won. Van Kuik had daarvoor nog wel Rico van den Bosch met 3-1 verslagen. Aan de andere kant van het schema was het Johan Henskens die achtereenvolgens Siebe Sluiter (3-0) en Frank van Beijnen (4-1) vrij gemakkelijk versloeg en zo de finale bereikte.

De finale ging tot het gaatje en werd uiteindelijk met 5-4 gewonnen door de uit Vlijmen afkomstige Johan Henskens, die tevens ook 3 maal de maximale score van 180 op het bord zette.

Johan Henskens wint dus zijn eerste ranking en stijgt tevens naar een 2e plaats in de ranking, Martin de Vaan neemt wel de koppositie over van Christian van Overdijk, welke naar de 3e plaats zakt.

De volgende ranking vindt komende zondag (26 september) al weer plaats, inschrijven kan dan tot 13:00.