Home Ranking nieuws Johan van Lier wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Van de Ven 2e

Johan van Lier wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Van de Ven 2e

Quincy 4

Ondanks de enorme hitte wisten toch 38 deelnemers de weg naar Budel te vinden. In de winnaarsronde waren het Rick Veugelers en Johan van Lier die het best tegen de warmte bleken te kunnen, zij behaalde beide de finale. Rick deed dat met overwinningen op Jeffrey van de Ven, Ricardo Linssen, Stephan Bernaerts en Tom Montforts. Johan deed dat door te winnen van Oswin Streden, Remo Mandiau, Dennis Derwall en Roger Janssen. In de finale wist Johan zich met een 4-2 overwinning te plaatsen voor de finale aan het eind van de avond.

In de verliezersronde was het Jeffrey van de Ven die van zich liet horen. Het was de eerste keer dat hij bij Café Quincy kwam en wist dat meteen goed te doen. Na zijn verlies tegen Rick wist hij in de verliezersronde te winnen van Bernd Aarts, Glenn Thorne, Dio Weijnen, Jeremy Eikelenberg, Wichard Knoops, Randy Lutgens, Tom Montforts en Davyd Venken. Na deze zegereeks was hij bij de laatste 3 en kon hij zijn revanche pakken op Rick. Met een 4-2 eindstand wist hij ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en plaatste zich daarmee voor de finale.

In de finale zou Jeffrey twee keer van Johan moeten winnen om als toernooi winnaar naar voren te komen. In de eerste finale ging het lang gelijk op. Beide spelers wisten tot 3-3 hun eigen legs te houden. Bij deze stand schakelde Johan een tandje bij en wist Jeffrey te breaken. Zijn eigen leg kon hij vervolgens ook behouden en daarmee zijn 2e toernooi overwinning van het jaar te behalen.

De meeste 180ers deze avond zijn gegooid door Davyd Venken, hij wist 8 keer de maximale score te gooien. Johan van Lier volgde met 6 stuks. De hoogste finish ging naar Jean-Pierre Hendrix met een 160 uitworp. Jeremy Eikelenberg volgde met een 146 finish.

Na het negende toernooi staat de prijzenpot voor de finaledag op €2909,-. Met nog 1 toernooi te gaan lijken we de grens van €3000,- nog te gaan halen. Volgende week zullen de beslissingen gaan vallen voor de de finaledag. Wie zal zich gaan plaatsen en wie valt er net buiten de boot?

 

De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door:

Café Quincy
Glenn’s Job
Espresso Service Nederland
Darts- en Biljartcenter de Snoek
ERVÉ Bouwservice, Sloopwerk en Demontage
Ruvera Aloe Vera
Team Dennis

De tussenstand van de ranking is te vinden op deze pagina.  
.