Joppe Bakens imponeert op 1e ZomerRanking Café Quincy Ranking nieuws
Ranking nieuws

Joppe Bakens imponeert op 1e ZomerRanking Café Quincy

Joppe Bakens imponeert op 1e ZomerRanking Café Quincy

Eindelijk was het dan zover, de ZomerRanking in Café Quincy begon weer. Het eerste toernooi in de reeks van 10 toernooien bracht ondanks het goede weer toch 37 deelnemers naar Budel. Een mooi aantal om de ranking mee te beginnen.

In de winnaarskant bleven bij de laatste 4 Davyd Venken, Eddy Janssen, Koenraad Nelissen en Dennis Derwal over. Davyd liet Eddy met 3-0 totaal kansloos en Koenraad wist met 3-1 te winnen van Dennis. In de finale aan de winnaarskant kon Koenraad geen potten breken en was het Davyd die met een 3-1 overwinning de eerste finaleplaats opeiste.

Aan de verliezerskant was het Joppe Bakens die hoge ogen gooide. Nadat hij in de eerste ronde verloor van Brian Meering wist hij overwinningen te boeken op Stephan Bernaerts, Mitchel Lutgens, Ralph Wetzels, Bert Timmers en Wichard Knoops. Bij de laatste 8 aangekomen kon hij zijn revanche nemen op Brian. Met een 3-0 overwinning liet hij Brian dit keer achter zich. Door vervolgens nog te winnen van Eddy Janssen en Davy Cardinaal kon hij met Koenraad gaan strijden om de tweede finaleplaats. Ook Koenraad moest er met 4-0 aan geloven en daarmee plaatste Joppe zich op imposante wijze voor de finale.

In deze finale zou Joppe alsnog 2 keer van Davyd moeten winnen om het toernooi als winnaar af te sluiten. Met goed spel van beide heren ging de eerste finale met 5-3 naar Joppe waardoor er een tweede finale volgde. In deze tweede finale was het wederom Joppe die als eerste de eindstreep haalde. Met een duidelijke 5-1 overwinning mag hij zich de eerste winnaar noemen van de ZomerRanking Café Quincy 2013.

De hoogste finish stond lang op naam van Dennis Derwal met 120 maar werd later verbroken door Oswin Strede die 124 uitgooide. Helaas voor hem hield ook deze finish geen stand. In de finale gooide Joppe de hoogste finish van het toernooi met een 142 uitworp. De meeste 180ers zijn gegooid door Davyd Venken, hij gooide er 6.

Na het eerste toernooi staat de prijzenpot voor de finaledag op €1237,-. De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door:

Café Quincy

Glenn's Job

Espresso Service Nederland

Darts- en Biljartcenter de Snoek

ERVÉ Bouwservice, Sloopwerk en Demontage

Ruvera Aloe Vera

Team Dennis

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws