Home Ranking nieuws Joppe Bakens wint 6e ZomerRanking Café Quincy

Joppe Bakens wint 6e ZomerRanking Café Quincy

Joppe_Bakens_wint_Quincy

Ondanks het feit dat we een aantal spelers moesten missen door het Open België dat ditweekend gespeeld wordt, mochten we toch 35 deelnemers verwelkomen in café Quincy. Dit betekent dat de prijzenpot voor de finaledag vandaag groeide naar €1.835,- met nog 2 toernooien te gaan. Aan de winnaarskant was het Wouter Vaes die de eerste finaleplaats wist te bezetten. Hij won van Bernd Aarts, Martien van Kuijk, Martijn Soentjens en Joppe Bakens. Zijn tegenstander in deze finale werd Jan Martens. Hij boekte op zijn beurt overwinningen op Nico Thissen, Tom Schrijvers, Yves Janssens en Junni Ruiter. In deze finale was het Jan Martens die met 3-1 wist te winnen en zich hiermee plaatste voor de grote finale aan heteind van de avond.

Aan de andere kant van de sheet werd gedart voor de tweede plaats in deze finale. Hier kwam Joppe Bakens weer bovendrijven. Nadat hij in de winnaarsronde won van Paul Wacanno, Glenn Thorne en Wichard Knoops, wist hij in de verliezersronde nog te winnen van wederom Wichard Knoops, Patrick van Veldhoven en Wouter Vaes. In de finale zou Joppe 2 keer van Jan moeten winnen om de dag als winnaar af te sluiten. De eerste finale ging tot 2-2 gelijk op, bij deze stand forceerde Joppe een break en wist hij daarna zijn eigen leg te houden en er nog een finale uit te slepen. In deze tweede finale wisten beide heren gelijk op te gaan tot 3-3. In de laatste leg van de dag miste Jan 2 pijlen voor de winst, waarna Joppe het niet meer liet liggen en daarmee zijn 2e rankingtoernooiwist te winnen.

De meeste 180ers van de avond, werden gegooid door Jan Martens. Hij wist 7 keer de maximale score te gooien van de in totaal 33 gegooide 180ers. De hoogste finish van deavond ging naar Joppe Bakens. Zijn 142 finish was vandaag hoog genoeg om de prijsbinnen te slepen.

Voor de huidige rankingstand, zie www.justdarts.nl

180ers:
7 x Jan Martens
5 x Joppe Bakens
4 x Davy Cardinaal
3 x Patrick van Veldhoven
2 x Jean-Pierre Hendrikx, Dhanesh Misier, Wichard Knoops, Martien van Kuijk
1 x Tom Schrijers, Jeroen Stoffels, Martijn Soentjens, Glenn Thorne, Nico Thissen,Jean-Marie Hendrix

100+ finishes:
142 Joppe Bakens
140 Patrick van Veldhoven
130 Joppe Bakens
128 Bob Doelman
116 Yves Janssens
109 Joppe Bakens
.