Home Ranking nieuws Jordy Terburg pakt hattrick bij maandagranking

Jordy Terburg pakt hattrick bij maandagranking

jordy

Weer 8 volle poules deze maandag 3 mei in café de Vrijboom. De jarige Erik van Zanten kwam al snel een 110-finish melden. Er gingen nog 6 personen overheen. Niet letterlijk over Erik, maar over zijn finish. Marco Hol had een mooie 125-finish, Frank Hoelen een 137-finish, Lars Fransen een 140-finish en toppertje van de avond Sander Voz met een 155-finish. Ook werd er 24 keer 180 gegooid. Twee jeugdspelers waren het productiefst van allemaal met ieder 4, namelijk Brian van de Steen en Lars Fransen.

De eerste halve finale ging tussen Brian en Jordy Terburg. Brian kon het helaas niet bolwerken tegen de ervaring van Jordy en verloor met 5-0. De andere halve finale ging tussen Bjorn Fransen en Wesley Heijmans. Bjorn kon tot 3-3 nog goed bijblijven maar Wesley drukte door voor een 5-3 overwinning.

In de finale liep Jordy gemakkelijk weg naar een 3-1 voorsprong. Wesley bleef goed scoren en strafte meteen de slordigheidjes van Jordy af, 3-3. Wesley brak zelfs Jordy en liep uit naar 4-5. Nu werd Wesley slordig met wegzetten en hiervan maakte Jordy direct gebruik om een beslissing leg te forceren, 5-5. Helaas waren 4 pijlen niet aan Wesley besteed om zijn eerste maandagranking te winnen. Jordy pakte hierdoor met 6-5 nipt zijn 3e ranking op rij.

De verslagen gaan (bijna) altijd over de toppers op de maandagranking. Voor de mindere goden is er natuurlijk nog het klassement van de B-klasse die er als rode draad doorheen loopt. Deze ranking, april tot juni, is hij zéér spannend door de goede opkomst van deze spelers en speelsters. Ik raad u dus ook aan deze ranking te volgen en of mee te komen spelen.

Volgende week maandag 10 mei is weer de volgende maandag ranking.

Winnaarsronde – 1e en 2e plaats
Wesley Heijmans Jordy Terburg 5 – 6
 
Winnaarsronde – Halve finale
Wesley Heijmans Bjorn Fransen 5 – 3
Jordy Terburg Brian van de Steen 5 – 0
  
Winnaarsronde – Laatste 8
Wesley Heijmans Erik van Zanten 4 – 0
Frank Hoelen Bjorn Fransen 3 – 4
Jordy Terburg Hermie van Orsouw 4 – 2
Brian van de Steen Roy Terlocht 4 – 3
  
Winnaarsronde – Laatste 16
Jordy Terburg Angelino Kranenburg 3 – 0
Jelle Klaasen Bjorn Fransen 2 – 3
Wesley Heijmans Henk Otten 3 – 0
Dolf van Munster Erik van Zanten 0 – 3
Sander Voz Frank Hoelen 0 – 3
Hermie van Orsouw Lars Fransen 3 – 0
Danny Gietman Brian van de Steen 1 – 3
Christian Jordan Roy Terlocht 2 – 3

Tekst: Jos Megens