Jorgen Aerts en Kimberly Bogemans winnen eindronde dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jorgen Aerts en Kimberly Bogemans winnen eindronde dinsdagranking

Jorgen Aerts en Kimberly Bogemans winnen eindronde dinsdagranking

De 10 speelweken zaten erop en dus was het tijd voor de eindronde. Bij de heren liet Jorgen Aerts zich wederom van zijn beste kant zien en hij plaatste zich, evenals twee weken geleden, rechtstreeks voor de finale. Hierbij boekte hij overwinningen op Randy Hendrick, Oswin Streden, Rico Dera en Christiaan van Overdijk. Laatstgenoemde won op zijn beurt eerder van Johan Kersbergen, Andries Sterk, Toon Greebe en Jelle Klaasen. Verder werd er in de winnaarsronde nog een spannende wedstrijd gespeeld tussen Steve West en Rico Dera. In de tweede leg van de wedstrijd opende Steve met een 180-er, gevolgd door nog een 180-er en dus mocht hij aanleggen voor een 141-finish en de perfecte leg. Twee weken geleden ging het voor hem nog mis bij pijl nummer 8, maar dit keer raakte hij zowel de triple 20 als de triple 19. Helaas voor hem werd de dubbel 12 gemist en bleef de envelop met een inhoud van 750 euro wederom gesloten. In de verliezersronde sneuvelden enkele grote namen al voortijdig. Zo wisten Gino Vos, Jerry Hendriks, Kim Huybrechts, Ruzdya Hopic en Toon Greebe de laatste 8 van de avond niet te bereiken. Kevin Swinkels verloor zijn eerste wedstrijd van Ruzdya Hopic maar herstelde zich tijdig en wist in de verliezersronde overwinningen te boeken op Walter de Kort, Bas van Laarhoven, Toon Greebe, Michael van de Ven en Rico Dera waarna hij onderuit ging tegen Steve West. Desondanks een mooie vierde plaats voor Kevin. Steve West wist overwinningen te boeken op Gino Vos, Walter de Kort, Andries Sterk, Leo Hendriks, Jelle Klaasen en Kevin Swinkels waardoor hij mocht aanleggen tegen Christiaan van Overdijk voor die tweede finaleplek. Met een 4-1 overwinning was het Steve die zich hiervoor plaatste en tegen Jorgen Aerts mocht gaan strijden voor de winst van de eindronde. Voor Jorgen Aerts was het de tweede keer dat hij zich rechtstreeks had geplaatst voor de finale maar nog nooit eerder had hij de ranking gewonnen. Hij beschikt echter over een perfecte timing want uitgerekend in de eindronde weet hij zijn eerste titel binnen te halen door een 5-1 overwinning op Steve West in de finale.

Bij de dames was het wederom een Belgische die zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale. Met overwinningen op Annet van Elten, Betty Lenting en Regina Diependaal was Kimberly Bogemans de dame die zich als eerste verzekerde van een plaats in de eindstrijd. Haar tegenstandster zou uiteindelijk Annet worden die in de verliezersronde overwinningen boekte op Macy Netten, Lynn Taeymans, Betty Lenting en Regina Diependaal. In de finale kon Kimberly het feest voor België compleet maken wanneer ook deze door onze zuiderburen zou worden gewonnen. De finale liep uit naar een 3-3 tussenstand waarna de laatste leg zou bepalen of er een tweede finale zou komen. Dit bleek niet het geval en met een 4-3 overwinning werd Kimberly Bogemans de winnares bij de dames waardoor België zich zowel bij de heren als bij de dames weer goed op de kaart wist te zetten.

De hoogste finish was er voor Steve West met een 161-finish welke overigens in de beslissende leg werd gegooid in zijn confrontatie met Kevin Swinkels. Hij werd op afstand gevolgd door Michael van de Ven met een 132-finish waarna wederom de naam van Steve verschijnt met een 120-finish. In het damestoernooi voegde Betty Lenting zich met een 114-finish in het rijtje. In totaal werden er weer 48 maximale scores genoteerd welke een gemiddelde op leverde van ruim twee 180-ers per persoon in het herentoernooi.

Volgende week beginnen we weer aan een nieuwe rankingreeks van wederom 10 speelweken. De afgelopen reeks heeft ons geleerd dat alle deelnemers die aan minstens 7 rankings hebben deelgenomen zich hebben geplaatst voor de eindronde. Dus voor degene die zich hebben gericht op de eindronde is het noodzakelijk om niet veel rankingavonden mis te lopen. Graag verwelkomen we jullie allen aanstaande dinsdagavond weer voor de eerste rankingavond.

180-ers 100+ finishes
8 Steve West
8 Jorgen Aerts
5 Rico Dera
4 Christiaan van Overdijk        
3 Ruzdya Hopic
3 Jelle Klaasen
3 Andries Sterk
2 Toon Greebe
2 Leo Hendriks
2 Ron Schouten
2 Kim Huybrechts
1 Randy Hendrick
1 Michael van de Ven
1 Oswin Streden
1 Gino Vos
1 Roy Hamers
1 Annet van Elten
161 Steve West
132 Michael van de Ven
120 Steve West
116 Toon Greebe
114 Betty Lenting
112 Steve West
111 Bas van Laarhoven
106 Steve West
106 Leo Hendriks
104 Michael van de Ven
101 Leo Hendriks
101 Leo Hendriks
100 Jelle Klaasen
100 Jelle Klaasen

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws