Home Ranking nieuws Kampioen van Nederland verspeeld punten tegen DTV

Kampioen van Nederland verspeeld punten tegen DTV

Superleague_wedstrijdverslagen

Vanaf vandaag speelt DTV met twee nieuwe sponsors op het shirt, Tank & Truck Cleaning Weert en Truckwash Asten. De Round Robin begint heel goed voor DTV. Jac Proosten gooit direct in de eerste leg een 156-finish. Hierna is het voornamelijk Oranjebar die de legs binnen halen en als snel staat er 9-3 op het schrijfbord.

De eerste single gaat tussen Braulio Roncero en Dave Proosten. De hele partij gaat gelijk op en na een 3-3 stand mogen de heren bullen. Braulio wint de bull en komt niet meer in de problemen. Voor de tweede single staan Jac Proosten en Steve West aan de oche. Ook in deze partij is de beslissende 7de leg nodig. Jac begint heel sterk aan deze leg en kan zelfs een 11-darter gooien. Helaas werken de dubbels niet mee en wordt het uiteindelijk een 19-darter. Jammer van de mooie leg, maar de eerste winstpartij is binnen. Aan Patrick van Veldhoven de opgave om de stand gelijk te trekken. In de partij tegen Willy van de Wiel is ook weer een 7de leg nodig. In een leg waarbij Willy sterk start is het toch Patrick die met een 118-finish de buit binnen haalt. Een bijzonderheid van deze partij is de bijna 9-darter van Willy. In de derde leg mist Willy werkelijk op nog geen millimeter de dubbel 12 voor een perfecte leg. De vierde single wordt gegooid door Jan Martens en Joey ten Berge. Jan heeft een moeizame start en dit blijkt uiteindelijk fataal tegen Joey. Ondanks de goede opleving wordt het toch 4-2 voor Joey

Tussenstand 3-2

Het kan nu werkelijk nog alle kanten opgaan. Patrick/Dave beginnen tegen Joey/Willy. Patrick/Dave starten goed en staan al snel 2-0 voor. In de derde leg is er even een dipje, maar die is in de vierde leg al weer weg. 3-1 gewonnen. De tweede koppel gaat tussen Jac/Jan en Steve/Braulio. Jac/Jan kunnen voor het eerst deze wedstrijd voor de voorsprong zorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Al is het in de vierde leg wel erg spannend wie deze leg wint. Vanaf de finishmogelijkheden hebben beide koppels wel een aantal beurten nodig om de dubbel te vinden. De partij hierna kunnen Jac/Jan zelfs al een wedstrijdpunt veiligstellen. Hiervoor moeten zij winnen van Joey/Willy. De 5de leg is nodig om de winst binnen te halen. Echter bij Jac/Jan is de energie weg en zo pakken Joey/Willy de winst. De laatste koppel gaat tussen Patrick/Dave en Benito vd Pas/Eimardo van Engelen. Oranjebar heeft gekozen om twee darters te wisselen in het zelfde koppel. En uiteindelijk blijkt dit ook een goede keuze. Zij winnen met 3-1 en stellen zo een wedstrijdpunt voor Oranjebar veilig

Tussenstand 5-4

En dus komt het nu op de solo aan. Winnen we nog een punt of staan we dan toch met lege handen. De solo gaat tussen Dave en Joey. En van het begin af aan zie je dat er spanning is. Maar soms is spanning goed en al snel is het 3-1 voor Dave. Jammer dat de 155-finish er net niet in wilde. Even werd het weer spannend. De 5de leg gaat naar Joey en de 6de leg wil maar niet uit. Beide heren staan uiteindelijk op dubbel 1!!! Uiteindelijk is het Dave die de verlossende dubbel raakt en DTV neemt toch nog een puntje mee naar huis.

Einduitslag 5– 5

Gelukkig nemen we vandaag een punt mee terug naar Velden. Gezien het wedstrijdbeeld is dit wel een terechte uitslag. Beide teams hebben heel goed spel laten zien, maar er zijn ook mindere legs gegooid. Voor wat betreft DTV zit er ten opzichte van de eerste wedstrijd progressie in het spel. Hopelijk kunnen we deze stijgend lijn doorzetten in de volgende wedstrijd. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Blue Fingers Wapenveld. Dit team heeft tot nu toe nog geen punten laten liggen. Wij zullen in ieder geval alles op alles zetten om punten terug naar Velden te nemen, maar we weten dat er heel goed spel voor nodig is.

Statistieken:
180-scores: DTV: Jac Proosten 4x, Patrick v. Veldhoven en Jan Martens 3x, Dave Proosten 1x
Oranje Bar: Joey ten Berge 6x, Braulio Roncero 4x, Willy vd Wiel 3x, Benito vd pas 2x en
Steve West 1x

Hoge Finishes: DTV: Patrick v Veldhoven 120, 118 en 100, Jac Proosten 156 en Dave Proosten 111
Oranje Bar: Steve West 118 en Braulio Roncero 101.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.