Home Ranking nieuws Kim Huybrechts wint de laatste Zomerranking Café Quincy

Kim Huybrechts wint de laatste Zomerranking Café Quincy

winnaars_8e_ranking

Tijdens het laatste ranking toernooi zou het voor veel spelers nog spannend gaanworden of deze zich net wel, of net niet meer gingen plaatsen voor de finaledag. Met een deelnemersveld van 42 spelers betekende dit dat de prijzenpot op de finaledag € 2.353,- zal bedragen. In de winnaarsronde was het deze keer Kim Huybrechts die de finale haalde, en het hierin mocht opnemen tegen Davy Cardinaal. Kim plaatste zich door overwinningen op Sven Wens, Bob Doelman, Davyd Venken en Patrick van Veldhoven. Davy wist zich te plaatsen door overwinningen op Tom Schrijvers, Martien van Kuijk, Jason Huybrechts, Rick Veugelers en Jean-Pierre Hendrix. In deze finale ging het tot 2-2 gelijk op, Kim wist de laatste leg te winnen nadat beide spelers wedstrijdpijlen lieten liggen.

Aan de verliezerskant barste de strijd los voor alsnog de finale te halen. Hierin was het Joppe Bakens die zich bij de laatste 3 wist te plaatsen. Hij verloor zijn eerste partij op de avond van Wichard Knoops waarna hij aan zijn zegereeks begon. Na overwinningen op Fred Burger, Glenn Thorne, Jason Huybrechts, Paul Out, Davyd Venken, Nico Thissen, Patrick van Veldhoven en Wouter Vaes, mocht hij het tegen Davy Cardinaal opnemen voor een plaats in de finale. Ook in deze wedstrijd kwam het tot een 2-2 stand waarna Joppe zijn eigen leg niet meer af gaf en zich zo plaatste voor de finale tegen Kim.

In deze finale was het Kim die al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Joppe bleef echter gooien voor wat hij waard is, en wist de eerste finale nog met 4-2 te winnen. In de tweede finale kon hij deze stunt helaas niet meer herhalen, en zo was het toch weer Kim die met deze overwinning zijn 3e ranking wist te winnen. De meeste 180-ers deze avond zijn gegooid door Wichard Knoops en Kim Huybrechts. Beide gooide 4 keer de maximale score. De hoogste finish van de dag ging naar GeertVerhagen met een 144 uitgooi.

Na het toernooi is bekend geworden wie zich plaatsen voor de finaledagen. De eerste 16 plaatsten zich rechtstreeks voor de grote finaledag op 10 september, dit zijn Joppe Bakens, Kim Huybrechts, Davyd Venken, Wouter Vaes, Patrick van Veldhoven, Wichard Knoops, Glenn Thorne, Davy Cardinaal, Jean-Marie Hendrix, Jean-Pierre Hendrix, Yves Janssens, Kevin Swinkels, Nico Thissen, Junni Ruiter, Paul Out en op een gedeeld 16e plaats mogen we ook Jan Martens en Paul Wacanno verwelkomen.

De nummer 17 tot en met 32 mogen op 3 september gaan gooien voor nog 4 extra tickets op de finaledag een week later waar het grote geld te winnen is. De spelers die zich hiervoor geplaatst hebben zijn Bob Doelman, Gerard Duizendstra, Roy Hamers, GydoMeijer, Roy Steeman, Sven Wens, Dhanesh Misier, Oswin Streden, Tom Schrijvers, Martien van Kuijk, Martijn Soentjens, Ruud Verdonk, Etienne Nelissen, Fred Burger en Kathy Geeraerts.

Wanneer er nog afmeldingen zullen zijn schuiven de spelers op de ranking gewoon door.
.