Home Ranking nieuws Klaasen wint de 6e No-Score voorronde

Klaasen wint de 6e No-Score voorronde

Winnaars7-7

Jetlag of een dartleg, Jelle Klaasen kan erover mee praten, vers uit Las Vegas speelde El Matador met een jetlag tijdens de dinsdagavond ranking bij No-Score in Den Bosch. Hij kon de jet-lag wel ombuigen in een dart-leg door zich door het 54 koppige deelnemersveld te vechten naar de finale. Braullio Roncero is de koploper in de ranking na 6 voortoernooien en was de tegenstander van ‘snelle Jelle’ in de finale.

De in Oss woonachtige Spanjaard wist de finale te bereiken door de finale ‘verliezersronde’ te winnen van Bobby Biemans. Op een of andere manier weet Roncero altijd de winst naar zich toe te trekken in wedstrijden tegen Biemans. Ook vanavond lukte het Bobby Biemans niet om Roncero van zich af te schudden. Biemans opende dit duel nog in 17 darts maar de kleine Spanjaard ging toch met de eer aan de haal, Roncero won met 1-3

Slechts 3 dames bevonden zich onder de 54 deelnemers, Denise Trouerbach, Regina Diependaal en Roughanne Kusters troffen het niet in de loting met tegenstanders als Ad Jacobs, Benito vd Pas en Patrick Bulen viel het doek al snel voor deze charmante verschijningen.

Jordy Terburg werd door Ron Willemsen gestopt met 3-2 bij de laatste 12. Terburg gisteren nog de sterkste in Beuningen wist dit in Den Bosch niet te herhalen. Ook Toon Greebe wist het niet te redden in een sterk deelnemersveld. Greebe noteerde wel de hoogte finish met een 170 tegen Tim Fonteijn. Andries Sterk & Roy Hamers noteerden beide een 160 finish.

Deze Hamers uit Eindhoven wist het net niet te maken tot de beste 3, Hamers verloor van Biemans met 3-2. Dit was de wedstrijd waarin Hamers wel een 160 finish noteerde en beide heren met een maximale 180 score de wedstrijd begonnen. Hamers kwam vrij eenvoudig voor met 2-0 waarna Biemans met een 15 darter en in een zeer belangrijke 4e leg 116 finishten. Met 2-2 op de score borden wist Hamers in de laatste leg geen tripple meer te vinden waardoor Biemans mocht aanvangen tegen Roncero voor de 3e plaats. Zoals eerder in dit artikel te lezen verloor Biemans dit duel van Roncero met 3-1.

De finale Braullio Roncero – Jelle “Jetlag” Klaasen. Beide mannen kwamen niet tot een darthoogtepunt maar speelden wel een degelijke finale. Roncero moest twee keer een best of 7 duel naar zich toe trekken om zich te kronen tot winnaar. In de 3e leg wist El Matador Roncero te breaken en met 2-1 voor te komen. Klaasen wist vervolgens ook zijn eigen leg te behouden waardoor hij voor zichzelf een luxe positie creëerden door met 3-1 voor te komen. Braullio Roncero wist vervolgens op het juiste moment 120 kort te maken om in de wedstrijd te blijven. Klaasen finishten 86 in zijn eigen leg om definitief een einde te maken aan deze avond. Met 4-2 wint Jelle Klaasen de 6e editie van de dinsdagavond zomerranking.

willyvdwiel7-7De runner-up Roncero staat in deze zomerranking op nummer 1 direct gevolgt door Jelle Klaasen en Toon Greebe. Met nog 6 ‘voortoernooien’ is nog alles mogelijk, na 12 voorrondes plaatsen de ‘beste’ 24 zich voor de spectaculaire eindronde waarin een record prijzenpot te verdelen is. Als het aantal deelnemers blijft zoals het de laatste weken is gaat deze ver boven de € 1600 uit komen.

De ‘zomer’ dinsdagavond ranking is iedere dinsdagavond bij dartvereniging No-Score in Den Bosch. Inschrijven kan tot 19.15 u bij de wedstrijdleider Patrick Megens.


9e/12e plaats
Andries Sterk 3 2 Wouter Vaas
Willy van de Wiel 1 3 Bobby Biemans
Jordy Terburg 2 3 Ron Willemsen
Roy Hamers 3 2 Nick Dekkers
7e/8e plaats
Andries Sterk 2 3 Bobby Biemans
Ron Willemsen 0 3 Roy Hamers
5e/6e plaats
Bobby Biemans 3 0 Jermain Heijmans
Jeffrey Sparidaans 1 3 Roy Hamers
4e plaats
Bobby Biemans 3 2 Roy Hamers
3e plaats
Braullio Roncero 3 1 Bobby Biemans
Finale
Jelle Klaasen 4 2 Braullio Roncero


Tussenstand
1 Braulio Roncero 66
2 Jelle Klaasen 64
3 Toon Greebe 54
4 Benito van de Pas 52
5 Gino Vos 36
6 Christiaan van Overdijk 34
7 Jordy Terburg 32
8 Walter de Kort 31
9 Patrick Bulen 31
10 Roy Hamers 31
meer…