Home Ranking nieuws Klaasen wint laatste voorronde Dinsdagranking, deelnemers eindronde bekend

Klaasen wint laatste voorronde Dinsdagranking, deelnemers eindronde bekend

Foto047

Daamen door in de finale twee keer te winnen van Annet van Elten.

Jelle Klaasen plaatste zich voor de finale door overwinningen op Vincent Verweij (3-0), Kevin Swinkels (3-0), Benito van de Pas (3-1), Marco Smit (3-0), Hermie van Orsouw (3-2) en Gino Vos (3-1). Op weg naar de finale won Gino Vos van Toon Greebe (3-1), John de Kruijff (3-1), Robert Treffers (3-1) en Ruzdya Hopic (3-2).  In de verliezersronde streden Benito van de Pas, Christiaan van Overdijk, Sven van Dun, Robert Treffers, John de Kruijff, Rico Dera, Andries Sterk, Marco Smit, Ruzdya Hopic en Hermie van Orsouw om een podiumplaats.  Christiaan van Overdijk rekent af met Benito van de Pas (3-1) en Sven van Dun (3-1), maar komt wederom tekort tegen Ruzdya Hopic. Rico Dera verslaat John de Kruijff (3-1) en Marco Smit (3-2), maar verliest dan voor de tweede maal die avond van Hermie van Orsouw (3-2). Ruzdya Hopic en Hermie van Orsouw streden voor een plaats bij de laatste 3 waarbij de Ossenaar zijn meerdere moest erkennen. Voor een plaats in de finale streden Hopic en Vos. In een spannende pot is het Ruzdya die er met de overwinning vandoor gaat (3-2). De finale tussen Jelle Klaasen en Ruzdya Hopic ging sterk van start, met zeer veel 140+ scores. Klaasen had de wetenschap de finale te mogen verliezer aangezien hij die avond nog niks had verloren, maar zover kwam het niet. De spannende finale werd gewonnen door Jelle Klaasen met 4-3.

Bij de dames plaatste Annet van Elten zich voor de finale door overwinningen op Iris Jacobs (3-0), Daphne Brynaert (3-1) en Marilou Daamen (3-1). Angela van der Meijden, Iris Jacobs, Macy Netten, Melissa Jacobs, Marjolein Voogd en Daphne Brynaert streden vervolgens in de verliezersronde om alsnog een plaats op het podium te behalen. Melissa Jacobs won van Macy Netten (3-0) en Daphne Brynaert (3-1). Angela van der Meijden won van Iris Jacobs (3-1), maar ging vervolgens onderuit tegen Marjolein Voogd (1-3). Melissa Jacobs en Marjolein Voogd streden daarna voor een podiumplaats  die werd bereikt door de Belgische Melissa Jacobs door een 3-2 overwinning. Voor een plaats in de finale speelden Jacobs en Daamen. Marilou won de wedstrijd met 3-2 en mocht zo in de finale aanleggen tegen Annet van Elten. De eerste finale ging in 4-1 naar Marilou Daamen waardoor het aankwam op de tweede finale. Deze finale werd iets spannender maar bij een 3-2 tussenstand gooide Daamen de wedstrijd op slot en won met 4-2.

Sven van Dun strandde bij de laatste 8, maar wist desondanks wel de hoogste finish van de avond te noteren met een strakke 170-finish. Christiaan van Overdijk wist de meeste 180-ers te gooien met 8 stuks, gevolgd door Jelle Klaasen en Sven van Dun met ieder 7 stuks.

180-ers 100+ finish
8 Christiaan van Overdijk
7 Jelle Klaasen
7 Sven van Dun
5 Andries Sterk
5 Hermie van Orsouw
4 Ruzdya Hopic
4 Gino Vos
2 Benito van de Pas
2 Rico Dera
2 Wim Mink
1 Annet van Elten
1 Ron Schouten
1 Davy Kardinaal
1 Jeffrey Sparidaans
1 Lennart van Glabbeek
1 John de Kruijff
1 Marco Smit
1 Toon Greebe
170 Sven van Dun
152 Bjorn Fransen
150 Christiaan van Overdijk
140 Ruzdya Hopic
127 Wim Mink
126 Sven van Dun
124 Andries Sterk
122 Marco Smit
119 Nick van Schaijk
116 Bjorn Fransen
115 Jeffrey Sparidaans
112 Sven van Dun
109 Gilbert van der Meijden
102 Ruud Verdonk
100 Jordy Diependaal
100 Andries Sterk

De zes voorrondes zitten er alweer op en de 24 namen die zich hebben geplaatst zijn bekend:
Gino Vos, Jelle Klaasen, Robert Treffers, Rico Dera, Hermie van Orsouw, Christiaan van Overdijk, Vincent Verweij, Andries Sterk, Wim Mink, John de Kruijff, Benito van de Pas, Gilbert van der Meijden, Walter de Kort, Gaston Meunier, Kevin Swinkels, Jordy Waalboer, Tim Fonteijn, Jordy Terburg, Mitchell van der Elst, Ron Schouten, Ruzdya Hopic, Nick van Schaijk, Leo Hendriks en Toon Greebe.

Bij de dames hebben de volgende 8 speelster zich geplaatst voor de eindronde van volgende week:
Annet van Elten, Marilou Daamen, Angela van der Meijden, Marjolein Voogd, Melissa Jacobs, Regine Diependaal, Daphne Brynaert en Macy Netten.

Volgende week vind de eindronde plaats waarna op 16 maart weer een nieuwe reeks van 6 rankings start. Ook voor de eindronde geldt aanmelden tot 19:15 uur, aanvang 19:30 uur.