Home Ranking nieuws Laatste premier league ranking naar Joppe Bakens

Laatste premier league ranking naar Joppe Bakens

Gisteravond werd het laatste plaatsingstoernooi voor de premier league gespeeld. Voor velen een spannend toernooi gezien het feit dat er door sommige spelers nog de nodige punten behaald moesten worden om in aanmerking te komen voor het hoofdtoernooi. Voor anderen was het interessant om een goed resultaat neer te zetten omdat er op deze avond voor de top 5 van de totaalranking een geldbedrag van 500 euro beschikbaar was.

Halve finales winnaarsronde:

Mark Brouwers – Roy Hamers 4-2
Een goede pot van beide heren, waarin Roy wat kansen op de dubbel liet liggen, waardoor Mark het snel afmaakte.

Joppe Bakens – Junni Ruiter 4-0
Joppe opende met een 160 finish en vanaf dat moment was het verzet van Junni gebroken. De laatste leg noteerde Joppe ook nog een 110 finish.

Finale winnaarsronde:

Mark Brouwers – Joppe Bakens 2-5
Mark had elke leg wel een of twee bouncers, sommige zelfs midden in de 20, waardoor Joppe telkens een pijl voorsprong had. Dit bleek funest voor Mark, mede door het finishwerk van Joppe. Hierdoor neemt de discussie over de kwaliteit van de Blade 4 borden wederom toe. T.o.v de Blade 3 is het een hard bord waar moeilijker doorheen te komen is en spelers die wat zachter gooien, of met een boogje, hebben hier veel last van.

Direct na het toernooi werd de loting verricht voor het hoofdtoernooi. Er zijn op dit moment gesprekken bezig over de invulling van de 4 beschikbare wildcards, dus deze zijn nog open. Verder is de loting als volgt:

Poules 1: Poules 2: Poules 3 : Poules 4:
Rico Dera Willem Mandigers Jeffrey Sparidaans Jeffrey Hartogh
Alexander Merkx Mark Brouwers Dennis Jansen wildcard
wildcard wildcard Guido Vissers Patrick Strekx
Junni Ruiter Joppe Bakens Clifford Saffrie Roy Hamers
Johan Bloks Oswin Streden Roland Stokmans Sjef Weber
Mario Sandiford Guido Deliën Dennis Roothans Stein Soetens
Marc van de Goor Michael van de Ven Kevin Swinkels Angelo Tysiak
John Verspagget Samantha Bloks volgt Fred Burger

Op 28 februari zal de eerste speelronde zijn. De wedstrijden worden gehouden van 19.30 tot 21.30. Elk uur zijn er 6 wedstrijden en om half 10 nog 4. Format is best of 5 sets best of 5 legs.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Premier League? Houd dan de site www.premierleaguedarts.nl in de gaten en kijk wanneer de nieuwe ranking begint, om plaatsing af te dwingen.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.