Home Ranking nieuws Verslag van de laatste speelavond van Premier League in Eindhoven

Verslag van de laatste speelavond van Premier League in Eindhoven

WillemMandigers2009

Vandaag werd het kaf echt van het koren gescheiden. De allerlaatste speelavond in de premier league betekende nog een aantal mooie wedstrijden en wellicht evenzoveel verrassingen. De meest onmogelijke scenario’s werden uitgerekend en zo kwam het voor dat onderling resultaat gelijk was, setsaldo’s gelijk waren en het uiteindelijk op legsaldo aankwam om plaatsing in de knock-out fase aft te dwingen. Sommige spelers hadden ook nog baat bij het gooien van 180’s. De prijs voor de meeste in een seizoen leverde ook nog eens 180 euro op. Willem Mandigers ging hiermee aan de haal: hij gooide er maar liefst 8 op deze avond.

Dan nu de avond zelf.

Willem Mandigers – Roland Stokmans 3-2
Willy Spierenburg – Eric Wouters 3-2
Oswin Streden – Guido van Hooff 0-3
Willem Mandigers- Willy Spierenburg 0-3

Willem Mandigers heeft de eerste plek in de poule behaald. Hij zal uitkomen tegen de nummer 4 uit poule B. Door de zeer verrassende overwinning van Willy Spierenburg eiste hij de tweede plek in deze poule des doods op: een prestatie van formaat.

Patrick Sterckx – Juni Ruiter 2-3
Sjef Weber – Mark Faassen 3-2
Patrick moest verliezen van Juni en dan moest Sjef winnen van Mark. Vooraf een onlogische voorspelling aangezien Mark zeer goed in vorm is en Sjef eigenlijk niet. We zagen vanavond wel een sterke Sjef die vocht voor wat hij waard was en zeer verdienstelijk won in de tie-break. Hierdoor is de eerste plek in de poule voor Mark Faassen die op onderling resultaat 1 leg meer won dan Joppe Bakens, die dus tweede wordt. Plek drie en vier zijn voor Sterckx en Weber. Juni Ruiter dus naar de verliezersronde.

Fred Burger – Percy Schuurman 3-1
Clifford Saffrie – Johan Bloks 3-0
Mike Bloks – Glenn Thorne 1-3
Fred, Percy, Clifford en Glenn door naar de knock out fase, waarbij Fred toch voor de grootste verrrassing heeft gezorgd door eerste te worden in deze poule.

In poule 4 werden geen wedstrijden meer gespeeld. Hier is Jeffrey Sparidaans glansrijk eerste geworden. Gevolgd door Johnny Vos, Thijs Dam en Rob Visser.

De laatste 16 (Best of 5 sets, best of 5 legs) maandag 1 oktober:
Willem Mandigers – Sjef Weber
Clifford Saffrie – Thijs Dam
Percy Schuurman – Johnny Vos
Giedo Vissers – Mark Faassen
Guido van Hooff – Joppe Bakens
Glenn Thorne – Jeffrey Sparidaans
Willy Spierenburg – Patrick Sterckx
Fred Burger – Rob Visser

Een aantal zeer spannende wedstrijden dus. In het scheme spelen de winnaar steeds op volgorde tegen elkaar. Op maandag 1 oktober zullen de wedstrijden voor de laatste 16 gespeeld worden en de kwartfinales direct erachteraan. Ook zullen er twee speelrondes in de verliezersronde afgewerkt worden. Op zaterdag 6 oktober zullen ‘s avonds de (halve) finales gespeeld worden. Voor de winnaar ligt er 1000 euro klaar.

Interesse om mee te komen spelen? Vanaf maandag 8 oktober gaan we het anders doen. Er worden vanaf dan 10 rankingavonden gespeeld en een finaledag. De winnaar van de ranking krijgt een deelnamebewijs voor de Championsleague of Darts en maakt daarmee kans op deelname aan de Winmau World Masters en Lakeside kwalificaties. Voor meer info zie www.premierleaguedarts.nl
.