Leo Hendriks schrijft wederom Schutskamp dinsdagranking op zijn naam Ranking nieuws
Ranking nieuws

Leo Hendriks schrijft wederom Schutskamp dinsdagranking op zijn naam

Leo Hendriks schrijft wederom Schutskamp dinsdagranking op zijn naam

Op15 maart was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de zesde Dubbel Knock-Out ranking van de tweede cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden plaats om de week, de volgende ranking zal plaatsvinden op 29 maart. De finaledag zal plaats gaan vinden op 24 mei.

Afgelopen dinsdag hadden wij wederom 19 darters die meededen aan de zesde ranking van de tweede cyclus. Het aantal was wat lager dan gemiddeld mede doordat een aantal vaste bezoekers verhinderd waren. Dat mocht de pret echter niet drukken. Het niveau was er ook niet minder om.

Leo Hendriks en Kevin Mast plaatsten zich rechtstreeks voor de sheetfinale. Leo won van Fred Kouseband, Jaimy van Bavel, Rob Vierhout en Terry van den Dungen om zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Kevin wist aan de andere kant te winnen van Francois van den Dungen, Richard van Zijtveld en Sylvano de Bie.

De sheetfinale was eenzijdig mede door twee keer 180 kwam Leo 3-0 voor. In de vierde leg miste hij een 100+ finsh en een volle beurt op de dubbel. Kevin kon zo iets terug doen, maar niet verhinderen dat Leo de partij met 4-1 naar zich toe trok. Beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen.

De derde persoon bleek Sylvano de Bie te worden. In de wedstrijd voor het podium tegen Terry van den Dungen ging het gelijk op tot de laatste leg. Sylvano mocht de laatste leg beginnen en had zo net de voorsprong om de partij met 4-3 naar zich toe te trekken.

In de strijd voor de finaleplaats was het Kevin die aan het langste eind trok. Sylvano leek zijn kruit verschoten te hebben in zijn strijd voor een podiumplek. Kevin was duidelijk de bovenliggende partij en dit was dan ook in de uitslag terug te zien: 4-0 in het voordeel van Kevin.

In de finale kreeg Kevin de kans op een rematch. De eerste leg verzuimde Kevin de leg te pakken en wist Leo te breken. Vervolgens wist Leo de dubbel niet te raken en profiteerde Kevin maximaal en nam een 3-1 voorsprong. Hierna schakelde Leo een tandje bij en miste geen dubbel meer. Bij een 3-3 stand kreeg Kevin 1 pijl op dubbel 11 om de eerste finale naar zicht toe te trekken en een tweede wedstrijd af te dwingen. Hij gooide echter in de enkel 11. Vervolgens gooide hij zijn eerste pijl in de 17 waarop Leo de partij uitgooide met de eerste kans die hij op een dubbel kreeg.

Er werden in totaal veertien 180’ers gegooid. Leo Hendriks had er de meeste met 6 stuks en bleef hiermee Richard van ZIjtveld voor die er 4 gooide.

Er vielen in totaal vijf 100+ finishes te noteren, waarbij Kevin Mast de hoogste had met een 126 finish.

De Mysterypot viel op 109, deze was niet gegooid. Aangezien Richard van Zijtveld de Mysterypot van €239,25 afgelopen ranking had gewonnen, gaat de nieuwe pot van €14,25 mee naar de volgende ranking. Op de volgende ranking van 29 maart zal de Mystery pot weer verder aangevuld worden met de inleg van die ranking.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt , Facebook: Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Tekst en foto: Leo Hendriks

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws