Home Ranking nieuws Leo Hendriks wint eindranking Schutskamp in Den Bosch

Leo Hendriks wint eindranking Schutskamp in Den Bosch

Op zondag 10 juli was het weer zover: Sportcafé de Schutskamp in Den Bosch was alweer voor de zevende keer het decor van de jaarlijkse eindranking.

Na diverse afmeldingen bleven er 25 darters over die hadden voldaan aan de vereiste criteria (6 van de 10 rankings meegespeeld en dan bij de beste 32 spelers). Zij mochten uit gaan maken wie zich aankomend jaar ranking kampioen mocht noemen van de Schutskamp Ranking. De afgelopen edities van de finaledagen hadden bijna elke keer een andere winnaar. René de Hoog won de eerste editie, vervolgens gingen Leo Hendriks, Jermaine Heijmans, twee keer Kevin Mast en wederom Leo Hendriks hem achterna.

Van bovenstaande spelers had alleen Leo Hendriks voldaan aan bovenstaande criteria en kon dus gaan proberen de titel wederom op zijn naam te zetten.

De poulefase werd gestart met zeven poules van drie en een poule van vier. Deze bracht geen verrassingen te weeg, behalve dat Adrie van der Donk het kind van de rekening was. In een sterke poule met Danny Meeusen en Leo Hendriks was hij degene die de verliezersronde instroomde. Wellicht dat de enige verrassingen waren dat sommige spelers op de tweede plaats de winnaarsronde instroomden waardoor er al interessante wedstrijden ontstonden bij de laatste 16 in de winnaarsronde.

Winnaarsronde:
Laatste 16:

Leo Hendriks – Dennis vd Vossenberg: 4-0
Ronald van Dartel – Ferry de Ling: 4-0
Martin Pieters – Gaby Plomp: 4-0
John Tolk – Richard Doms: John wint.
Ferry vd Heuvel – Mario v Zuilichem: Ferry wint.
Benni van Herpen – Peter Stolzenbach: 4-3
Ton Halberstadt – Paul de Silva: 4-3.
Kevin Stolzenbach – Danny Meeusen : 4-0

Laatste 8:
Leo Hendriks – Ronald van Dartel: 4-1
Martin Pieters – John Tolk: Martin wint.
Bennie van Herpen – Ferry vd Heuvel: Bennie wint.
Kevin Stolzenbach – Ton Halberstadt: 4-2

Laatste 4:
Leo Hendriks – Martin Pieters 4-1
Benni van Herpen – Kevin Stolzenbach 1-4

Bij de laatste 4 in de winnaarsronde wist Leo Hendriks met duidelijke cijfers van een sterk spelende Martin Pieters te winnen: 4-1. Martin liep scorend niet ver achter, echter Leo was scherp op zijn dubbels.

De tweede halve finale werd ook 4-1. Een sterk spelende Kevin Stolzenbach wist ruim van Bennie van Herpen te winnen. Deze was waarschijnlijk al zijn energie kwijt na de top partij bij de laatste acht. Kevin kon zich zo op gaan maken voor zijn eerste finale op een eindranking van de Schutskamp.

Finale
Leo Hendriks – Kevin Stolzenbach 5-2

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Aan de ene kant Leo Hendriks die alweer zijn zesde finale op rij ging spelen op de eindranking, aan de andere kant Kevin Stolzenbach die zich met goed spel in de finale speelde.

Leo mocht beginnen en de eerste drie legs gingen met de darts mee. Leo breekt vervolgens en wordt weer terug gebroken, 3-2. Leo breekt vervolgens wederom terug en houdt zijn eigen leg om zo met 5-2 voor de derde keer een eindranking te winnen op de zondag.

Verliezersronde:
Uiteraard werd er door de nummers 3 en 4 uit de poules ook nog gestreden voor wat zij waard waren in de verliezersronde. Allereerst een voorrondewedstrijd bij de laatste 16.

Laatste 16:
Jeffrey Henraat – Marian van de Ven: 3-0

Laatste 8 verliezersronde:
Toby Vossen – Adrie van der Donk: Toby wint.
Nick Lommers – Eric Vossen: Nick wint.
John Pieters – Jolanda van Gelder: 3-2
Leroy Stolzenbach – Jeffrey Henraat: 3-1

Halve finale:
Toby Vossen – Nick Lommers 1-3
John Pieters – Leroy Stolzenbach 3-0

In de halve finales van de verliezersronde wist Nick Lommers met 3-1 van Toby Vossen te winnen. Nick was zuiverder op zijn dubbels.

De tweede halve finale werd met duidelijke cijfers gewonnen; John Pieters kwam na een barrage in de verliezersronde terecht en verwees Leroy Stolzenbach met 3-0 naar een derde plaats.

Finale:
Nick Lommers – John Pieters 4-1

De finale van de verliezersronde werd gelijktijdig gespeeld met de finale van de winnaarsronde en het bleek een leuke pot te gaan worden. John Pieters leek de favoriet voor deze wedstrijd, echter scorend bleef Nick Lommers redelijk bij. John kon de door hem gecreëerde kansen niet verzilveren en Nick was scherper op zijn dubbels. Mede hierdoor wist Nick Lommers met 4-1 de verliezersronde op zijn naam te schrijven.

Nadat de finales gespeeld waren was het tijd voor de prijsuitreiking. Allereerst werden de eigenaren Sander en Suzette Hulsken in het zonnetje gezet. Want zonder hun betrokkenheid en enthousiasme zou er geen Schutskamp Ranking zijn.

Vervolgens kregen de beste spelers van het seizoen nog een extra prijs:
Totaalstand ranking:
1e Leo Hendriks
2e John Tolk
3e Ferry de Ling
4e Martin Pieters
5e Richard Doms

Meeste 180’ers: Leo Hendriks (24x)
Hoogste finish: Martin Pieters(161)
Beste dame: Jolanda van Gelder (15e plaats)

Nadat de beste spelers van het seizoen in het zonnetje waren gezet volgde de prijsuitreiking van het eindtoernooi. In september zal de achtste jaarlijkse zondagcyclus gaan starten en hopen wij weer op een hoop enthousiaste deelnemers!

Tekst: Leo Hendriks