Home Ranking nieuws Leon de Geus wint L&L TOPtraining Nederhemert

Leon de Geus wint L&L TOPtraining Nederhemert

Leon_de_Geus

Tijdens de 2e TOPtraining van deze cyclus kwam vrijwel iedereen opdagen. Grote afwezigen waren Christian van Overdijk en Andries Sterk. In de poules waren Hermie van Orsouw en Leon de Geus oppermachtig, beide heren wisten alle 3 de wedstrijden te winnen. Ook Jurrian van Os was weer goed op dreef, met enkel een 4-3 verlies tegen Van Orsouw. In de knock-out fase wist Leon de Geus de kwartfinale te overleven door 4-1 winst op John de Kruijf, Hermie van Orsouw won met 4-2 van Fred Kouseband, Jurrian van Os won 4-1 van Gilbert van der Meijden en Pim van Veenendaal won 4-2 van Leo Hendriks. In de halve finale ging Van Orsouw met 4-2 over Van Veenendaal heen, terwijl De Geus op zijn beurt met dezelfde cijfers van Jurrian van Os won.

In de finale kwamen dus net als de vorige TOPtraining Leon de Geus en Hermie van Orsouw elkaar tegen. De eerste leg weet Van Orsouw meteen sterk te starten door 2 maal de maximale score van 180 te noteren, vervolgens mist hij een 13 darts waarna De Geus enkele beurten later de leg naar zich toe trekt. Daarna weten de spelers ieder hun eigen leg te houden. In de 4e leg gooit de Geus een 180-er, Van Orsouw mist de bull voor 15 darts waarna de Geus de leg in 14 darts wint. Ook de 5e leg is voor De Geus met een 88-bull finish. De 6e leg gaat in 17 darts naar Van Orsouw waardoor de stand weer op 3-3 gelijk staat. In de 7e leg gooit Van Orsouw wederom 180, maar De Geus volgt ook met een 180 score, nadat Van Orsouw weg zeg op 80 mist De Geus een 103 finish en Hermie van Orsouw werkt de resterende 80 punten keurig in 2 darts weg. In de 8e leg mist Van Orsouw een grote 16 om tops uit te gooien, Leon trekt de leg vervolgens in 19 darts naar zich toch zodat er een laatste leg aan te moest komen. In de laatste leg weet Van Orsouw de scores niet meer te vinden, waardoor De Geus vrij spel krijgt en maakt het dan ook in 16 pijlen af.

Gemiddeldes van beide heren kwamen uit op 26,88 voor Leon de Geus en 27,37 voor Hermie van Orsouw. De B-poule werd wederom gewonnen door Laurens van Maren, ditmaal ten koste van Gaston Meunier. Meeste 180-ers kwam op naam van Hermie van Orsouw met 9 stuks, totaal werden er 27 gegooid.
 
Meer informatie is te vinden op www.sterkdarts.nl