Home Ranking nieuws Marcel Beernink winnaar van ‘t 5e Hèanig An Darts-ranking toernooi

Marcel Beernink winnaar van ‘t 5e Hèanig An Darts-ranking toernooi

Afgelopen woensdag 8 december was het dan zover en was het tijd voor de Hèanig An Ranking eindronde waarin werd gestreden om het totaal prijzengeld van € 428,00. De wedstrijdleiding werd weer keurig verzorgd door Ada Scholten en via het computerspelsysteem werden de poules ingedeeld. Omdat Michael Stoeten en Marcel Beernink als 1e en 2e geëindigd waren tijdens de 12 Rankingavonden, werden zij niet bij elkaar in de poules ingedeeld.

Er hadden zich 8 darters geplaatst en werd er gestreden in twee poules. In deze poules werd er gespeeld best of 5. Poule A bestond uit de ranking leider: Michael Stoeten, Mark Meijer, Michel Calot en Alex Schilder. Poule B was ingedeeld met als 2e van de gespeelde rankingen: Marcel Beernink, Jan van Gils, Klaas Veneberg en Gert Scholten. Er werd verassend goed gegooid en de dubbels werden door de darters goed gevonden, meestal waren er daar niet veel pijlen voor nodig. De poules wedstrijden waren hierdoor snel gespeeld en plaatsten Marcel Beernink, Klaas Veneberg, Michael Stoeten en Mark Meijer zich in de Winnaarronde. Zowel Marcel en Michael verloren in de poules geen enkele leg en wonnen overtuigd met 3-0. De overige darters Jan van Gils, Michel Calot, Gert Scholten en Alex Schilder werden in de Verliezerronde ingedeeld. Er werd in het totaal 6 x 180 gegooid waarmee Mark Meijer en Michael Stoeten ieder 2 voor hun rekening namen. Marcel Beernink en Klaas Veneberg gooiden de hoogste score ieder 1 maal.

Na de poules fase werd er eerst gegeten van het warme buffet wat Sportcafé Hèanig An beschikbaar had gesteld. Coby – de moeder van Michael Stoeten – had zich vrijwillig beschikbaar gesteld en zorgde ervoor dat het buffet op tijd klaar stond. Iedereen werd door haar uitstekend voorzien en Coby zorgde ervoor dat iedereen zich te goed kon doen van het dit smakelijk warm buffet.
Uitslagen:
Winnaarronde:
In de halve finale speelden Mark Meijer tegen Marcel Beernink best off 7. Marcel stond erg goed te darten, gooide hoge scores en miste zijn dubbels niet. Hij won overtuigend met 4-0. In de andere halve finale had Michael Stoeten geen probleem met Klaas Veneberg en won ook overduidelijk met 4-0.
Finale W.R.
De koplopers van de 12 rankingen, Michael Stoeten en Marcel Beernink plaatsten zich in de finale Winnaarronde. Deze finale werd gespeeld best off 9 en wie de eerste 5 legs won zou uiteindelijk de 5e editie van ‘t Heanig An Ranking darttoernooi op zijn naam schrijven. Marcel Beernink begon voorspoedig en wist de dubbel 16 uitstekend te vinden. Hij kwam al gauw voor met 3-0. Michael Stoeten was in deze finale duidelijk de weg kwijt, hij miste veel de triple 20 en gooide voor zijn doen nogal lage scores. Echter Marcel kreeg het bekende en spannend gevoel van het naderen van de zege. Door de spanning ging hij te veel nadenken en miste hierdoor zijn dubbels. Michael Stoeten profiteerde hiervan en gooide de enige hoge score (116) van de avond en won de daarop volgend 2 legs achterelkaar. De wedstrijd stond nu volledig open en Marcel stond weliswaar nog voor met 3-2. De daarop volgende leg ging vrijwel gelijk op maar werd door Marcel gewonnen, doordat Michael wederom de dubbel miste. Het stond nu 4-2 in het voordeel van Marcel. Hierdoor lag de overwinning voor Marcel binnen handbereik. Michael Stoeten behield zijn eigen leg en voerde de spanning op en kwam wederom terug. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van Marcel was de spanning duidelijk voelbaar. Uiteindelijk bleef Marcel – door zijn eigen peptalk – de coolste en won de finale met 5-3. Om de wedstrijd uit te gooien stond Marcel met nog 3 pijlen te gooien op 34, hij verkoos om eerst de score van 2 te gooien om uiteindelijk met zijn favoriete uitgooi van dubbel 16 het toernooi naar zich toe te trekken en pakte daarmee de hoofdprijs. Mark Meijer verloor zijn partij om de 3e en 4e plaats van klaas Veneberg met 0-4.

Finale V.R.
In de Verliezerronde was er een verrassende ontknoping. Jan van Gils verloor van Michel Calot met 0-3 en Alex schilder won van Gert Scholten (3-0). De finale in de verliezerronde werd gespeeld best off 7. De geplaatste darters Alex en Michel moesten wederom tegen elkaar aantreden. In de poules fase won Michel van Alex. Bij deze poulegame gingen de scores vrijwel gelijk op, maar Michel wist de dubbels eerder te vinden. Echter bij de finale keerde het tij en kreeg Michel geen kans. Alex gooide zowel hoge scores en de dubbels gingen bij de 1e of 2e pijl erin. Zodoende wist Alex de finale op 4-1 op zijn naam te brengen.

Het was een geslaagde avond en de volgende Hèanig An Darts-ranking starten alweer op 12 januari 2011. Er is nu besloten om deze 6e editie af te wisselen met 3 spelsystemen waar onder: de 1e Rankingavond met spelsysteem 501 best off 3-5 , 2e Rankingavond met spelsysteem 301 dubbel in dubbel out best off 3-5 en 3e Rankingavond spelsysteem 170 darts best off 5. Daarna worden de volgende komende Rankingavonden geloot welk spelsysteem die avond gespeeld zal worden. De loting, poule-indeling & W.R. / V.R. wordt zoals gewoonlijk door ons computer – dartsprogramma op een eerlijke manier bepaald. Vanaf 24 darters of meer is er elke week prijzengeld te verdienen. 70% van het inschrijfgeld wordt direct weer uitbetaald aan de beste 4 W.R. De overige 30% wordt gespaard als geldprijs tijdens de finale / eind ranking inclusief warm buffet. Dus heb je zin om iedere woensdag een pijltje te gooien dan ben je van harte welkom in ons gezellig Sportcafé Hèanig An te Vroomshoop. Toernooi aanvang: 19:15 uur, het streven is dat elke Rankingavond uiterlijk tot 23:00 uur mag duren en de finales gespeeld moeten zijn. Inschrijven kan via info@openlivingwell.nl, telefonisch (06-22 54 62 65) of op de avond zelf vanaf 18:15 – 19:00 uur vol = vol. Men moet 10 van de 14 Rankingen meegedaan hebben om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Het toernooi wordt met puntensysteem gespeeld.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.