Marcel van Verk wint 9e editie van de HWDO ranking 2012-2013 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marcel van Verk wint 9e editie van de HWDO ranking 2012-2013

Marcel van Verk wint 9e editie van de HWDO ranking 2012-2013

Afgelopen zaterdag meldden zich 35 deelnemers aan de wedstrijdtafel in café Effe Om in Oud-Beijerland voor de 9 ranking van dit seizoen. Op de 7 aanwezige borden werd begonnen aan de poulefase, waarin zich eigenlijk geen verrassingen voordeden, en plaatsen diegenen waarvan het op voorhand verwacht werd zich voor de winnaarsronde. Eén opvallend en weinig voorkomend iets, was dat in poule 1 er 3 personen waren die ieder evenveel punten hadden behaald. Daar ook het onderlinge resultaat gelijk was diende er een kamppartij plaats te vinden tussen Tamira Groenewoud, Arnold Koster en Dennie Mallegrom om te bepalen wie er nummer 1, 2 en 3 werd in de poule. Tamira was de eerste die uitgooide en dus poulewinnaar werd, waarna Arnold dat als 2e deed. Dennie werd daarmee 3e, maar mocht ook verder in de winnaarsronde.

Nadat baan 7 uit de vaart werd gehaald om aan het dansend publiek wat ruimte te geven werd op de 6 overgebleven borden verder gegaan met de knock-out fase. Tamira mocht in de 2e ronde aantreden tegen Simon Overkleeft, die haar slechts 1 leg gunde waardoor het toernooi voor haar over was. Stacey Rijn was de 2e dame die zich in de winnaarsronde had geplaatst. Zij had de 1e ronde vrij, waarna vriend Mark van de Voorden op haar wachtte aan het bord. Ook Mark liet slechts 1 leg liggen tegen haar. Mark stoomde daarna flink door, want zijn volgende tegenstanders, Ronald Snaauw en Patrick Luijendijk, was zelfs geen leg gegund waarmee hij in de finale speelde.

In de ander helft van het speelschema leek Patrick van den Boogaard, na een goede poulefase, weer door te stoten naar de finale, maar na een moeizame overwinning op Dave Hartman (3-2) was de kwartfinale het eindstation door toedoen van Marcel van Verk die geen leg afstond. In de halve eindstrijd mocht Marcel aantreden tegen Simon Overkleeft die daarvoor Nico de Wit had uitgeschakeld. Simon mocht toch wel een verrassing worden genoemd op deze avond, want zonder competitie ervaring kon hij goed meekomen met Marcel en leek er een stunt aan te komen, maar na een 2-2 stand wist Marcel de 2 volgende legs te winnen en een finale plaats veilig te stellen.

In de finale die over maximaal 9 legs zou worden gespeeld, was het Marcel die mocht beginnen. Marcel opende met een paar goede scores, maar Mark bleef goed bij. Ondanks dat Marcel de eerste kans op een dubbel kreeg, was het Mark die direct brak. Ook in de 2e leg lagen het tempo en de scores hoog, Mark wist zijn break niet te houden en zodoende een 1-1 tussenstand. Marcel wist daarna wel zijn eigen leg te behouden, waarna Mark hetzelfde leek te doen, echter verzuimde hij de juiste dubbel te gooien waar Marcel dankbaar van profiteerde en op een 3-1 voorsprong kwam. In de vijfde leg werd door beide op een hoog niveau gegooid en werd de tripple 20 menigmaal gevonden. Marcel liet deze keer geen ruimte voor Mark en pakte de eerste beste kans om uit gooien, wat hem een comfortabele 4-1 voorsprong opleverde. Mark was echter niet van plan om op te geven en gooide er nog een schepje bovenop waar Marcel scores even leken te haperen. Mark kon met enige voorsprong gaan aanleggen voor een finish, wat hij ook snel deed en zo de spanning terugbracht in de partij.

In de 7e leg ging het weer hard tegen hard en daalden beiden snel richting finish scores. Mark kreeg 1 pijl hiervoor, maar miste, waarna Marcel wel uitgooide en zo de overwinning voor zich opeiste. In de verliezersronde mocht Diana Appeldoorn in de finale aantreden tegen Jos Solleveld. Diana had Gert Kooi, Angela Hartman en Jan Hokke verslagen en Jos had op zijn weg naar de finale Rob Hoenderop en Maurice de Keijzer verslagen.

Ondanks dat het toernooi vlot verlopen was leek Diana haast te hebben. Jos mocht geen leg uitgooien en moest met 3-0 de overwinning aan Diana laten. Er werden deze avond 7 180 scores gegooid door evenzoveel verschillende personen. Stacey Rijn mocht zich uiteindelijk de beste dame van de avond noemen.Bij de heren slechts 3 finishes boven de 100. Harm Leusink wist 130 uit te gooien. Dit was echter niet de hoogste uigooi van de avond. Deze kwam op naam van Diana Appeldoorn die een 135 finish liet noteren, naast haar uitworpen van 79, 73 en 62. Ook Samantha liet nog een mooie finish op de lijst zetten van 90. Volgende ranking is op zaterdag 13 april in café Buffelsplace in ’s-Gravendeel, alwaar weer rond 19.30 zal worden begonnen.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws