Home Ranking nieuws Marco Smit wint in café “van ouds” Havenzicht.

Marco Smit wint in café “van ouds” Havenzicht.

RegioDarts Zuid Holland

Vierenzestig dames en heren melden zich vandaag in Havenzicht te Ridderkerk aan de wedstrijdtafel om zich in te schrijven voor het 6e Havenzicht rankingtoernooi van 2010. Ruim voor aanvang van het toernooi droeg Brian Rufi zorg voor de eerste verrassing, rond de klok van twaalf melde Brian zich reeds, keurig op tijd dus en ook dat mag best gezegd worden.

 

Zoals wel vaker het geval vloog een van de grootste kanshebbers op de toernooizege er in de eerste ronde uit, Cor Ernst werd door Ardy Jongenelen met 3-2 de verliezerronde ingestuurd. Ardy ging vervolgens onverdroten voort en met 3-2 werd Auke Reinders naar het schrijfbord gezonden waarna Roy Kerkhof een 3-1 om de oren kreeg. In de kwartfinale werd Anne Schaap geen leg gegeven zodat Ardy zich als eerste voor de halve finale plaatste. Tegenstander in de halve finale was Jan Karel wat een replay van de finale van een toernooi eerder betekende. Danny Mak, Anton v.d. Mooren en Elvin Geerlof waren door Jan met 3-0 opzij gezet waarna in de kwartfinale tegen Jeroen Kromeich dan wel alle zeilen moesten worden bijgezet maar Jan met 3-2 aan de goede kant van de score bleef. In de halve finale lieten Ardy en Jan beiden uitstekend spel zien en behielden zij ook hun eigen legs zodat de zevende de beslissing moest brengen. Het was Jan die het Bullen won en Ardy die zijn slechtste leg van het toernooi speelde, 4-3 en een finaleplaats voor Jan was het resultaat.

In de andere halve finale betwisten Jeroen v. Die en Marco Smit elkaar. Jeroen was er gekomen door winstpartijen op Danny Moonen, Arco de Bruin, Leslie de Vormer en Ron Willemstein. Marco was de dag begonnen met de uitschakeling van Thijs van Hulst waarna Peter v.d. Linden in de beslissende leg ook het onderspit dolf. Ook Ben Michels moest een ontmoeting met Marco met uitschakeling bekopen welk lot ook Brian Rufi onderging. In deze halve finale was het Marco die het beste spel liet zien terwijl Jeroen de juiste vorm niet kon vinden, met 4-1 plaatste Marco zich dan ook voor een finale tegen Jan Karel.

Het was Jan Karel die in de finale de eerste twee legs naar zich toetrok met finishes van 101 en 110 waarna in de 3e leg een 130 ternauwernood gemist werd. In het vervolg van de partij wist Marco echter sterk terug te komen en zich naar een 4-3 voorsprong te spelen. In de achtste leg was een mindere score van Jan genoeg voor Marco om de leg en daarmee de toernooizege naar zich toe te trekken.

In de verliezerronde was het geen verrassing dat Cor Ernst zich de finale in speelde. Tegenstandster hierin was Eva Sullivan die zich ten koste van Dave v.d. Stel, Vincent v.d. Boogaert, Danny Moonen en Gerrit Geelen voor deze finale geplaatst had. In de finale wist Eva nog twee legs van Cor af te snoepen maar daar bleef het voor haar dan weer bij zodat zij zich evengoed tevreden moest stellen met de 2e plaats.

De dames lieten de heren vandaag overigens behoorlijk zweten, Liza Burggraaf werd in de eerste ronde ternauwernood uitgeschakeld door Anton v.d. Mooren maar daarna gaf zij Danny Mak, Martin Oorschot en Arjan Versendaal het nakijken. Ook voor Liza was Cor echter een maatje te groot. Monique Geelen stuurde Claudio Ribero en Hans Kruidenier terug naar huis alvorens tegen Cor het onderspit te delven. Samira Michels had pech, zij kwam Cor nog voor Monique tegen.

Beste dame vandaag werd overigens Dushi Wouters die zich als enige dame de winnaarsronde in wist te spelen en de bon van Sonny’s Darts ontving. De hoogste finish van de dames kwam met 85 uit handen van Monique Geelen. Bij de heren was het Jeroen van Die die een 160 finish liet aantekenen.

Er werden in totaal 27 maximum scores gegooid waarvan Ardy er met drie stuks de meeste liet noteren. Liza Burggraaf was de enige dame die er een gooide.

Bron: Dartpromotie Ridderkerk