Home Ranking nieuws Marco Tak wint Flevoland Darts Master

Marco Tak wint Flevoland Darts Master

flevo_masters

Op zaterdag 29 mei was dan de grote dag voor 32 darters die zich hebben weten te plaatsen voor de finale. Dankzij de sponsoren was er meer dan 1500 euro prijzengeld ter beschikking en de prijzen liepen op van 10 euro voor de laatste 32 tot 450 euro voor de kampioen. In de eerste ronde wordt er 501 best of 3 in legs en best of in 5 sets gespeeld. Nick Kuipers komt uit tegen Kevin Dijkstra, de twee jongelingen maakten er een zeer mooie wedstrijd van die zelfs een verlenging nodig had om de winnaar te bepalen. In de beslissende set moet je met 2 legs verschil winnen. Je blijft doorspelen tot 5-5 en dan komt er een “sudden death”. Nick wint met 3-2. John Kari kwam uit tegen Paul Schuil jr. De gerenommeerde John had geen probleem met Paul en wint 3-0. Leroy Nieuwenhuis speelde tegen Najih Hammouchi. Leroy is gebrand en wint dan ook met 3-1. Ronald Lenderink (uit Ermelo), een superleague speler uit Bosgenoegen speelt tegen Danny de Boer. Danny speelt bij vlagen goed maar moet toch het onderspit delven. Frans Verdiesen tegen Rene de Rooij was een hele spannende strijd en ook bij deze wedstrijd was een verlenging nodig die in het voordeel van Rene uitpakte. Marko Vrakking en Martin Bijlsma waren op het laatste moment als reserve toegevoegd, het lot bepaalde dat zij tegen elkaar moesten. Marko wint met 3-0. Barry van Eijk had geen moeite met Ruben Schiedon. Ruben is uit vorm en kwam dan ook niet aan de bak. Patrick Morelissen was geconcentreerd en won eigenlijk makkelijk van Ricardo Barends met 3-0. Nieuw in het dartscircuit is Sander Fruneaux uit Lelystad. Hij won van Brian Kok met 3-0. Terry Agtersloot liet tegen Johan de Gooyer zien dat hij zeer goed kan gooien. Johan had de grootste moeite met Terry maar wint toch met 3-1. Mark Lieftink is favoriet tegen Ivo Helmerhorst en wint dan ook met 3-0. Boudewijn Jansen was als reserve toegevoegd maar kwam toch duidelijk te kort tegen Appie Hamouchi 3-0. Ook in de laatste serie wedstrijden van de eerste ronde weer een thriller. Moen Jarbandhan speelt tegen Dimitri Kypis. Vooraf zet je je geld op Moen maar tijdens de wedstrijd laat Dimi zien dat hij nog niet is afgeschreven. Moen heeft de grootste moeite met een ontketenende Dimi. Het is echter Moen die in de verlenging met 3-2 wint. Willem Pronk had te weinig punten in de plaatsingstoernooien gehaald om hoog in de ranking te komen en zo een betere positie te krijgen. Als reserve kwam hij in de laatste groep en krijgt dan ook een winnaar van een plaatsingstoernooi of een geplaatste speler. Nu wil het feit dat Willem de laatste 3 jaar tegen Daniel Brouwer de 1e ronde loot. Dit jaar was het Marco Tak waar hij tegen moest. Willem weet wel een set te pakken maar kan niet voorkomen dat Marco met 3-1 wint. Roy Brands, voor eerst op de FDM, wint met 3-1 van Gideon Vermeij. De runner-up van vorig jaar, Daniel Brouwer, wint met 3-0 van Coen Phillipson.

In de tweede ronde moet Nick Kuipers aantreden tegen John Kariodinomo. Nick die in de 1e ronde al een verlenging nodig had maakt het ook weer spannend tegen John. Mede door een schitterende 130-finish wint Nick in de verlenging met 3-2. Marko Vrakking kan zijn niveau van de 1e ronde niet vasthouden en verliest met 3-0 van Rene de Rooij. Sander Fruneaux maakt kennis met de kwaliteit van Patrick Morelissen en verliest met 3-0. Leroy Nieuwenhuis gaat steeds beter gooien en wint met 3-0 van Ronald Lenderink. Johan de Gooyer, die ik wel eens beter heb zien gooien, verliest met 3-1 van Mark Lieftink. Appie Hammouchi kwam echt los en wint met 3-0 van Barry van Eijk. Roy Brands weet een set te pakken tegen Daniel Brouwer maar verliest toch met 3-1 en Marco tak komt nu los en wint van Moen Jarbadhan met 3-0. Na de 2e ronde was er een korte pauze, voor alle spelers was er heerlijke maaltijd, patat en een broodje shoarma. Zoals wij van Mike en Miranda gewend zijn is er ook voor de supporters eten en met de hulp van Coby, Riek en Bea verloopt alles op rolletjes en kunnen de kwartfinales gaan beginnen. In de kwartfinales waar je 4 sets moet winnen mag Nick aantreden tegen Rene de Rooij. Nick speelt werkelijk subliem en wint dan ook terecht met 4-1. Mark Lieftink vind zijn Waterloo in Marco Tak, 0-4. Daniel Brouwer laat zijn klasse zien en wint van Appie met 4-1. Patrick Morelissen gooit ijzersterk tegen Leroy. Patrick gooit in deze partij maar liefst 4 keer 180 en heeft zelfs even kans op een 9-darter. Hij wint dan ook terecht met 4-0. Vervolgens de halve finales. Nick moet nu tegen Marco, zou Nick dan…. Nee hoor Marco groeit op dit soort toernooien en Nick kan niet meer laten zien wat hij de hele dag liet zien en hij verliest dan ook met 5-0. Patrick Morelissen kwam in de halve finale tegen Daniel niet op het niveau wat hij tegen Leroy liet zien en verliest met 5-2. Door de winst van Marco en Daniel weten zij dat zij weer als eerste zijn geplaatst voor de finale van de Flevoland Darts Master 2011. De finale is bekend en gaat net zoals alle voorgaande edities tussen Marco en Daniel en Marco heeft iedere keer gewonnen, zou Marco een angstgegener zijn voor Daniel? Deze keer was het niet anders maar na een 1-1 in sets laat Marco niets meer heel van Daniel en wint met 6-1. Marco heeft vandaag 9 keer 180 en 3 100+ finishes gegooid en 450 euro gewonnen. Daniel heeft met 4 keer 180 en ook 3 100+ finishes waarvan de hoogste met 164 in totaal 300 euro gewonnen. Leuke bijkomstigheid was de aanwezigheid van Omroep Flevoland voor een kort televisieverslag. Voor beelden klik hier.

Via deze weg willen wij alle darters bedanken die zich niet hebben geplaatst maar wel op de plaatsingstoernooien hebben meegedaan. Ook de sponsoren, Het Wapen van Almere, Cafe Sport, Elidie, Strerocom en Powerruud danken wij. Zij hebben als dank een boeket gekregen. Begin 2011 zullen wij weer beginnen aan de plaatsingstoernooien en hopen weer vele darters te verwelkomen.

Foto: omroepflevoland.nl