Home Ranking nieuws Marco ten Pas wint laatste avond, Arjan Lepelaar overall winnaar ranking ENC...

Marco ten Pas wint laatste avond, Arjan Lepelaar overall winnaar ranking ENC DARTS Nijverdal

regiodarts

Donderdag was de laatste avond van een reeks van 17 avonden. Normaal sluiten we de laatste donderdag van het jaar af, maar omdat volgende week het 25e open ENC DARTS is, sloten we dit jaar een week eerder. Met een gemiddelde van 24 darters per avond was het weer een succes. De laatste avond kwamen er weer 28 darters die naast het darten natuurlijk ook voor de hapjes kwamen die deze keer door Selena waren klaargemaakt. Patricia en Daniƫlle namen het schrijfwerk voor hun rekening en verdeelden de deelnemers over 7 poules van 4 waarin iedereen dus 3 wedstrijden best off 5 kon gooien. Al na de poules waren de meeste plaatsen voor de 10 bekers bekend, een eenling probeerde de hoogste check van 164 te verbeteren. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:
Domingus Souhuwat-Patricia Zandvoort 0-2
Remco Wind-Jeremy Scholman 1-2
Mark Kamp-Dick Bontekoe 2-0
Rene Aal-Danielle Scholman 2-0
Jeffrey ter Haar-Arjen Maneschijn 0-2
Benjamin Reede-Martin Kaya 2-1

Kwart-finale verliezersronde:
Jeremy Kappert-Patricia Zandvoort 1-2
Jeremy Scholman-Mark Kamp 1-2
Frans Keizer-Danielle Scholman 0-2
Arjen Maneschijn-Benjamin Reede 2-0

Halve-finale verliezersronde:
Patricia Zandvoort-Mark Kamp 2-3
Danielle Scholman-Arjen Maneschijn 3-1

Finale verliezersronde:
Danielle Scholman-Mark Kamp 3-0

Danielle werd eigenlijk al uitgeschakeld in de achtste-finale. Omdat Rene Aal ziek naar huis ging werd besloten Danielle door te laten gaan. Van deze herkansing maakte ze goed gebruik en won overtuigend de finale. Omdat Patricia Zandvoort ook al de halve-finale wist te halen, was al duidelijk dat Patricia de terechte beste dame van de ranking was geworden.

Achtste-finale winnaarsronde:
Arjan Lepelaar-Alfred van Dorth 3-1
Marco ten Pas-John Berendsen 3-2
Geert Spenkelink-Danny van Munster 3-0
Gerard Snoeijer-Johnny Duvigneaux 3-0
Dennis van Wanrooy-Patrick Kappert 3-0
Maikel van Munster-Gert Roddenhof 3-1

Kwart-finale winnaarsronde:
Henry Zandvoort-Arjan Lepelaar 3-0 (Henry 1×180)
Geert Spenkelink-Marco ten Pas 1-3
Marco Schalen-Gerard Snoeijer 2-3
Dennis van Wanrooy-Maikel van Munster 3-0

Halve-finale winnaarsronde:
Henry Zandvoort-Marco ten Pas 1-3 (Henry 1×180 Marco 1×180)
Gerard Snoeijer-Dennis van Wanrooy 1-3

Finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Dennis van Wanrooy 4-1

Hoge Finishes laatste avond:
John Berendsen 120
Marco ten Pas 116
Jeremy Kappert 116
Johnny Duvigneaux 115 en 101
Rene Aal 115

Hoge Scores laatste avond:
Henry Zandvoort 4×180
John Berendsen 1×180
Marco ten Pas 1×180
Dennis van Wanrooy 1×180

Marco ten Pas was niet te stoppen vanavond. In zijn strijd voor de 3e plaats had hij 2 rondes verder moeten komen dan Henry Zandvoort. Marco versloeg Henry nog wel in de halve-finale, maar kwam uiteindelijk ondanks de winst tijdens de laatste avond toch nog 1 punt te kort om in de geldprijzen te vallen. In de finale liet hij pijlen voor de 4-0 liggen waarna Dennis van Wanrooy nog even terug mocht komen, maar het verschil was vanavond te groot.
De strijd om de 1e plaats was na de poules al gestreden. John Berendsen zou 10 punten moeten inhalen op Arjan, maar omdat Arjan Lepelaar de maximale 9 punten in de poule haalde, kon John hem niet meer inhalen.
De nummers 5,6 en 7 stonden binnen 1 punt van elkaar. De nummer 5 Jeffrey ter Haar zakte 2 plaatsen omdat hij na een slechte poule, in de achtste-finale verliezersronde er al uitging. De nummer 6 Geert Spenkelink had een goede avond en wist na de poule ook nog een ronde verder te komen waardoor hij naar plaats nummer 5 opschoof. De nummer 7 Alfred van Dorth had nog een redelijke poule en net genoeg punten om naar plaats 6 op te schuiven. Nummer 8 Rene Aal, bleef ondanks plotselinge ziekte wel op dezelfde plaats staan. Gerard Snoeijer, de nummer 9, bleeft ook op dezelfde plaats staan na een goede poule en het behalen van de halve finale de laatste avond. En nummer 10, Marco Schalen, werd ook niet meer bedreigd.
Dus de eindstand van de donderdag-avond ranking 2e helft 2010 ziet er als volgt uit:

1. Arjan Lepelaar 210 punten (7 keer finale gehaald 6 keer winst)
2.John Berendsen 196 punten (8 keer finale gehaald 2 keer winst)
3.Henry Zandvoort 171 punten (7 keer finale gehaald 6 keer winst)
4.Marco ten Pas 170 punten (3 keer finale gehaald 1 keer winst)
5.Geert Spenkelink 128 punten (3 keer finale gehaald)
6.Alfred van Dorth 123 punten (1 keer finale gehaald)
7.Jeffrey ter Haar 121 punten
8.Rene Aal 116 punten
9.Gerard Snoeijer 112 punten (1 keer finale gehaald)
10.Marco Schalen 104 punten (1 keer finale gehaald 1 keer winst)

Beste dame: Patricia Zandvoort
Hoogste Finish: John Berendsen 164
Meeste hoge scores: Henry Zandvoort 24×180

Meestal is de laatste avond ook de langste avond. Deze keer waren we mooi op tijd klaar waardoor Dick de stand en dus de einduitslag al om kwart voor 12 klaar had. Omdat we een bijna jarige onder onze leden hadden, werd nog even gewacht. Dick deed de prijsuitreiking en verraste Marco ten Pas klokslag 24.00 uur met de felicitaties voor het bereiken van de respectabele leeftijd van 40 jaar. De nummers 1 t/m 10 kregen een beker, de nummers 1 t/m 3 in totaal 300 euro en de beste dame, hoogste finish en meeste hoge scores kregen ook nog een beker. Na de uitreiking werd er nog gezellig aan de bar gehangen en de laatsten gingen vroeg in de ochtend weg.

De foto’s staan inmiddels op onze site www.encdarts.nl Tevens wil ik de aandacht voor de nieuwe reeks. Deze start 6 januari en daar vinden een paar veranderingen plaats. Het inleggeld per avond wordt verhoogd naar 2 euro om de uiteindelijk te halen prijzen aantrekkelijker te maken.

Hierbij maak ik van de gelegenheid gebruik iedereen fijne feestdagen toe te wensen en hopenlijk tot ziens bij het 25e Open ENC DARTS.

Groetjes Dick Bontekoe

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.