Mark van de Voorden wint 11e HWDO ranking 2012-2013 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Mark van de Voorden wint 11e HWDO ranking 2012-2013

Mark van de Voorden wint 11e HWDO ranking 2012-2013

In 9 poules werd ditmaal begonnen aan de poulefase, waarin een aantal sterke namen bij elkaar waren geloot waardoor op voorhand al duidelijk was dat een aantal van hen geslachtofferd zou worden en veroordeeld tot een plek in de verliezersronde. Dit was ook nu weer voor een aantal hoog geplaatsten uit de stand het geval. Zo wist onder andere Michel Legierse, Roy Moerenhout, Crelis Groeneweg, Justin Schilperoord en ook nummer 2 in de stand Patrick van de Boogaard zich niet te plaatsen voor de winnaarsronde.

Opvallend mocht toch wel genoemd worden dat van de 6 aanwezige dames er zich 4 voor de winnaarsronde wisten te plaatsen. Alleen Tamira Groenewoud en Angela Hartman wisten dit niet voor elkaar te krijgen. Diana Appeldoorn was ditmaal de eerste van de dames die het strijdtoneel mocht verlaten, waarna bij de laatste 16 ook Marjolein Bunk en Rianne Groenewoud hun partij verloren. Stacey Rijn zorgde voor een verrassing door zich met sterk spel te plaatsen voor de halve finales, waarin zij mocht aantreden tegen Marcel Koolmees. Beiden legden een goede partij op de mat en er moest een beslissende leg aan te pas komen. Hierin leek Marcel orde op zaken te stellen en een finale plaats veilig te stellen, maar Stacey zorgde met een goede score voor een spannende ontknoping waarin zij als eerste de juiste dubbel wist te raken waarmee er voor het eerst sinds hele lange tijd een dame in de finale stond.

Dat er een geen gemakkelijke tegenstander uit de koker zou rollen was al duidelijk want in andere halve finale troffen Nico Vermeulen en Mark van de Voorden elkaar. Beide heren lieten zich van hun beste kant zien en het was Mark die uiteindelijk de partij wist te winnen. Een bijzondere finale dus, tussen vriend en vriendin Mark van de Voorden en Stacey Rijn. Gezien het al wat latere tijdstip werd deze finale in een best-of-5 gespeeld. Mark was geenszins van plan zijn vriendin de partij cadeau te doen en begon zeer sterk aan de partij. Stacey daarentegen was echter op haart beurt niet van plan om zich bij voorbaat gewonnen te geven en antwoordde terug met goede scores en bleef aardig in het spoor bij Mark die daarmee toch wel enige druk moest voelen.

Desalniettemin wit hij de 1e leg te winnen. In de 2e leg ging het weer gelijk op en ging het weer hard tegen hard. Zo werd onder andere een 140 score van Mark net hard beantwoord met een 140 score van Stacey, die ook daarna de triple 20 vaak meepakte en daarmee liet zien dat zij deze avond niet voor niets in de finale stond. Ook Mark wist uiteraard de nodige punten te gooien en kwam op een 2-0 voorsprong. In de 3e leg weer het zelfde spelbeeld, Mark goed scorend en Stacey die goed in de buurt bleef, maar ook nu was het Mark die wederom als eerst wist uit te gooien en daarmee de winst van de avond pakte. In de verliezersronde stonden 2 namen in de finale die man daar eigenlijk niet verwacht, en die dus “slachtoffer” waren van een zware loting In hun poule. Patrick van den Boogaard en Roy Moerenhout mochten het tegen elkaar opnemen. In een redelijk snelle pot was het Roy die er met de winst van door ging.

Er werd op deze avond niet bijzonder hoog uitgegooid. Patrick van den Boogaard gooide een 110 finish. Deze was net niet hoog genoeg op deze avond, want Marcel van Verk’s 114 finish was de hoogste van de avond. Bij de dames was het Stacey Rijn die met een 72 finish net de 65 uitworp van Rianne Groenewoud overtrof. Mark van de Voorden blijft door zijn overwinning uiteraard leider in de stand. Hij breidt zijn voorsprong op zijn naaste belager Patrick van den Boogaard na deze avond verder uit. Helemaal zeker van de eindoverwinning is Mark nog niet en zal om hier zeker van te zijn op de laatste avond nog wat punten bij elkaar moeten sprokkelen. Ook bij de dames is de strijd om de besten onder hen nog niet geheel beslist, maar lijkt minder spannend. Marjolein Bunk verdedigt een voorsprong van 12 punten op Stacey Rijn.

We hebben tot op heden 99 verschillende gezichten mogen verwelkomen op onze ranking. Hiervan zijn er nog 36 gegadigden die zich kunnen plaatsen voor het finale toernooi. Afhankelijk van de opkomst op het laatste toernooi en hoe de pet van de toernooileider staat, zullen na dit laatste toernooi de geplaatsten worden bekend gemaakt. De volgende en dus laatste ranking van dit seizoen is op zaterdag 11 mei in café Effe Om te Oud-Beijerland. Aanvang 19.30. De finale avond zal worden gehouden op zaterdag 1 juni ook in café Effe Om.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws