Home Ranking nieuws Van der Voorden stopt zegereeks Van den Boogaard in Winners Café

Van der Voorden stopt zegereeks Van den Boogaard in Winners Café

De derde week van de ranking te Winners Café zit er weer op. Weer een mooie opkomst, die allemaal goed op tijd waren, op een enkele die van te voren even een belletje had gedaan. Om kwart voor acht werd de inschrijving dan gesloten en mochten de toch met 30 dames en heren beginnen aan de avond, opvallend was wel de afwezigheid, van de groep altijd aanwezige Heinenoorders. Dan wel niet aan het bord, maar wel luidruchtig aanwezig. Nu een stuk stiller zonder hen. Toch mocht dat de pret niet bederven. Verder ook nog een aantal nieuwe gezichten die we mochten verwelkomen.

In de poules bleken dan toch weinig verrassingen, al moest de finalist van het openingstoernooi Boyan Vogel het doen met de verliezersronde. Nadat de poules gespeeld waren, werd er tegen half elf begonnen aan de knock-out.

In de verliezersronde waren toch een aantal leuke partijen! Zo bleek Daniël van Bijsterveld het dan toch gevonden te hebben, maar in de halve finale bleek Michael van Kasteren toch de sterk (2-3), dus Michael in de finale. Hij zou daar Boyan Vogel treffen, die in de eerste ronde van de verliezersronde nog goed wegkwam tegen Arjan Versendaal, maar liet daarna geen steken meer vallen en zonder legverlies werd naar de finale gespeeld. Hierin bleek het een leuke pot, waarin Boyan toch de betere was en de verliezersronde op zijn naam schreef.

In de winnaarsronde werd er met precies 16 man begonnen, en werden de partijen snel afgewerkt. Zo boekte Jos Solleveld een moeizame, maar mooie overwinning op Patrick Luijendijk, die daardoor tegen Mark Nootenboom uit zou komen in de kwartfinale die wist met 3-0 te winnen van Corné Wols. Daaronder wist Mark van der Voorden de goede lijn van afgelopen weken maar weer eens te laten zien, en won van Raymond Meijer, en mocht het in de kwartfinale dan opnemen tegen Willem Kooij, die een goed toernooi kende tot zover. Aan de onderkant van het schema Danny Kuipers op een 3-0 nederlaag getrakteerd door Van den Boogaard. Hij kwam uit tegen de altijd lastige John Bonte, die wist een moeizame overwinning te pakken op Marcel Koolmees. Vervolgens zagen we ook Sander van Oostenbrugge makkelijk afrekenen met Dennie Mallegrom, en wist nieuwkomer Edwin Kik een 2-0 voorsprong niet te verzilveren en verloor van Peter van Mouwerik.

Kwartfinales dus Mark Nootenboom vs Jos Solleveld, Mark van der Voorden vs Willem Kooij, Patrick van den Boogaard vs John Bonte en Sander van Oostenbrugge vs Peter van Mouwerik. Beide spelers met de naam Mark wisten hun wedstrijden te winnen met respectievelijk 3-2 en 3-0. Exit Jos en Willem dus. Wat op voorhand een mooie partij zou moeten opleveren werd het niet. Patrick wist met 3-0 af te rekenen met John Bonte, en Sander lies teveel dubbels liggen tegen Peter. Zo kwamen er twee halve finales, waarvan er één al snel beslist was door een blessure van Peter, waardoor Patrick gemakkelijk won met 4-0. De andere halve finale ging erom, welke Mark zou de finale bereiken. Een mooie pot om te zien, en werkelijk alles zat er in. Gemiste dubbels, mooie scores, en goede finishes, waar Van der Voorden zich naar 3-1 dacht te spelen, gooide Nootenboom een pijnlijke 135 finish, maar Nootenboom raakte er zelf meer van onder de indruk. En wist het niet meer te raken, en zo toch winst voor Van der Voorden.

Finale, waarin Mark zijn revanche wilde nemen voor het verlies van vorige week. Dit bleek deze avond goed mee te zitten, Patrick kwam niet in zijn spel en Mark profiteerde werkelijk van elke misser die Patrick gooide. Even leek het er dan bij een 4-2 stand voor Mark toch op dat Patrick zich zou herpakken, maar een dodelijke 104 finish voor de wedstrijd gaf Mark de zege.

Er werden niet vele malen een maximale score genoteerd, bijna alle 180’ers werden gegooid in de poulefase, maar aan het eind waren het zowel Patrick van den Boogaard als Mark van der Voorden die met 3 stuks de meeste hadden.
Even leek de hoogste finish naar een dame te gaan, Stacey Rijn wist in haar poulefase een 148 uit te gooien! Maar dit bleek helaas niet genoeg, want Patrick gooide roet in het eten door een 150 finish te produceren! Al met al weer een goede avond op deze winners ranking.

Deze week stond er geen ranking op het programma, maar volgende week op vrijdag 5 juli is iedereen weer welkom en kan men zich weer inschrijven tot 19:45.