Mark van der Voorden wint 12e HWDO ranking 2012-2013 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Mark van der Voorden wint 12e HWDO ranking 2012-2013

Mark van der Voorden wint 12e HWDO ranking 2012-2013

Afgelopen zaterdag 11 mei werd de laatste speelavond gehouden van dit ranking seizoen. Met uiteindelijk 36 deelnemers werd gestart in 6 poules op evenzoveel borden in de strijd om de laatste punten te verdelen. Koploper in de stand Mark van der Voorden wist zich op voorhand al als eindwinnaar te kunnen noemen door afwezigheid van zijn naaste belagers Patrick van den Boogaard en Patrick Luijendijk, die elders vertoefden.

Grote poules dus waarvan de eerste drie door mochten naar de winnaarsronde, hetgeen eigenlijk de meesten waarvan het op voorhand wordt verwacht ook eigenlijk wel deden.

Van de 7 aanwezige dames wisten er zich 4 tussen de sterksten uit de poules te plaatsen.

Angela Hartman verloor in de verliezersronde direct haar eerste partij van Dennie Mallegrom, terwijl ook Tamira Groendwoud er gelijk uitlag, al had Arnold Koster daar wel 3 legs voor nodig. Astrid Cleijsen wist een ronde te overleven door Jeffrey Krijger te verslaan, maar de volgende ronde was John Schipper haar nipt met 2-1 de baas.

In de winnaarsronde was het voor Marjolein Bunk en Stacey Rijn ook snel gedaan. Zij verloren respectievelijk van Jos Solleveld en Mark van der Voorden. Rianne Groenwoud won verrassend met 2-1 van Marcel Koolmees maar moest in de kwartfinales met 3-1 haar meerdere erkennen in Falco Flipse. Ook Diana Appeldoorn wist bij de laatste 8 te geraken door te winnen van Nico de Wit. Justin Schilperoord was echter daarna met 3-0 te sterk voor haar. In een onderlinge kampartij mocht Diana zich de beste dame van de avond noemen.

In de overige kwartfinales verloor Jos Solleveld met 3-1 van Marcel van Verk en liet Mark van der Voorden geen leg liggen tegen Fabian Bakker.

In de halve finales 2 afgetekende overwinningen, zowel Mark als Marcel wonnen met 3-0 van Falco Flipse en Justin Schilperoord.

De finale, die deze maal in een best-of-7 zou worden gespeeld, was het Mark die de leg die Marcel startte won, maar vervolgens zijn eigen leg niet wist te behouden. In de derde leg liet Mark een 180 score noteren en hoewel Marcel ook goed scoorde keek hij toch tegen een achterstand aan die hij niet kon overbruggen en zodoende werd de 3e break op rij een feit. In de volgende leg wist Mark wel zijn eigen leg te houden en pakte een 3-1 voorsprong. Marcel liet zich hier niet van het wijs brengen en bleef met sterk spel flink druk op de ketel te zetten, wat niet geheel zonder resultaat was want de eerste de beste pijl die hij kon gebruiken voor een dubbel was direct raak en hij bracht een 2-3 tussenstand op het bord en daarmee de spanning weer geheel terug in de wedstrijd. Maar ook Mark is niet zomaar uit het veld geslagen en in de 6e leg liet hij zijn 2e 180-er van de partij noteren waarmee Marcel weer tegen een puntenachterstand aankeek. Ook deze leg wist hij dit niet meer weg te poetsen en moest hij de leg en daarmee ook de partij aan Mark laten.

In de verliezersronde stonden Jan Hokke en Dennie Mallegrom tegenover elkaar.

Dennie had op weg naar de finale overwinningen geboekt tegen achtereenvolgens Angela Hartman, Dave Hartman, Ger Boekee en Ronald van Ruiven. Alleen laatstgenoemde wist een leg van Dennie af te snoepen. Jan wist de finale te bereiken door Maurice de Keijzer, Arnold Koster en John Schipper te verslaan en geen van hen een leg te gunnen.

Jan wist zijn eigen leg te behouden om daarna die van Dennie te breken. In de 3e leg probeerde Dennie nog van alles maar het was Jan die als eerste uitwierp en de winst pakte.

Er werden 8 180 scores gegooid. Mark van der Voorden nam er met 3 de meeste voor zijn rekening. De hoogste uitworp bleef deze avond op 113 steken en kwam uit handen van Crelis van Groeneweg. Bij de Dames liet Diana de hoogte uitworp van de avond noteren door 96 uit te gooien.

Zoals op de avond zelf al is meegedeeld, is de top 32 geplaatst voor het finale toernooi, welke op zaterdag 1 juni aanstaande in café Effe Om in Oud-Beijerland wordt gehouden en waar om een prijzenpot van € 1200 zal worden gestreden.

Geplaatste spelers die onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn op deze avond wordt vriendelijk verzocht dit zo spoedig mogelijk te melden bij de wedstrijdleiding via [email protected] zodat er eventueel een reserve kan worden opgeroepen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws