Home Ranking nieuws Martin Jongejan op alle fronten oppermachtig

Martin Jongejan op alle fronten oppermachtig

Martin_Jongejan

Zaterdag 15 mei werden de Flakkeese Kampioenschappen gehouden in de FIOS Kantine te Achthuizen. Vorig jaar besloot de Flakkeese Dart Federatie dat het toernooi geen doorgang kon krijgen en werd er alleen een ranking gehouden om te bepalen wie er Flakkees Kampioen zou worden. Dit jaar geen ranking, maar wel een Gesloten Flakkee Singles en Gesloten Flakkee Koppels.

Rond de klok van één uur werd het startschot gegeven voor het koppeltoernooi. Martin Jongejan en John Lokken waren de uiteindelijke winnaars en zij bereikten de finale door overwinningen op: Peter van Nimwegen / Jan Melissant (3-0), Jan Pollemans / Arend Horseling (3-0) en Manuel Legierse / Ruben Schilperoord (4-1). In de finale wachtten Danny Troost samen met Johan Netten (beide teamgenoten van Jongejan en Lokken). Het bleek een zeer spannende finale, waar eigenlijk Troost / Netten de overhand hadden en bij een 4-3 voorsprong vijftien darts kregen om te winnen, maar geen van allen benut werden. De ervaring van Jongejan / Lokken werd op de proef gesteld, maar toch wist Jongejan de gelijkmakende dubbel te finishen. Dus een 4-4 stand en nog meer spanning op het koppel Troost / Netten, tenslotte blijven die gemiste pijlen toch nog rond hangen in het hoofdje. Dat deed ze dan ook de das om in de beslissende leg, ondanks dat ze het bullen wonnen liepen ze eigenlijk achter de feiten aan. Jongejan / Lokken toonden zich het meest ervaren en werd het Gesloten Flakkee Koppels binnengehaald door een mooie 18 darter. Martin Jongejan en John Lokken behalen beiden voor het eerst de titel Flakkees Kampioen Koppels. Voor John Lokken geldt overigens ook dat hij nu de enige Flakkeese darter is, die alle FDF titels op zijn naam heeft staan: FDF Rankingkampioen ’02-’03, Gesloten Flakkee Singles 2006, Open Flakkee 2007, Open Flakkee Koppels 2007 (met Arjan Brussaard) en het Gesloten Flakkee Koppels 2010 (met Martin Jongejan).

Na het koppeltoernooi ging de barbecue aan en werd er begonnen met de poulefases van het singletoernooi. Meest opmerkelijk was misschien wel dat Ruben Schilperoord in de verliezersronde terecht kwam. De slager van Strijen zou nog wel de finale van de verliezersronde winnen van Ouddorper Adrie van der Linde. In de finale van de winnaarsronde vonden we de kersverse koppelkampioen, Martin Jongejan. Hij wist deze finale te bereiken na overwinningen op Peter van Nimwegen (3-0), Danny Troost (3-1) en Jan Melissant (4-1). In de finale wachtte Wim Bakelaar, de altijd sympathieke inwoner van Melissant. Bakelaar kan zich altijd lekker opladen voor zo’n wedstrijd tegen Martin Jongejan. Enkele weken geleden speelden beide spelers ook al een wedstrijd tegen elkaar in de Flakkeese Eredivisie en toen bleek het een zeer interessant en spannende wedstrijd. Jongejan wist toen nog net te winnen met 3-2. Deze avond was het Martin Jongejan die geen kind aan Wim Bakelaar had. Jongejan toonde zich zowel scorend als finishend sterk en wist uiteindelijk voor de tweede maal het Gesloten Flakkee Singles te winnen met een 5-1 overwinning op Wim Bakelaar. Een verdiende winnaar op een mooie zonnige darts dag.

Jarenlang waren het de spelers van de oude garde die de boventoon hadden op de Flakkeese toernooien. Toen waren het de gebroeders Wolfert (Tonny, Frans en Pieter), Gert Vossenberg, Barry Jongejan (oudere broer van Martin Jongejan) en Johan van der Boogert die alle overwinningen binnen haalden. Tegenwoordig gaat er een frisse en jonge wind over het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Nu zien we namelijk Martin Jongejan, Jan Hokke, John Vlietland, John Lokken, Roy Moerenhout, Ronald Snaauw en Corné Groeneveld zeer sterk spelen de afgelopen seizoenen. De Flakkeese Dart Federatie hoopt dat er nog meer Flakkeese spelers doorschieten in hun ontwikkeling en dat ook zij met deze eerder genoemde heren verder komen in de Nederlandse Dartssport.

 

 

 

 

 

 
verliezend singlefinalist Wim Bakelaar(r) samen met koppelwinnaar John Lokken(l).

 

 Winnaars Gesloten Flakkee Singles
1992 – Gert Vossenberg
1993 – Dennis Visser
1994 – Bert Rentes
1995 – Barry Jongejan
1996 – Tonny Wolfert
1997 – Barry Jongejan
1998 – Barry Jongejan
1999 – Pieter Wolfert
2000 – Pieter Wolfert
2001 – Pieter Wolfert
2002 – Tonny Wolfert
2003 – Niet georganiseerd
2004 – Niet georganiseerd
2005 – Niet georganiseerd
2006 – John Lokken
2007 – Martin Jongejan
2008 – Jan Hokke
2009 – Niet georganiseerd
2010 – Martin Jongejan

Winnaars Gesloten Flakkee Koppels
2007 – Frans Wolfert / Tonny Wolfert
2008 – Jan Hokke / Kees Hokke
2009 – Niet georganiseerd
2010 – Martin Jongejan / John Lokken
2010 – Martin Jongejan / John Lokken

Groet

De razende reporter.