Home Ranking nieuws Michael Stoeten wint 11e avond zomerranking ENC Darts Nijverdal

Michael Stoeten wint 11e avond zomerranking ENC Darts Nijverdal

Met 22 darters was het donderdag weer gezellig bij ENC Darts in Nijverdal. Toch nog weer 2 nieuwe deelnemers op de lijst van deelnemers aan de zomerranking en alle verwachtingen zijn overtroffen. Volgend jaar zal er dus wederom een zomerranking komen. De gewone donderdag-avond ranking start de 1e donderdag van september weer en ik hoop dat het hier ook weer druk gaat worden. Het vlees, de salades e.d. voor de afsluitende barbeque volgende weerk donderdag, zijn besteld en de meesten hebben er zin in. Het aantal vrije consumpties zal hoog zijn en misschien wordt het wel onbeperkt drinken. Een aantal heeft al aangegeven de dag erna vrij te hebben genomen, dus het zal wel tot de late uurtjes doorgaan. De voorbereidingen voor het SEN Open 2012 wat we organiseren samen met de stichting evenementen Nijverdal is ook in volle gang. De deelnemerslijst staat op www.encdarts.nl waar men zich ook kan opgeven. Helaas heeft de NDB de eerst Super League speeldag verschoven naar 15 september, is er het Open Antwerpen en speelt de PDC ook een championship. Dus misschien is het de uitgelezen kans voor de ‘mindere’ goden om een kans te maken tijdens een redelijk groot toernooi. Vorig jaar deden er 103 heren mee en omdat we dit jaar ook een damestoernooi en jeugdtoernooi erbij naast organiseren, hopen we dat het totale deelnemersveld nog hoger zal uitkomen. Maar nu naar de zomerranking. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:
Rob Koopman-Marco Schalen 2-1 (Rob 170-check)
Mark Meijer-Dick Bontekoe 2-0
Klaas Veneberg-Maikel van Munster 2-1 (Klaas 100-check)
Patricia Zandvoort-Arjen Maneschijn 0-2

Kwart-finale verliezersronde:
Marten Mulder-Rob Koopman 0-2
Jeremy Scholman-Mark Meijer 2-0
Arjan Lepelaar-Klaas Veneberg 2-1
Gerwin Dollen-Arjen Maneschijn 1-2

Halve-finale verliezersronde:
Rob Koopman-Jeremy Scholman 3-0
Arjan Lepelaar-Arjen Maneschijn 3-0

Finale verliezersronde:
Rob Koopman-Arjan Lepelaar 0-3

Arjan maakte kort metten met Rob, maar Rob had toch al een goede dag. In de achtste-finale tegen Marco Schalen liet Marco hem de kans om voor 170 te gaan. Marco zelf stond op 90 en na t18 gooide hij expres 2 pijlen buiten het bord. Een sportief gebaar natuurlijk. Beide heren waren enthousiast dat de check lukte, Marco vertelde vol trots dat hij zo sportief was geweest en Rob liep met een grote smile door de kantine.

Achtste-finale winnaarsronde:
Erik Drenth-Marco Jansen 3-1
Danielle Scholman-Marco ten Pas 0-3

Kwart-finale winnaarsronde:
Joop Wallenburg-Christian Hekman 1-3 (Christian 2×180)
Remon Nijland-Erik Drenth 0-3
Marcel Beernink-Bert Blauw 1-3
Michael Stoeten-Marco ten Pas 3-2 (Marco 1×180 Michael 1×180)

Halve-finale winnaarsronde:
Christian Hekman-Erik Drenth 3-1 (Erik 1×180)
Bert Blauw-Michael Stoeten 0-3 (Michael 128-check)

Finale winnaarsronde:
Christian Hekman-Michael Stoeten 2-4 (Michael 1×180)

Een mooie finale tussen twee in vorm zijnde darters. Christian wist al twee keer afgelopen weken een toernooi te winnen en Michael gooide vanavond weer eens een 170 uitgooi in de poule en was weer eens hard opweg naar een 9-darter, maar de 6e pijl ging er net niet in. Michael wist zijn legs in 14,17,18 en 18 darts uit te gooien en Christian in 25 en 27-darts. Het leek er nog even op dat Christian nog terug zou kunnen komen tot 3-3, want na 15 pijlen stond hij op 50 en Michael moest 57 uitgooien voor de wedstrijd. Christian kreeg dus geen kans meer. Na de finale hebben we een uur lang aan moeten horen hoe Marco ten Pas 3 wedstrijdpijlen tegen Michael miste. Blijven trainen Marco! Je bent straks op de dinsdag weer van harte welkom! Van de deelnemers gaan er 3 naar het KWF eindtoernooi. Michael Stoeten en de beide dames van onze vereniging Danielle Scholman en Patricia Zandvoort. Iedereen natuurlijk succes gewenst namens ENC Darts! We zijn trots op jullie!

Hoge Checks:
170 Rob Koopman
170 Michael Stoeten
128 Michael Stoeten
100 Klaas Veneberg

Hoge Scores:
5×180 Michael Stoeten
2×180 Christian Hekman
2×180 Erik Drenth
1×180 Marco ten Pas
1×180 Rob Koopman