Home Ranking nieuws Michael Stoeten wint 6e donderdagranking ENC Darts in Nijverdal

Michael Stoeten wint 6e donderdagranking ENC Darts in Nijverdal

Michael_stoeten

Donderdag kwamen er wederom 19 darters naar Nijverdal om een potje te darten. Gelukkig zien we een aantal darters weer terugkomen, dus de totale lijst breidt zich langzaam weer uit. Patricia stond er vanavond alleen voor en deed de loting en hield de schema’s bij. Het blijft een drukke taak om iedereen maar weer achter de bar weg te moeten trekken om toch maar weer die volgende partij te gooien. Ook de tellers zijn soms in geen velden of wegen te vinden of zijn zelfs aan het voetballen geslagen. Dus Patricia is op deze manier druk doende om de avond niet al te lang te laten duren. Maar vooral gister, bij afwezigheid van Danielle. Beide dames verdienen dan ook, zoals mijn dochter het zegt, een dikke duim. Maar genoeg hierover! Na de loting werd om 20.10 uur begonnen met de ranking.

De deelnemers zaten in 4 poules en zo kon iedereen minstens 4 of 5 wedstrijden gooien, ook als je de eerste ronde in de knock-out fase eraf gegooid wordt. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:
Martin de Blecourt-Dick Bontekoe 2-0
Patricia Zandvoort-Marten Mulder 0-2
Alfred van Dorth-Arjan Lepelaar 0-2

Kwartfinale verliezersronde:
Christian Hekman-Martin de Blecourt 2-0
Joop Wallenburg-Marten Mulder 2-0
Geert Spenkelink-Marco Chrispijn 0-2
Mark Meijer-Arjan Lepelaar 2-1

Halve finale verliezersronde:
Christian Hekman-Joop Wallenburg 2-3
Marco Chrispijn-Mark Meijer 3-1

Finale verliezersronde:
Joop Wallenburg-Marco Chrispijn 3-0

Joop terug van weggeweest en voor Marco de eerst ranking bij ENC DARTS. Beide heren wel ervaren darters, maar Joop was duidelijk de betere. Toch opmerkelijk dat deze heren in de finale van de verliezersronde komen, want er zaten meer namen in de verliezersronde die er hadden kunnen staan. Ook namen die al ranking-avonden gewonnen hebben.

Kwartfinale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Robert Jansen 3-1 (Marcel 1×180)
Patrick Hendriks-Marco ten Pas 3-0
John Berendsen-Antoine Hoop 3-2
Rob Koopman-Michael Stoeten 0-3

Halve finale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Patrick Hendriks 0-3 (Patrick 1×180)
John Berendsen-Michael Stoeten 0-3

Finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Michael Stoeten 2-4 (Michael 170-check Patrick 1×180)

Patrick lijkt weer richting zijn oude vorm te gaan. Hij zorgde in ieder geval voor mijn hoogtepunt van de avond. Een aantal rankingen geleden sloot hij eens af met dubbel 1. Niet bijzonder, maar als je dat op je knieën doet, met links en dan ook nog eens de pijl achterstevoren en dan ook nog met de eerste pijl, dan laat je zien dat je het spelletje beheerst. Donderdag liet hij weer eens een ander trucje zien. Hij stond wederom op dubbel 1. Eerst een pijl links naast het bord, daarna 1 rechts naast het bord, een rondje draaien en nagenoeg in de draai, de pijl loslaten en in de dubbel 1 terecht laten komen. Geluk? Of gewoon goed? Wel bijzonder! Michael had deze reeks nog niet meegedaan en is druk doende om ook weer in vorm te komen. Dat dit lukt blijkt wel uit zijn overwinning en hij weet gelijk de hoogste finish te gooien. Of hij nog voor een hoge klassering kan gaan? Ik denk zelf dat als hij alle avonden blijft komen, zeker een bedreiging voor de top 3 kan zijn.

Volgende week zondag organiseren we voor de 33e keer een Open Single-darttoernooi. Alle informatie is te vinden op www.encdarts.nl waar ook de tussenstand van de ranking is te vinden.

Hoge finishes:
170 Michael Stoeten
134 Patrick Hendriks
100 Rob Koopman

Hoge scores:
4×180 Patrick Hendriks
2×180 Michael Stoeten
1×180 Marcel Beernink
.